|
![]() |
#18751 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Za odzračivanje shimana, da li ste pratili službene upute? Meni je malo čudno jer se prvi put s tim susrećem(ovakvim načinom). Prvo se gura ulje od čeljusti prema ručici, a onda se pusti slobodnim podom prema čeljusti. Jučer sam pokupio SLX, danas ih montiram pa ću vidjet kako će se ponašat.
![]() |
#18752 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja sam napravio ovako,otvorio rezervar izvukao svo ulje van na čeljusti pomoću šprice onda sam novo ulje polako ubrizgao preko čeljusti tokom toga sam lupkao po bužirima da zrak ode van nakon što sam napunio sistem, napumpao sam ručicu dok nije bila tvrda i povezao ju plastičnom vezicom da ostane stisnuta, ne skroz nego do pola, tako sam ostavio pola sata, sat i zadnji korak je da se u rezervar dolije još malo ulja koliko je otišlo u čeljusti Nakon toga kočnice imaju odličan osjećaj, super koče, moram još prednju na isti način odzračit Ovo s vezicom sam vidio na netu da ekipa to zna napravit sa XT kočnicama da ostane tvrdi osjećaj na ručici |
![]() |
![]() |
![]() |
#18753 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Bicikl kao stroj za malo drukciju namjenu osim vozikanja uokolo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18754 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nadam se da će snijeg nastavit padat , pa kad dođem iz škole radim pump track u dvorištu ![]() Za sad ima full malo snijega , možda za jedan jump , al ak bu padalo do navečer će ga bit za 2 jumpa i 2 benta. I iduči tjedan , jel neko slobodan da ide na strmopeč u 2-pol3 tunel? Ja bi mogao svaki dan , ak netko ima vremena , pa gremo zajedno.
![]() |
#18755 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Juicya sam znao odzračit, ali neke su kočnice specifične. Kod slx-a(666) navodi ne stiskat ručicu, niti ju držat stisnutom. A najviše me začudilo ovo sa slobodnim padom i samo odzračivanjem čeljusti.
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 03.02.2012. u 19:40. Razlog: i... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18756 |
Premium
|
Nakon kaj sam ovakav postupak napravio kočnica puno bolje koči...tak da eto...samo prenosim svoje iskustvo Inače kad sam skroz razmaknuo klipove pa napunio sistem uljem nije uopće kočilo(po uputama) ![]() ![]() Takav postupak sam našao na nekim forumima, ne znam više gdje i pošto volim kopat po stvarima reko da probam ![]() A slobodni pad, pa logično je da zrak ide gore, kad lupkaš po bužirima na rezervaru se fino vidi kako izlaze balončići zraka |
![]() |
![]() |
![]() |
#18759 |
Premium
|
Nik za odzračivanje avida ti treba sve ovo plus rukavice zbog dot ulja ![]() Ma zbilja nije problem, ja sam zadnji put odzračio za 3 minute kočnicu, ne računajući onih sat vremena kolko je ručica bila stegnuta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18760 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ma nije dot toliko strasan, ja sam se vec parputa zalio, drzao prstom na mjestu vijka i tako to. cak mi ni koza nije ispucala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18761 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
doduše malo ruke bride i trnu ali nije strašno ![]() ![]() kad je meni kočioni klip na autu izletio... hijao ![]() ![]() ![]() ![]() hahaha za sve one koji se vozaju samnom... uspio sam vratiti i srediti, kočnice rade i straha nema ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18762 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
-10 feels like - 18 U gradu Sljeme? ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: murina. 03.02.2012. u 12:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18765 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#18767 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18770 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18772 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne, fakat čuks, ak imaš imalo pameti nećeš ići van iz stana, kamoli na sljeme i to još bajkom u ovakvim uvjetima. Čemu riskirati zbog jednog odlaska na sljeme? Čim je ova zima stisla meni je želja za biciklom umrla, al to je pozitivna stvar jer su ispiti ![]() Još dva ispita and I'm back to town! ![]()
![]() |
#18774 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Meh. Sad sam se čuo s Maxom, nabrijan je na najjače za nedjelju za Sljeme, to je to kad čovjek neš odluči onda je pica ako odustane. Cuks i Max, svaka vam čast!
![]() Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 03.02.2012. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18775 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Cuks i Max, ako odete gore u nedjelju, molio bih vas lijepo ; before and after fotke vas dvojice recimo pred tunelom i onda gore kod lugarnice i eventualno kad se spustite ![]() ![]()
![]() |
#18776 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne znam zašto tolko coprate... Ja da imam odgovarajuču opremu bi išao. Sad sam vani pump track u dvorištu radio 2.5h i bilo mi je hladno prvih 10 min dok se ugrijao nisam. Sad uđem u kuču i skidam sve sa sebe i psujem kak je vruče. Meni je najgore za prste , to nema lijeka jer ih ne mičeš dok voziš bajk , dok hodaš je skroz druga priča... Baj d vej moj pump je gotov, sad samo čekam da se zaledi preko noči, a u ujutro vožnja , ak bu trajao 1h isplatilo mi se , a mislim da bi mogao puno dulje... Stavim slike ujutro ![]()
![]() |
#18777 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ne jebe me ni temperatura ni nis. I obozavam se vozit sa bajkom po snijegu ![]() To mi je nesto najljepse ![]() Citiraj:
Sutra ako stignem cu se zaletit po novu zadnju, tj prednju gumu. Razmisljam si izmedju BlaskSharka ili Alberta Performance 2.25 oba. Budem vidio jos. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18778 |
Premium
|
I ja razmisljam o Sljemenu ali ne biciklom ![]() Ako je palo dovoljno snijega idem s boardom, ako nije idem pjehe...ako ovako nastavi do ujutro bit ce ionako previse snijega za voznju bajka, a o cca -15-20°C necu vise nista komentirati, osim da ti treba obleka kao za skijanje. Uz nisku temperature, problem je sto dere vjetar. Kupi Alberta, em je laksi em opcenito ima bolji grip, a na snijegu drzi puno bolje - provjereno na predzadnjoj voznji (12-ica)...ja i dalje ostajem pri svojem da je Albert za koplje bolja guma od B. Sharka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18779 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
To se Sile samo zajebava ![]() Nejdem nikam i ovak mi je zima kaj moram do posla. A danas sam saznao i jednu zanimljivu vijest na poslu. Morat cu na jedno 2-3 tjedna, ak ne i vise u pustinju ![]() Al tek za nekih mjesec dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|