Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2012., 19:25   #18871
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Jesi kupio Lovro na kraju ramu, vidim da je prodana?
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 19:56   #18872
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Rezervirao sam je tj. kupio , veli da mu se javilo još gro ekipe al je meni sačuvao jer sam se prvi javio i jer imam dobar +rep.
Staro 06.02.2012., 20:14   #18873
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
imal prilku davno vozit, ATXice su ok rame, pogotovo te starije non china/tajvan shit...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 20:20   #18874
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Realno kod nas je ta cijela priča oko garancije i rezervnih dijelova katastrofa. Kome ćeš se obratit za garanciju svoje Deorke ako ti vrisne? Saši? Kome ću se ja obratit ako mi vrisne XT, Romanu?
Misli pozitivno.
Pa ne velim ja da je nešto savršeno. Ali da se pažljivijim odabirom može izbjeći puno problema - može.

Na kraju krajeva, meni je zadnja kočnica došla neodzračena. Isto sam se mogao buniti nikome (mogao sam Saši, ali bih kočnicu dobio na ljeto vjerojatno ). Ali puno bolje da bude neodzračena nego da mi krepa na pol spusta (Nik x3 valjda) pa da kočnica putuje po svim servisima u HR i okolici i na kraju dođe netaknuta .

Nego, opet je napadao snijeg. Jel ima igdje u ZG-u da se može nešto odvesti. Pitao sam Nika za 2 grebena, veli da se eventualno može na 1. greben nešto odvesti.
Na kraju ću odvoziti ono u centru, Dubravkin put
Staro 06.02.2012., 20:28   #18875
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ka`e novi bajk slozen a vrijeme katastrofa?
Mislim da cemo svi skupa odmoriti neko vrijeme od voznji na bajku, bolje da ne gledate tjednu prognozu.

Narucio sam famozni adapter za Jekylla s ebaya, jedva cekam da isprobam SLXice...da vidim koliko ce novi Shimano zdurati kod mene, he he.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 20:46   #18876
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Mene samo zanima da li bi se na onoj jucerasnjoj temperaturi gore smrznuo i DOT u avid/formula kocnicama?

Jer uz ulje su mi se i rucice smrznule, jedva su kocnice kocile.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:03   #18877
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Vidiš da ekipa po dropu piše da im se Hope i Avid čudno ponašaju na -5° ili koliko već. Što ne bi na -15° uz onaj vjetar gore. S time da su oni još u prednosti jer im se ne uspije smrznuti sve (što se tebi na usponu od 1,5h sigurno uspjelo).

INA tvrdi da je tecište LHM+ na -50°C. Ok, to nije baš točna vrijednost koja se treba gledati (jer tecište ima neki temperaturni raspon), ali postoji velika šansa da ti se ulje jako zgusnulo, a maščoba u ručici smrznula ili isto poprilično zgusnula.

Meni se osobno nije na ovim temperaturama u gradu po noći ništa promijenilo (a uredno bajk stoji u ne grijanom prostoru po par sati kad sam kod cure). Jedino zadnja kočnica malo cvili kad se koči, dok se ne makne valjda sloj vlage/snijega.
Ono kad smo Srale i ja išli zadnji put na Sljeme po snijegu laganom i hladnoći, Hayes sa DOT-om isto nije imao nikakvih problema.
Staro 06.02.2012., 21:11   #18878
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Meni bajk stoji smrznut na poluzatvorenoj lođi. Neće mu ništa bit, jel tako?

