|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
MB Asus P5AD2 Deluxe problem
Vec sam pisao nesto vezano za clanak gdje se testiraju ploce za Intel 925x vezano za plocu totalno slicnu ovoj koju sam naveo u temi. Imam podosta problema sa tom plocom pa neznam ni gdje bi poceo, naj veci problem je sto nakon nekog vremena rikne disk, pa ako neko nesto zna o tom modelu puno bi mi pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Ovo b bili neki osnovi te ploce CPU LGA775 socket for Intel® Pentium 4/Celeron CPU Compatible with Intel® 04B and 04A processors Intel® Hyper-Threading Technology ready Chipset Intel® 925X Intel® ICH6R Front Side Bus 800 / 533 MHz Memory Dual channel memory architecture 4 x 240-pin DIMM sockets support max. 4GB DDR2 533/400 non-ECC memory IntelR Performance Acceleration Technology (Intel® PAT) Expansion Slots 1 x PCI Express x16 slot for discrete graphics card 2 x PCI Express x1 3 x PCI Storage/RAID Intel® ICH6R South Bridge: *1 x UltraDMA 100/66/33 *4 x Serial ATA with IntelR Matrix Storage Technology with RAID 0, 1 support Silicon Image® 3114R RAID controller: *4 x Serial ATA with JBOD, RAID 0, 1, 10, 5 (RAID 5 software patch available, no WHQL) ITE IDE RAID controller: * 2 x UltraDMA 133/100/66 with JBOD, RAID 0, 1, 0+1 support LAN Marvell® 88E8053 Gigabit LAN Controller, features AI NET2 Wireless LAN: WiFi-g™ (Optional) 54 Mbps IEEE 802.11g and backwards compatible with 11 Mbps 802.11b *Access Point function (under WinXP, 2003) *Bundle an external antenna *One-touch wizard *Wireless bridge, a.k.a. WDS or wireless repeater (under WinXP, 2003) Audio C-Media High Definition Audio 8-channel CODEC Coaxial, Optical S/PDIF out on back I/O port Features DolbyR Digital Live technology IEEE 1394b/a 2 x 1394a ports @ 400 Mbps speed USB Max. 8 USB2.0 ports ASUS AI Proactive Features AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) AI NET2 network diagnosis before entering OS WiFi-g™ powered by WiFi@HOME? technology Stack Cool™ patented fanless cooling system Overclocking Features AI NOS™(Non-delay Overclocking System) AI Overclocking (intelligent CPU frequency tuner) CPU, Memory, and PCIe x16 voltage adjustable SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 400MHz at 1MHz increment Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed PCI/PCIe frequencies. ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) Other ASUS Special Features CrashFree BIOS 2 Q-Fan2 Post Reporter Multi-language BIOS MyLogo2 BIOS 8 Mb Flash ROM,AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.3 Back Panel I/O Ports 1 x Parallel 1 x WLAN antenna jack (optional) 1 x Optical + 1 x Coaxial S/PDIF Output 1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 1 x RJ45 4 x USB 2.0/1.1 1 x IEEE1394a 8-Channel Audio I/O Internal I/O Connectors 2 x USB 2.0 connectors supports additional 4 USB 2.0 ports 1 x LAN connector 1 x IEEE1394 connectors 1 x COM connector 1 x GAME/MIDI connector CPU / 2 x Chassis / Power Fan connectors Front panel High Definition Audio connector Chassis Intrusion connector CD audio-in connector 24-pin ATX Power connector 4-pin ATX 12V Power connector Support CD Drivers ASUS PC Probe ASUS LiveUpdate Utility Anti-virus software (OEM version) Accessories InterVideo® WinDVD Suite (OEM version) 1 x Wireless LAN antenna (optional) IEEE1394a module 6 x Serial ATA cables 3 x 2-port SATA power cable 1 x 2-port USB2.0 / Game module 1 x COM Port module 2 x UltraDMA 133/100/66 cable 1 x IDE cable 1 x FDD cable 1 x I/O Shield User's manual Form Factor ATX Form Factor, 12" x 9.6" (30.5cm x 24.5cm) Note: The specifications are subject to changes without notice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Osnovni problem je sto imam dojam da ploca unistava diskove, kolega koji posjeduje tu plocu vec peti puta mjenja disk a ja nemogu dokucit u cemu je problem. Mislim da je u ploci jer nije radi sav softver koji smo dobili uz nju. Nabrojat cu sa cime sam imao problema: - AI NOS™(Non-delay Overclocking System) -C-Media High Definition Audio -WiFi -ITE IDE RAID controller Ai nos dize nekave prozorcice pri strartu widowsa i to radi sve dog ga ja ne prisilim da prekine i uklonim sa kompjutora Zvuk sam sredio instalirajuci neku zakrpu koju sam iskopao sa CD-a WiFi ispada katastrofa, jer od svega sto nudi nis nebu radilo jer se smrzne cijeli sistem pri automatskoj detekciji bezicne mreze i nema druge nego da ga prisilno resetiram (na onaj manji gumb) Raid u biti radi ali ne potpuno jer program koji se instalira sa tim raid driverima nikako ne radi ili se pali sam od sebe pri svakom startu windowsa Bitno za napomenuti je da se radi o Win XP SP na koje se sve instalira i koji se instaliraju vec 6 puta. Do sada sam instalirao svaki puta neke druge windowsw XP sp2 koje sam posudio kako bi izbjegao gresku do cd-a ili nesto slicno ali nije u tome stvar. Zato ako iko ist kuzi o toj ploci ili o plocama opcenito bio bi mi od velike pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Daj jos malo podataka, kao sto su koja verzija BIOSa, koji PSU, koji diskovi (ovi sto su rikavali), grafika... i915/i925 ploce su strasno zahtjevne po pitanju struje, tako da se ne bi zacudio da je PSU nedovoljno jak, pa kada MBO potegne struju, disk se spali od premale struje. Plocu koju spominjes sam susreo (slagao stroj za korisnika baziran na njoj). PSU koji je u stroju je ENlight 350W (400W peek), HDD je HITACHI SATA 160GB, dvije optike, X600XT PCI-E, itd. Ili ti frend ima los primjerak ploce, ili ostatak konfiguracije ne prati plocu i njene zahtjeve. Sto se dodatnih utilitya tice, nije nista cudno ako ne rade svi koji su dosli na CDu. Neke je potrebno skinuti nove verzije s interneta, dok neki ne rade na nekim verzijama BIOSa (opcenito se to tice Asusa).
