|
![]() |
#18841 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Koji ste vi provokatori, hehehe. Sad sam tek dosao doma. Ne sa Sljemena vec izvana ![]() Uglavnom, evo izvejstaja. Plan je bio krenut u 10h od doma, ali kao po obicaju nisam se drzao plana pa sam krenuo tek oko 11:40-45. Ujutro sam se fino namazao speka, kobasice, kajgane, itd. Reko trebat ce snage za ispeljat buduci da krecem od staraca, iz Novog Zagreba. Nakon sto sam doruckovao otisao sam odzraciti zadnju kocnicu, ovaj put nadam se kako treba. Postupak sam obavio ovaj put tako da je bicikl bio okomito u odnosu na tlo kako bi sav zrak izasao van. Izgleda da je uspjelo. Kasnije cete skuzit zasto nisam 100% siguran. I tako, spremio sam stvari i krenuo od doma, pa sam se nakon 500 metara vratio natrag jer sam se sjetio da nisam uzeo rezervne zracnice i alat. Kad sam to pokupio krenuo sam lagano. ![]() Za jedno sat vremena od doma bio sam kod tunela, oko 12:45. Tamo sam zatekao neku babu sa unukom, nema zive duse. ![]() ![]() I tako, napisah post tu na forumu jer vec ste se zapitali gdje sam, i krenuh polako. Cim sam zapeo na onom malom dijelu gdje se treba poest kod zicare znao sam da ce biti jebeno doci do vrha. I bio sam u pravu. Odmah kod one stare kucice sam morao poceti gurat jer nema sanse da mi zadnja guma uhvati grip. Tlo se jednostavno rasipa pod gumom tako da sam morao sici i gurat. Kad sam taj dio prosao onda sam mogao vozit dalje do prvog uspona gdje se sa Lojsteka odvaja staza prema zicari. Tu sam opet morao gurati. Nakon toga dalje je islo bez problema skoro skroz do klupica, tocnije 10 metara od klupica. ![]() Jedan lijepi labrador ![]() ![]() Nastvak staze od klupica ![]() Planinari odose nizbrdo ![]() Nakon klupica krenuo sam prema Adolfovcu, ali kako je gore nagib podosta veci morao sam gurati. Tek od onog prvog mostica prema Adolfovcu sam mogao voziti. ![]() Adolfovac i Vepar ![]() Vepar u krupnom planu ![]() Pogled iz kucice ![]() Dalje sam opet morao gurat sve do onog dijela 100-tinjak metara prije ceste. Od ceste je krenulu dosta teze guranje jer je prtina uska, a snijega ima poprilicno vise nego dole. Tu sam vec lagano pizdio. Konacno sam dosao do odvajanja za Runolist. Pogled prema cesti ![]() ![]() ![]() Pogled na ostatak staze i odvajanje za Tigrovo oko ![]() Vepar opet ![]() ![]() Tu sam stao 10ak minuta, da razmislim kuda dalje. Odlucio sam da cu preko Tigrovog oka do Lugarnice jer mi se cinilo da je put dosta dobar za voznju, ali prevario sam se e sam se nakon 50ak metara vratio natrag i poco gurati prema stengama. Nakon sto sam prosao stenge moral mi se popravio pa sam malo brze poceo gurati. Evo pokoja fotka prije izvora. Pogled unatrag ![]() Pogled na mali toranj ![]() ![]() Ovo je kakti trebala bit umjetnicka ![]() ![]() Putem sam sreo dosta planinara, sto starih sto mladih. Bilo je i pohvala putem i cestitanja ![]() Kazu da je jedan nedugo prije mene prosao po Lojsteku, ali nisam ga vidio gore. Nit sam vidio tragove guma. Malo nas je al nas ima ![]() I tako, polako stigoh do Lugarnice ispred koje nije bilo niti jednog bicikla niti njegovog traga dok ja nisam dosao ![]() Ulaz u dvoriste Lugarnice ![]() ![]() Donji dio dvorista - fino je napadalo snijega ![]() ![]() Skije, snowboard, sanjke i Vepar ![]() ![]() ![]() U Lugarnici sam se posteno okrijepio, osusio i naravno prije polaska maznuo medicu da me malo ugrije za ono sto slijedi. Dugo sam vagao dal da idem na 57-52-55-moj drop ili na 9, ili pak na 18-20. Presudila je 18-20 zato jer ne moram nista puno pedalirat, a i to sto izlazi blizu tunela pa necu imat puno pedalat do doma. Dosao sam kod Puntijarke polako krenuo nizbrdo. Driftao sam se ko nikad u zivotu. I maxa sam presisao ![]() Kad sam skrenuo na 18icu, onaj dio koji ide prema Hunjki, imao sam sta i vidjet. Visoki snijeg + tragovi bicikla koji je netko gurao. Nemoguce je bilo voziti. Gurao sam stvarno dobar dio, a u jednom trenu sam pomislio da sam otisao prema zagorskoj strani jer nisam bio siguran da li su dobre markacije. Tu sam se vec pomirio da cu izbit ko zna gdje te da cu doma doc sutra ![]() Srecom, nisam