|
![]() |
#24781 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Plitki lim za pečenje u pećnici ( L1), obično je uložen u bočne utore za određivanje visine pečenja ili položen na metalnu kromiranu rešetku ( R1) na standardni način, tj. konkavnom stranom okrenutom prema gore. Kod pečenja pizze na način koji predlažem, položaj lima pri umetanju u pećnicu je promijenjen za 180 stupnjeva, tj. konkavni dio okrenut je prema dnu pećnice. Tako je dobivena ravna metalna ploha izravno izložena obasjavanju ekstra-infra-grill grijača (G1) koji se po defaultu nalazi na stropu pećnice, obasjavajući hranu ugodnim crvenkastim svjetlom, ali može spaliti nadlanicu ako se ne koriste zaštitne rukavice. Prije pečenja isti treba uključiti, lim umetnuti na gore opisani način i to na drugu stepenicu odozgo i zagrijavati 10 minuta. Za to vrijeme na drugom takvom ( ili sličnom ) komadu lima, pripremiti manje-više okruglu pizzu te je trzajem položiti na lim u pećnici ( otprilike onako kao što rade u piceriji ). Lim u pećnici prije polaganja treba temeljito poprašiti brašnom da se pizza ne zakelji kao i lim na kojem se slaže pizza. Peći do 5 minuta uz kontrolu boje rubne korice. Nadam se da ne moram napominjati kojim se redosljedom stavljaju sastojci na pizzu. Sve ostalo je nebitno osim toga da paradajz ide prvi na tijesto a šampinjoni posljednji.
![]() |
![]() |
#24782 |
Guest
|
Ti dinstaš prije šampinjone? |
![]() |
![]() |
#24783 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Ubih se u tortiljama....sad odoh smišljat strategiju gableca za sutrašnju zimu u rezidenciji zvanoj vila-propuh ![]()
![]() |
#24784 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Hvala puno, bas cu isprobati ovom metodom "bez kuhanja pizze". Nego, nekako mi se cini da kod mog lokalnog Izmet Fekaljija tijesto koje sam kupovao za pizzu vise nije nesto jestivo. Ima neki quicky and dirty nacin za nabaviti ukusno tijesto?
![]() |
![]() |
![]() |
#24785 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Istina je da u pekarama znaju podvalit krivo/staro/slatko tijesto. Ali to mi je još uvijek bolja opcija nego da ga ja moram radit ![]()
![]() |
![]() |
#24786 |
Guest
|
Ne znam za kupiti, ali fakat nije teško za napraviti http://www.coolinarika.com/recept/pizza-tijesto/ Ovak ja nekak delam A i nitko ti neće staviti maslinovo ulje što meni daje fakat OK šmek tijestu! Makar radio slavonsku ili tak neki vrag! Jer stvarno. Nije sad da ideš delati kiflice, razvlačiti tijesto za pitaj Boga kaj, sam kore delati... Ovo doslovno samo hitiš skupa, zamijesiš, pustiš da se digne i udri brko! ![]() |
![]() |
![]() |
#24787 | |
Premium
|
Citiraj:
Doma ti treba minimum pol sata da se tijesto digne, a kad dođem s gotovim u roku pol sata već jedem pizzu ![]() Jedino kaj doma možeš eksperimentirati, tijesto možeš napraviti u gro varijacija, meni je super jogurt tijesto za pizzu.
![]() |
![]() |
#24788 |
Guest
|
Pa i kupljeno trebaš pustiti da se digne! |
![]() |
![]() |
#24789 |
Premium
|
![]() |
#24790 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Tak i ja delam, fakat se brzo napravi i super ispadne. Neki još dodaju i malo meda.
![]() |
![]() |
#24791 |
Registered User
|
![]() |
#24792 |
driver
|
![]() |
#24793 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24794 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Evo večearašnjeg uradka : ![]()
![]() |
![]() |
#24796 |
Guest
|
Pa zato ih zdinstaš prije pa ne puštaju niš vode ![]() |
![]() |
![]() |
#24798 |
driver
|
Gdje sam savladavao prve korake u pravljenju pizze? Pizzeria Zadar na Cvjetnom trgu, pocetak sedamdesetih, pizza se pravila u omanjim okruglim plehovima koji su putovali pogonjeni kruznim lancem u veliku dugu pec, izlazili za par minuta na drugom kraju, gdje je debela zenturaca u borosanama vadila pizze na tanjur te izvikivala redni broj, kojeg se dobilo pri placanju. Pizza je bila prava socijalisticka: mala, debelog tijesta i skromnog nadjeva, no tada je bila najbolja koju si mogao kupiti. Cijeli proces izrade moglo se gledati preko pulta pa sam tako sve skuzio i oducio ih praviti po vlastitom ukusu. Zimi sam ih pekao u kaljevoj peci na drva, a za podlogu je sluzio prst debeli i 4 kile teski zeljezni zamasnjak iz Rizovog gramofona, pa su i pizze bile manje, oko 20 cm. Vrijeme pecenja 2-3 minute a okus nezaboravan. Zato je tehnika pecenja pri vrhu pecnice po temperaturi najslicnija uvjetima koji su u pravoj profi peci na struju, a to je cca. 380-400 C. Idealno bi bilo kad bi umjesto preokrenutog pleha, na resetki bila 2 cm debela ploca od terakote ili šamota. Ne znam zakaj, ali sjetio sam se Broja Jedan iz Alan Forda... ![]()
![]() |
#24799 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24801 |
Registered User
|
@timmy orehnjača izgleda mrak ![]() Večera - pohano bijelo pileće meso i tartar. Odoh sad radit neka nova peciva ![]()
![]() |
#24802 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
danas sam lagano gablala - salata od rikule i tune s povrćem ![]() ![]() btw. gdje ima za kupiti boje za kolače? gledala sam u konzumu i intersparu i nisam našla. Imaju samo arome (jagoda, višnja) ali nemaju boje. Da li je to isto?
![]() |
#24803 |
Guest
|
Imam jednu dilemu. Da li je špek skuhan sa sarmom bolji zbog sarme ili je sarma bolja zbog špeka koji se kuha sa sarmom? ![]() |
![]() |
![]() |
#24805 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
ovo drugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24806 |
Registered User
|
Kupila sam jučer njoke od integralnog brašna sa dodatkom pšeničnih posija pa sam ih danas napravila u umaku od sira sa plemenitom plijesni. Uzela sam neki od paladina, fromage bleu. Umak super, njoki - opća katastrofa. Malo su oštri, valjda od posija, i malo čudnjikavog okusa, uglavnom nisu mi se svidjeli. Dragi si radi Stroganoff, za prilog riža.
![]() |
#24807 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ejmi ledo premium i to valjušci (njoki imaju duplo manje krumpira u sebi po specsima), vjeruj mi neće ti past na pamet više ikad ikakvi drugi, makar je pol kile ~15kg. crna ti je vrećka. nego da napustimo ova integralna područja i vratimo se na stare staze... sinoć ti njoki plus: ![]() mnogo lijepe komadi, čak i naznake prošaranosti imaju ![]() pac klasika - dosta papra, biska i ulje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24808 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni gadno prošljakal čironja pa danas laganica od bolognesea i špagaća ![]()
![]() |
#24810 |
driver
|
Peptoran na pjenici od lososa sa plemenitim travama: D Trebali bi navečer suknut dva Staročeška crvena pa bu ti sve prošlo... ![]()
![]() |
|
|