Ima soli po sebi, to je sranje
murina je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:13   #18879
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Meni bajk stoji na balkonu pokriven sa najlonom
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:15   #18880
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
ajmo na grmu sutra, ekipa da dbu pise da se voze tam, ako nist protegnemo noge malo i riskiramo upalu svega zivoga
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:17   #18881
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja sam opet bolestan. Ove godine me neće zdravlje
murina je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 22:26   #18882
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
sad sam se sjetio da ima jedna fora staza koja zavrsava u sestinama a pocinje kolko se sjecam tamo di je staza 57-55..otkad se vozimo zajedno nikad nismo isli tom stazom..kolko se sjecam fora je,ima neke skokove na kraju kolko se sjecam..znam di zavrsava staza pa kad se stopi snijeg ako nis idem po njoj gore da vidim di pocinje...

Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 06.02.2012. u 22:53.
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 22:43   #18883
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Midget Zlayo briše te oglase sve od Plutusa... Zmijoljubac mi je rekao da su i njemu počeli brisat , baš mi na rac idu ti modovi sa Dropa.

Ja ću definitivno uzet ramu , kaj velite vi stari XC-aši ( Salvarez i Deda ) za tu ramu? Na netu nema previše informacija , al ovo malo rewieva govore da je jako izdržljiva rama.

Briše oglase jer ima razloga.
A kaj se tiče rame, imal sam ju i ja priliku vozit. Meni je lepa i sviđa mi se kaj se jako fleksa na headsetu. To se prije vozilo na trkama, znam da sam slinil po njoj. Nisu veliki novci, tak nešto i ja pikiram da si složim rigida za cestu.
A jel ti bude veličina dobra? I moraš nekaj s ovom lulom riješit, mislim da ti je prevelika.
salvarez je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 23:07   #18884
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Meni bajk stoji na balkonu pokriven sa najlonom
Također. Ja sam piknuo one presvlake za motore (dvije). Bio sam ovdje stavio slike. Doslovce je vakumiran. Nadam se da će uredno preživjeti do proljeća.
Hamm je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 23:19   #18885
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
sad sam se sjetio da ima jedna fora staza koja zavrsava u sestinama a pocinje kolko se sjecam tamo di je staza 57-55..otkad se vozimo zajedno nikad nismo isli tom stazom..kolko se sjecam fora je,ima neke skokove na kraju kolko se sjecam..znam di zavrsava staza pa kad se stopi snijeg ako nis idem po njoj gore da vidim di pocinje...
Staza 52, odnosno HPD-ov put ?

EDIT:
Kaj mislite o ovoj lampi ? Sljeme, noćne vožnje. Dolje ne trebam biti najbrži, ali ono, da nije ko flashlight na mobitelu

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 06.02.2012. u 23:39.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 23:42   #18886
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Bajk je u dnevnoj sobi. Mislio sam ić s njim na posao ko inače, ali mi ga se ne da prat od soli stalno, a i morao bi ga onda nosit na balkon da se ne cijedi po parketu iz ripni. A vani bi mu bilo zima, siroče.

E, znate o čemu dugo nismo pričali? O kotačima.
Brzo pitanje, ETRTO dimenzija 559x19 označava da je ovo 19mm unutarnji presjek obruča ili vanjski? Kolko sam se snašao na SheldonBrownu to je unutarnji presjek. Šta je moguće da su fakat Mavic obruči redom 19mm široki, to je fakat jadno.
-
Logikom sam došao do zaključka da kod Mavica npr. 719 označava seriju 7 i širinu 19. Tako je Ex521 recimo 21mm širok, wooo.
I prije nego kaj kreneš plakat da te klistiram to si mi ti stavio bubu Vuco s tim širinama kod Mavica i kak guma loše sjeda.

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 06.02.2012. u 23:53.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 23:54   #18887
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Za ERTRO si dobro rekao. Za Mavic i unutarnju širinu sam ti na cugi rekao, nevjerniče !

Side note - stari bajk sa starim pogonom nisam jednom oprao po zimi, a prošao je 2 zime. Apsolutno mu ništa nije bilo. Niti pogonu, niti ičemu drugome.