fulao i nekako sam dosao do Njivica. S obzirom na gornji dio staze nisam produzio na 20tku nego sam otisao na Pilanu. Reko tu sam ziher da ima strmine pa da necu morat pedalirat. I bi tako. Dosta sam morao kocit, ali putem sam skuzio da mi zadnja uopce ne grize jer se ulje ono Citroenovo smrznulo. Cak su mi se i rucice putem smrznule koliko je bilo hladno. Tako da sam se do dole prakticki spustio samo sa prednjom. Nekoliko puta sam zalegao na bok jer je jednostavno presklisko bilo, a i 2 puta sam malkice letio preko volana. Srecom, bez posljedica. Donji dio Pilane se dao jako fino odvoziti i tu sam par puta i skocio preko onog velikog kamenja. To mi je vratilo osmijeh na lice nakon onog sorog gornjeg dijela ![]() Kad sam dosao dole popeo sam se do zicare pa preko tunela do doma. U dvoristu sam bio oko 17:15, oprao bajk, podmazao i bjez u kucu na tusiranje i grijanje. Vepar pozira ![]() ![]() Moram priznat da mi je jedino bilo hladno dok nisam dosao do tunela. Kad sam krenuo tjerat uzbrdo mogu rec da mi je bilo i vruce. Ukupno sam napravio oko 60-65 km i mislim da sam spalio dosta kalorija ![]() Guranje je uzelo danak ![]() Moram reci da je mozda bolje bilo da sam ostao doma jer nisam se bas uspio navozat, ali ipak na kraju vrijedilo je svake kalorije. Bar sam se psihicki odmorio i uzivao (koliko je to bilo moguce) u prirodi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18843 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
fino cuks... ja se isto bio maloo pogubio u sumi, jer smo naleteli na pravog vepra, pa smo morali obic sa sigurne udaljenosti...
![]() |
#18844 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#18846 | |||
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() - iako mislim da bi svugdje bilo lose jer gomilu suhog snijega na -16°C ne bi ugazio citav grad da je prosao po stazi. Citiraj:
![]() Moje cestitke na avanturi, trebalo je to istrajati ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#18847 | ||
|
Citiraj:
![]() EDIT: jedino sto sam se bojao da ne naletim na neki panj pod snijegom jer sam znao da me nema ako do tog dodje ![]() EDIT2: Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18849 | |
|
Znas kakvi su veprovi - male, nabijene i zajebane divlje zivotinje ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18851 |
|
Hehehe. Jbg, kad ti prednji kotac odjednom uleti u nekakvu rupu let je sasvim ocekivan ![]() Nisam se nesto previse zabundao. Odjeca prema vrhu: - dole 2 trenirke jer nisam htio oblacit one hlace iz razloga sto nisam znao dal ce u Lugarnici biti mjesta za susit odjecu (kasnije se pokazalo kao pametan potez) + 2 para pamucnih carapa - gore pamucna majica kratkih rukava, debeli flis i onaj moj suskavac - na faci kapa i sal preko face (fantomku nisam oblacio iz istog razloga kao i hlace, a i sa salom je bilo puno lakse ispuhati nos preko 20ak puta ![]() - na rukama obicne rukavice sa placa i cak mi je i vruce bilo Odjeca za dole: - dole one zimske McKinley hlace + termo carape + pamucne carape + stitnici ![]() - gore sinteticka kratkih i dugih, pamucna sa kapuljacom i suskavac - na faci fantomka + kaciga bez naocala ![]() - na rukama "zimske" rukavice iz Lidla za 30 kuna ![]() Na nogama cijelo vrijeme adidasove stabilke ![]() Moram napomenut da me nisu izdale, i kroz duboki snijeg nisu promocile ![]() Dakle, u odnosu na standarnu obleku samo sam dodao po majicu dugih rukava gore i nema zime ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18853 |
|
Hvala svima. Zaboravih dodat da su mi se jajca smrzla dok sam dosao do tunela. Definitivno za takve voznje treba nabavit neke termo bokserice ![]() EDIT: e da, od donjeg vesa sam imao samo kratke bicke sa spuzvom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18854 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja se baš provozao prekjučer navečer i smrzle mi se butine i to kaj ti veliš, "jajaca" i mislim si, kako će čuks do gore, ima da igra biljar poslije u lugarnici sa dvije ledene kuglice ![]() Svaka ti čast na ovome suludom pothvatu/avanturi. Nije svatko za to i nije to za svakoga!
