Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2011., 09:54   #16381
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Jel moze mala preporuka kotaca, da bar njih sastavim dok trazim vilu (peku me kune u djepu )
financiski san ogranicen tako da nemogu priustit tvrdocu i "laganost" kotaca pa trazim neki best buy.
1. obruc Mach1 MAD -nemogu nac crne pa cu vjerovatno uzet bile (32 ili 36 ovisi o cijeni zbica) - oko 400 do 450 kn

2. zbice mach1 PLUS - u dsg su 5kn komad - 64x5 = 320kn 72x5 = 360 (ako nejdem jeftinije od 5 kn isa bi na 72) (kako mogu saznat koje mi dimenzije trebaju?)

3. nabe neznam koje to ako mi mozete preporucit neke do 700kn. od dimenzija prednja mora bit 20mm (sad san 100% siguran da to zelin ) a nazad 9mm a sirina mislin da je 150mm. nadam se da su to sve potrebne dimenzije za znat. (i naravno bitno da se mogu servisirat )

Mislija san izdvojit nekih 1300kn za kotace al ovo sad vec dolazi do 1500kn al ako uspijen sta nac vanka onda se nadam da bi moga navuc na 1300kn

Zadnje izmijenjeno od: Smarty. 10.12.2011. u 10:06.
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 11:42   #16382
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Jel bi mogao zamolit vele strucnjake za procjenu?
Nije moj bajs, al pito me covjek posto da ga stavi, a ja neam pojma.
Radi se o giant boulder-u, izgleda slicno ko ovaj: http://www.hrvatskioglasi.com/oglasi...14&cat=Bicikli
Ima sram x4 mjenjace i siftere, suntour xct v2 vilju i neke tektro mehanicke diskove (nes ala HO je pisalo na nekoj naljepnici al nisam siguran jel to model...).
Bicikl je u tip top stanju, stajao u stanu-uredu.. Vozen svega par puta, jos ima na gumama one "iglice", samo sta ne mirisi po novom....

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 13:36   #16383
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
Jel moze mala preporuka kotaca, da bar njih sastavim dok trazim vilu (peku me kune u djepu )
financiski san ogranicen tako da nemogu priustit tvrdocu i "laganost" kotaca pa trazim neki best buy.
1. obruc Mach1 MAD -nemogu nac crne pa cu vjerovatno uzet bile (32 ili 36 ovisi o cijeni zbica) - oko 400 do 450 kn

2. zbice mach1 PLUS - u dsg su 5kn komad - 64x5 = 320kn 72x5 = 360 (ako nejdem jeftinije od 5 kn isa bi na 72) (kako mogu saznat koje mi dimenzije trebaju?)

3. nabe neznam koje to ako mi mozete preporucit neke do 700kn. od dimenzija prednja mora bit 20mm (sad san 100% siguran da to zelin ) a nazad 9mm a sirina mislin da je 150mm. nadam se da su to sve potrebne dimenzije za znat. (i naravno bitno da se mogu servisirat )

Mislija san izdvojit nekih 1300kn za kotace al ovo sad vec dolazi do 1500kn al ako uspijen sta nac vanka onda se nadam da bi moga navuc na 1300kn
Složit ćeš si kotače koji će imati preko 2,5kg radi Mach Mad obruča. Za 1300kn si moš kupit brutalne kotače, pogotovo polovne.

Širina iza ne može biti 150, a da je 9mm osovina. Imaš 135x10, 135x12, 142x12, 150x12. Gledaš prema okviru, kakav dropout ima iza.