Dok sam se pak sa pranjem opekao, tako da mi je sve počelo cviliti. Tak da sad Authora vozim najnomalnije do cure i nazad. Stoji vani pod krovom i kod mene i kod nje. Ali da mu je toplo - nije.
Staro 07.02.2012., 00:08   #18888
danielzg
Registered User

moze bit da je ta 52 al nisam siguran..nesnalazim se po brojevima bas..ova zavrsava u ulici Potočani..
Staro 07.02.2012., 00:15   #18889
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
moze bit da je ta 52 al nisam siguran..nesnalazim se po brojevima bas..ova zavrsava u ulici Potočani..
HPD, 52-ica. Ja je vozio, ali sam fulao onaj najbolji dio (zapravo ja sam vozio neš krivog) i radi snijega to nisam uspio odvesti.

Ja uvijek idem ravno na brdo umjesto desno na makadam i onda na tom makadamu (kako je tu već netko opisivao meni) ima nakon 100m odvajanje sitno na singletrack koji je ono - najjači ikada igdje na Sljemenu. Dolje se spaja opet sa stazom koju sam ja vozio.

Ako se ide ravno (kako smo mi uvijek išli), onda ima ful puno razrovanog kamenja veličine glave na stazi i nije baš nešto simpatična. Donji dio je odličan, mreža singletrackova. Tako da kad se spoji prava 52ica i donji dio - to bi trebala biti uber staza.

Ponavljam pitanje za lampu. Za normalni spust sa Sljemena.
Staro 07.02.2012., 00:32   #18890
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Bajk je u dnevnoj sobi. Mislio sam ić s njim na posao ko inače, ali mi ga se ne da prat od soli stalno, a i morao bi ga onda nosit na balkon da se ne cijedi po parketu iz ripni. A vani bi mu bilo zima, siroče.

E, znate o čemu dugo nismo pričali? O kotačima.
Brzo pitanje, ETRTO dimenzija 559x19 označava da je ovo 19mm unutarnji presjek obruča ili vanjski? Kolko sam se snašao na SheldonBrownu to je unutarnji presjek. Šta je moguće da su fakat Mavic obruči redom 19mm široki, to je fakat jadno.
-
Logikom sam došao do zaključka da kod Mavica npr. 719 označava seriju 7 i širinu 19. Tako je Ex521 recimo 21mm širok, wooo.
I prije nego kaj kreneš plakat da te klistiram to si mi ti stavio bubu Vuco s tim širinama kod Mavica i kak guma loše sjeda.
da, kod mavica su brojevi takvi da označavaju seriju pa širinu obruča. inače, meni na 719 bez ikakvih problema sjela 2.25 (inače jako) široka specialized guma i do sada nisam imao nikakvih problema što se podrigivanja i sličnih sranja tiče (imam tubeles jel...), tako da, nije to baš tako usko.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 00:44   #18891
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ponavljam pitanje za lampu. Za normalni spust sa Sljemena.
Sto se tice jacine to ti je dosta, bitno je da ima siroki snop...jedino kad vidis kak svijetli jaca lampa (ove od kvazi 1200lm) mogao bi se lupati po glavi za tih dodatnih 9-10$.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 00:48   #18892
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Sto se tice jacine to ti je dosta, bitno je da ima siroki snop...jedino kad vidis kak svijetli jaca lampa (ove od kvazi 1200lm) mogao bi se lupati po glavi za tih dodatnih 9-10$.
Ma za ove novce glavno da osvjetljava. Ne treba biti najbolja.

Kupit ću sve u paketu od jednog dečka tu sa foruma, tako da će razlika biti oko cca. 150kn od one tvoje UltraFire KF-T60.