![]() |
#18856 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Tsss, onaj Plutus prodaje prebrutalan bike. http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/f...-oglas-4446098 E ko je šparao navrijeme sad će se fino usrećit. Talas FIT RC2, CrossmaxUST, x9 + X0, Elixiri, itd. Jaooo.
![]() |
#18858 |
|
Sile kaj cekas, zalozi bubreg i kupuj ![]() EDIT: jel netko bio na Dotki ovih dana, jel tamo kaj napadalo? Reko u subotu nista od Sljemena jer je previse snijega gore, al ako bi se dalo vozit na Dotki nebi bilo lose nabacit neki djir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18859 |
Registered User
|
![]() |
#18861 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
odlicno izgleda bajk..za 10k super ponuda..meni je cak bolji od endura zbog talasa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18863 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Rama je S. Pouzdana informacija... S okvirom nemojte van Hrvatske ići ![]()
![]() |
![]() |
#18865 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Midget Zlayo briše te oglase sve od Plutusa... Zmijoljubac mi je rekao da su i njemu počeli brisat , baš mi na rac idu ti modovi sa Dropa. Ja ću definitivno uzet ramu , kaj velite vi stari XC-aši ( Salvarez i Deda ) za tu ramu? Na netu nema previše informacija , al ovo malo rewieva govore da je jako izdržljiva rama.
![]() |
#18866 |
Registered User
|
Samo ti čekaj da se ne bi slučajno zajebo za 350kn, čekat će te rama do apokalipse. Kaj imaš mislit, rama ko rama, ljepša i lakša od tvoje. A za Focusa, podrazumijeva se da bi se tražili papiri. A što se tiče raubanja dijelova, sve se da sjebat. Sve.
![]() |
#18867 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Na kraju krajeva, aktivan je na Njuškalu što je ok - to je baš oglasnik. Jedino za Zmiju ne znam što mu brišu. Možda je nekome antipatičan jer radi konkurenciju servisima. ![]() Citiraj:
Zato i sad na forumu tu kod nas ekipa i fura uglavnom Avid kočnice ![]() Pažljivim odabirom djelova si možeš potrebe za garancijom smanjiti na minimum, kao i produljiti i olakšati servis.
![]() |
![]() |
#18868 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Veličina mi paše , moja trenutna rama mi je kaj se izgleda tiče loša , ajmo reč 5/10 ocjena. Ovaj ATX mi je 7,5/10 po izgledu. I naravno uzimam je da skresam kilažu , računam da za svoju ramu mogu dobit 350kn tak da za 0 kuna spljugam više od pol kile.
![]() |
#18869 |
Registered User
|
Možeš ti popljugati i ~300 grama i još zaradit 50€ za 10min, pitaj Adaksinju kako. ![]() Nije ni Avid tako loš. Kaj se Niku stalno dešavalo, lijeni klip, zapeče se. To se može u kućnoj radinosti isto za 15min riješit kad se spraksaš. Veći su problem brtve i ta sranja. Realno kod nas je ta cijela priča oko garancije i rezervnih dijelova katastrofa. Kome ćeš se obratit za garanciju svoje Deorke ako ti vrisne? Saši? Kome ću se ja obratit ako mi vrisne XT, Romanu? Misli pozitivno.
![]() |
|
|