Žbice kupi kad imaš obruče i nabe. Tek buš onda znao kakve će ti žbice trebati, točnije u dućanu će ti reć.
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Jel bi mogao zamolit vele strucnjake za procjenu?
Nije moj bajs, al pito me covjek posto da ga stavi, a ja neam pojma.
Radi se o giant boulder-u, izgleda slicno ko ovaj: http://www.hrvatskioglasi.com/oglasi...14&cat=Bicikli
Ima sram x4 mjenjace i siftere, suntour xct v2 vilju i neke tektro mehanicke diskove (nes ala HO je pisalo na nekoj naljepnici al nisam siguran jel to model...).
Bicikl je u tip top stanju, stajao u stanu-uredu.. Vozen svega par puta, jos ima na gumama one "iglice", samo sta ne mirisi po novom....
A nek probao kao i ovaj na linku. 1000-1200kn ako dobije, mislim da može biti veseljko.
Staro 10.12.2011., 13:56   #16384
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
a jel mi mos onda preporucit neki set kotaca po tvome izboru koji mi ulazi u cjenovni rang cca +-1300kn? (uzmi u obzir da iman 90kg)

i jos samo da pitan bez da umres o smija, kako mogu znat koje mi dimenzije osovine trebaju? za zadnju samo znam da je 9mm i za prednju bi tia 20mm, a ovo sta si nabroija neman pojma sta predstavlja :/ (trazija po google al bezuspjesno)

pretpostavljan da izmedju QR-a i TR-a nema razlike osin u pricvrscivanju.
QR- poluga
TR- na vidu
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 14:09   #16385
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Prati malo blackmarket pa će nešto naići. Za tu lovu su Deemaxi znali ić. 2200g za kotače koji su DH ready.

Prednja osovina ovisi o vilici, zadnja o rami. Negdje ti piše koja je osovina. Daj koju ramu imaš pa ću ti reć.

Razlika QR i TA je velika. QR ima osovinicu od 3-4mm koja prolazi kroz nabu koja ima 9/10mm osovinu. TA je puna osovina.
Staro 10.12.2011., 14:45   #16386
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
neznam kak je vama bilo danas na slemenu, al ja sam pozalio sto sam otisel u sumu
katastrofa, nevozljivo, hrpetina lisca i grana, bolje da sam odradio cestu, ovak voznja bez imalo gusta

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 15:14   #16387
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@HKS- kupuj rebu dok jos ima
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 15:17   #16388
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
neznam kak je vama bilo danas na slemenu, al ja sam pozalio sto sam otisel u sumu
katastrofa, nevozljivo, hrpetina lisca i grana, bolje da sam odradio cestu, ovak voznja bez imalo gusta
Odlicno. Kladim se da nitko od nas nije pozalio
Za ovo doba godine lisce i granje se podrazumijeva, tak da me to ne dira...glavno da nema blata.

Gore Leustek via Tigrovo oko, dole 57-55 via Cuksov drop i Tulum.

Sastav Timova - Sanda, danielzg, De5tr0yer, jed2i i ja.
Usput smo poklubili i Br. 1 na Pitchu a u spustu nam se prikljucio i lega na Yetiu a odtkljucio danielzg kojemu se vozalo po Sljemenu pa je nastavio solo.

...jed2i je sve zabiljezio s GoPro Hero2 kamerom pa cemo valjda vidjeti kak to novo cudo snima.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 15:43   #16389
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
evo i mene
bilo je odlično danas
lišće korjenje...sve je to gušt za odvozit, zabavno

heroj drugi radi super, samo je kamera postavljena bila u katastrofalnom položaju, baš koma a drugi dio kad smo ispravili položaj sam snimio minutu, jer je baterija riknula (nije bila napunjena do kraja jer sam se malo igrao doma)
sad sam pametniji i za idući put znam postavit sve da bude pic pic

što se tiče kvalitete snimke
vidi se razlika u odnosu na heroja prvog, manje šuma, realniji prikaz boja....dosta je to bolje
žao mi je ko psu kaj sam zajebo prvu snimku

kakvi su za sutra planovi?