![]() |
#5 |
Registered User
|
Napajanje ima 420 W Grafička je Sphir x600 sa 256mb rama Disk je do sada bio Maxstor 160 GB, 7200, 8 Mb cesa a sad jeSeagate 160gb Baracuda sa 8 Mb cesa Ostalo je LG combo 52/32/.... Zato sumnjam da je napajanje, cojeli komp je vec jednom bio na servisu iako su komponetnte uzimane zasebno. Na servisu su samo zamjenili disk jer je tamo i kupljen Da zaboravio sam reci ima LGA 775 od 3 gie u masini i najskuplju pastu na njemu uz standardan intelov hladnjak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
I dalje je pitanje koje je to 420W PSU. Meni je glupo kada netko uzima zvijer od stroja, i onda u njega stavi LG. Sto se tice "istestirano iu Ve-Milu", tome ne vjerujem niti koliko je crno pod noktom. Osobno sam imao na servisu jedan LGA 3.0 stroj 10 dana (vrtio se 8/5) prije nego sam otkrio sto radi probleme. Cijela i915/i925 platforma je na rubu incidenta, jer je previse detalja prenapregnuto. Same ploce u kombinaciji s procesorom gutaju znacajno vise nego i865/i875 platforme, tako da je za njih potrebno minimalno 350W, ali krajnje kvalitetnih. Ako je onh 420W MS, Codegen, JNC ili neko tako "zvucno" ime, onda nema puno pomoci. ... ostalo sutra, kada se naspavam...
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Sa LG-om nisam imao nikada nikakvih problema. Cak mogu reci da izvrsno radi i da mi nikada nije unistio neki cd. Neznam zasto neki ljudi imaju averziju na te snimace jer koliko ja vidim u Bugu i slicnima LG-ovi DVD snimaci su najbolji. Sto se tice kompa i maticne od frenda vise informacija cu postat za koji dan kada ga pregledam u potpunosti i provjerim stanje. Za sada mogu staviti na net jedino kuciste koje je donjelo to napajanje u sebi Kućište MACOM MIDI Tower B319U/A/F (420W) 338.21 Kn Kućište MACOM MIDI Tower B319U/A/F Silver 420W ATX (4x5,25inch + 2x3,5inch vanjski utori + 6x3,5inch unutarnji utori) USB 2.0 Audio IEEE1394 Meni to kuciste prilicno lijepo izgleda, uzeto je u Info Gami i ja cisto sumnjam da je napajanje unutra tako lose iz razloga sto je doista jako i sto sam procitao u prirucnoj knjizici uz maticnu da bi napajanje od 350 W podrzalo i duplo vise komponenti natrpano na nasu maticnu. Isto tako znam da vecina napajanja jedino pri kvaru mogu ostetiti neke komponente a u ovom slucaju napajanje radi. Cijeli komp sam zadnji puta palio i gasijo jeno 50 puta na sve moguce nacine kako bi iskljucio mogucnost neke greske ali se opet pokazao plavi sscrean gdje je vracalo neke registri setingse, nakon toga sam deinstalirao program koji je dosao sa asusovim driverima za PATA raid polje i uzpu sam maknuo sve od asususa kaj nije driver jer vecina tog softvera nesto sumnjivo izgleda. Nakon svega toga sam jedno 50 puta restetirao komp, pali i gasio i sl. I nis se nije dogodilo, ali znam da postoji mogucnost da se nekaj dogodi u narednim tjednima jer kolega je do sada samo slusao muziku i nije nista zahtjevnije na kompu radio pa mu je komp riknuo. Zbog toga sam i odlucio da napravim temu u forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Hehe, 338Kn za kantu i "420W" napajanje. Za te pare nemožeš kupit prosječnih 350W... I da, prescott na 3 gige dosta cuca, a kolko sam čitao i ove matične enormno puno piju... dakle sve što ti je premec rekao. Ne gine ti kupovina kvalitetnijeg napajanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
Tih 420W u realnosti možeš objesiti mačku o rep. U stvarnom radu ono je negdje ispod 300, s velikim odstupanjima, tak da zaboravi na stabilan i siguran rad na njemu. Kupi pošteno napajanje, min 350W (isto toliko kuna negdje) pa onda tek možeš prestati sumnjati u nega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
matroxfanatic
|
Citiraj:
To sto pisu u BUGu i ostalim informatickim casopisima je vec duze vrijeme na rubu incidenta, tako da se nemoj previse obazirati na to. Radije citaj PCE, za sada se nisu iskvarili i trude se biti sto je moguce objektivniji. Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|