U svakom slučaju ću probati, mada bih možda mogao i do tebe doći koju večer da vidim kako tvoja lampa radi, čisto da imam pojam što i kako kod tih lampi. Ali otom-potom.
Svejedno, fala na savjetu...
Staro 07.02.2012., 01:15   #18893
Mate
Registered User

Datum registracije: Aug 2006
Evo da ja odgovorim za lampu, ovu sam kupio prijatelju, isti je emiter i reflektor. Snop je prilično koncentriran, pa je ovo više thrower tip lampe i puno bolje bi bilo kad bi našao neku sa OP reflektorom i XMLT6 čipom. Ova koju si ti stavio ima još širu i dublju glavu lampe, pa će bacat još dalje.
Ako ne želiš ovaj iritirajući strobe mod ova ti ima samo High/Low. Mislim čak da bi low mod bio dovoljan za uzbrdo.
Inače sve ove lampe koje imaju XMLT6 čipove koriste direct drive na u HI modu i za 15tak minuta budu neugodno vruće. To znači da se toplina dobro odvodi s emitera, ali tanke stijenke i mala površina tijela lampe neće dobro disipirat toplinu u okolinu. Zimi na nižim temperaturama hlađenje na spustu bi bilo solidno, ali dugoročno ovakvo zagrijavanje bi moglo ubit emiter.
Idealna lampa bi bila sa Hi/Mid/Low rasporedom modova, OP reflektorom, reguliranim napajanjem i dobro izvedenim hlađenjem, za 30$ naravno. Na žalost ne živimo u idealnom svijetu
Mate je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 06:56   #18894
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

sile os mavica x138? 36 rupa, 100kn

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 08:36   #18895
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Vidiš da ekipa po dropu piše da im se Hope i Avid čudno ponašaju na -5° ili koliko već. Što ne bi na -15° uz onaj vjetar gore. S time da su oni još u prednosti jer im se ne uspije smrznuti sve (što se tebi na usponu od 1,5h sigurno uspjelo).

INA tvrdi da je tecište LHM+ na -50°C. Ok, to nije baš točna vrijednost koja se treba gledati (jer tecište ima neki temperaturni raspon), ali postoji velika šansa da ti se ulje jako zgusnulo, a maščoba u ručici smrznula ili isto poprilično zgusnula.

Meni se osobno nije na ovim temperaturama u gradu po noći ništa promijenilo (a uredno bajk stoji u ne grijanom prostoru po par sati kad sam kod cure). Jedino zadnja kočnica malo cvili kad se koči, dok se ne makne valjda sloj vlage/snijega.
Ono kad smo Srale i ja išli zadnji put na Sljeme po snijegu laganom i hladnoći, Hayes sa DOT-om isto nije imao nikakvih problema.
A vidjet cu onda kad malo zatopli kako ce se ponasat.
Najbitnije mi je da ulje ne curi. To cemk isto vidjet.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 10:48   #18896
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
sile os mavica x138? 36 rupa, 100kn
To će spigat samo kotrljanjem preko normalnih prepreka, kamoli kad se upozna s novim drvetom.

De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 10:57   #18897
danielzg
Registered User

sjecam se da sam iso na neko odvajanje negdje kod sredine staze,poslje nekog zavoja..odvajanje je islo lijevo u sumu sa makadama..mislim da je na stazi bio neki veliki pan ili tak nes pa sam jedva zaobiso..iso sam sa nekima iz ciklusa a mislim da Milo zna tu stazu pa cu rec da mi pokaze kad zatopli..najgluplje mi je sta se tog sjetim kad je najveci snijeg a kad se je moglo vozit bila mi je prazna glava..
Staro 07.02.2012., 11:25   #18898
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Dečki jel itko probao one adaptere 15mm to 20mm? Možda bi uzeo vilicu sa 20qr a trenutno sam na 15qr, neda mi se kotač mijenjat još
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 11:36   #18899
danielzg
Registered User

koju vilicu bi uzeo?
Staro 07.02.2012., 11:43   #18900
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Koje adaptere mili? Mislim da nemaju za svaku pojedinu nabu adapter. Ti ako imaš Formula 15mm nabu ne znam da li ju možeš konvertirat, guglaj pa pitaj.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na