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 10.12.2011. u 15:51.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 15:50   #16390
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Cuks hvala na linku , poslao sam mu poruku , sad cekam da odgovori. Ako bi je slučajo uzimao , ima netko ko se kuži da ide samnom?
Staro 10.12.2011., 16:00   #16391
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
super je bilo vrijeme za vozit se danas,ko nije iso moze mu bit zao..nije mi se dalo odmah ici dolje pa sam malo kruzio po vrhu..
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 17:05   #16392
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor HKS Pregled postova
Cuks hvala na linku , poslao sam mu poruku , sad cekam da odgovori. Ako bi je slučajo uzimao , ima netko ko se kuži da ide samnom?
Možda ja, ovisi kad.

--

Danas je gore bilo iznenađujuće vruće i toplo... I pitch je položio. Gume su sranje, pa sam na switchbacku jednom zalegao jer mi proklizala prednja guma

Malo su nas ovi dečki usporavali moram priznat, al neka, bolje sigurnije nego luđe
Staro 10.12.2011., 17:05   #16393
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
prosljedite ovo po slicnim forumima
http://www.bikemyday.com/2011/12/08/...nestao-bicikl/

rekao bi nevjerojatno al zapravo me i ne cudi toliko..
hash je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 17:26   #16394
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Malo su nas ovi dečki usporavali moram priznat, al neka, bolje sigurnije nego luđe
He he, tocno, a ovaj s Yetijem se premislja dal da ide s nama ili ne i pita drugog kak mi vozimo da nas (kakti) ne ceka previse.

Zato je zavrsio u grmlju preko istog panja u zavoju preko kojeg je i Srale produzio ravno (tulum) - a samo sam cekao kad ce jer je svako malo pruzao nogu da ga ne izbaci iz zavoja i spasavao se.
Drugi je takodjer aterirao (u onim vododerinama) i zadobio potpis na podlaktici slican mojemu samo nesto manji .

Kao sto vidite, bilo je zabavno
Staro 10.12.2011., 17:33   #16395
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

mene onaj drugi malo usporavao, a pustio sam ga ispred jer sam novi pa nisam ja njega htio kočit

danas je bilo uber zabavno
stavio sam upload dijela vožnje, samo da pokažem kak snima heroj drugi pa kad završi dam link
Staro 10.12.2011., 17:54   #16396
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Odlicno. Kladim se da nitko od nas nije pozalio
Za ovo doba godine lisce i granje se podrazumijeva, tak da me to ne dira...glavno da nema blata.
sleme je vecim delom prehodano i lisce razneseno, a po mojoj sumi se samo ja vozim i videl tek par tragova pjesaka, lisce je preduboko i previse je zamki ispod...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 17:55   #16397
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

vjeruj mi ima na sljemenu iznenađenja di se mi vozimo nema baš ljudi (logično jer zato biramo te staze)
Staro 10.12.2011., 18:08   #16398
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
sleme je vecim delom prehodano i lisce razneseno, a po mojoj sumi se samo ja vozim i videl tek par tragova pjesaka, lisce je preduboko i previse je zamki ispod...
One staze koje su najčešće imaju manje lišća. Takvih staza je jedna i pol .

Jesen je najgora, bez brige. Lišće je do nabe ponekad...
Staro 10.12.2011., 18:12   #16399
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Lišće je do nabe ponekad...
Pa ovaj detalj mi i je najbolji u onim kanalim na 20ki kad uletiš sa 25-30km/h pa sve pršti okolo
Zakon!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 18:28   #16400
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
i onda pogodis kamen ili granu, odlicno

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 18:29   #16401
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
misliš pokupiš
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 18:41   #16402
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
.../a po mojoj sumi se samo ja vozim.../
Pa izadji vec jednom iz svoje sume i dodji u nasu sumu, cisto da vidis kakvih sve staza i kombinacija ima, pa da vidis kak ces promijeniti misljenje
Staro 10.12.2011., 19:26   #16403
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Evo doso napokon doma.

Nakon kaj smo pogledali bajk, popricali sa deckom i vratili se u Zagreb. pojeo i otisao sa Cuksom se nac sa Siletom i onda do Zmijoljuopca.

Tam smo prisustovali rodjenju zlatice 2, koja zgleda odlicno nije vise tak pederska ko zlatica 1

Sto se tice Endura, on je zakaparen i cekam samo da dobijem neki kesh pa da odem po njega.

Bajk je u odlicnom stanju. Vilja nema lufta sve radi kao podmazano. Ima HS i LS podesavanje kompresije, zadnji shock isto nema lufta. Rama isto nema nigdje lufta. Dijelovi na bajku zgledaju ko novi, brzine se saltaju od sale i sa lakocom. Rama ima par kozmetickih ogrebotina sto je i normalno za takav bajk ak ga se vozi po onim terenima za koje je i namijenjen.

Ne moram rec kak radi 160mm napred i nazad, guta sve pred sobom i osjecaj je ko da se vozi po asfaltu.

Velicina bajka je taman, i sa mojom sic stangom ce mi biti taman, mozda jedino kasnije lulicu okrenem normalno jer je sada nagib -7 stupnjeva.

Jedini problem bi mi mogao predstavljati pogon jer je naprijed 24-36, a iza 11-34

Uglavnom sam odusevljen kak se bajk dosta lagano vozi po ravnom (jbga brda nije bilo pa nisam mogo uzbrdo) osjecaj je kao u direktorskoj fotelji

Sada jedino ne mogu docekati da dodje u moje ruke
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 19:38   #16404
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Znači ipak, čestitam
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 19:54   #16405
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
.

Jedini problem bi mi mogao predstavljati pogon jer je naprijed 24-36, a iza 11-34
Bit će ti neznatno teže nego 22-32 kombinacija. Ništa što na Lojsteku neš moć otpeljati.
Staro 10.12.2011., 19:59   #16406
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Je bas sam gledao i omjer je veci za nekih 0.2.

Bum vidio na prvom usponu

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Znači ipak, čestitam
Fala, al prvo ga ja moram dobit

Dok nece bajk bit kod mene, necu biti miran.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 20:23   #16407
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Razlika je ~0,02 u omjeru. Minimalno, da ne velim nemoguće za osjetiti razliku.

Ako si imao 11-32 kazetu, druga šajba iza ima 28T (znači 22-28 je druga brzina). Ona je za ~0.1 veća u omjeru od 22-32. A ovo je 5x manja razlika od toga.
Staro 10.12.2011., 20:33   #16408
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
A razgledavanje endura je bilo epsko.
Dođe lik, bok bok, i krene max probavat kak to sve ide i šok i vilja i okrene sve moguće gumbiće na vilji u svim mogućim random smjerovima - drka po floodu po lockoutu po high i low spusti se dolje krene šarafit rebound a lik ga gleda i misli si "jebote ovo ni milan tarot neće vratit kak je bilo".
I onda kao idemo do nekih stepenica isprobat bike - jebem ti ravnicu - i naš vrli Max gura bike do tam. Pa ko je tu lud, uzmem ja bike i malo drljam po njemu i pumpam rinzole i prek neke livade.
I naravno stepem najveće govno u Ivaniću.
Bajk je fotelja, biće to dobro, i mislim da će odlično ić uz brijeg bez obzira na hod. Šok se fino zaključa, i nije težak začudo.

A Zlatica v2 odnosno Konan ispunjava očekivanja. Lakši, poletniji i okretniji bike. Ljepota je u oku promatrača ali meni je predivan. Žao mi stavljat ono smeće od nosača bidona gore, samo će ga poružnit.
Sutra Dotka pa nek padaju sjekire. Ko hoće, nek računa cca podne-1 đir. Moram i Niku dofurat pare za štitnike, bilo bi vrijeme.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 20:38   #16409
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
a slika/e?
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 20:44   #16410
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Dođi na Dotku pa ga vidi

Bio je mrak, sutra će bit photosession. Moram nać poziciju lule i sica, malo se poigrat s tim. Ali ulijeva mi povjerenje opušteniji kut vilice, vuče na divljanje, naginjanje, skakanje ....
SileTzar je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na