|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pitanje oko kućne mreže i telefona.
Imam jedan problemčić pa bi zatrebal savjet. Situracija je ovakva. Imam doma 4 telefona, svaki sa svojom utičnicom, svi na istom broju. Stvar je normalno šljakala sve do dans dok nisu zvali iz tcoma da treba prespojiti ruteri i telefon. Sad telefon koj je uštekan u ruter radi dok ostala 3 koji imaju svaki svoju utičnicu nerade ( makar lik u tscumu rekel da će oni idalje raditi, ali oni su mrtvi). Pa bi mene zanimalo dal se i kak se to može srediti da prorade.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nađi mjesto gdje su spojeni ta 4 priključka (telefona), odatle kabelom do Routera i uštekaš gdje je sada samo jedan tel. spojen. Usput odspoji nekadašnju dolaznu liniju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
Nemožeš dodavat routere po želji, samo jedan može biti. Ne treba ništa bušiti. Otkrij gdje su ova 4 priključka spojena međusobno, vidi gdje je prije dolazila tel. linija. Također vidi jesu li samo 2 žice provučene do tih priključaka ili ih ima više (skini poklopac i pogledaj). Napravi skicu razmještaja pa ćemo predložit rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Stvar je u tome da pored svake utičnice ima spliter. Dosad je sve normalno radilo, bez ikakvih problema. Danas zvali iz t scuma da treba nešto prespojiti, da netreba više spliter već ruter ide u utičnicu a telefon u ruter. Sad ovaj telefon u ruteru radi no ostala 3 koja su utičnica/spliter nerade a dosta je važno da se usposobe.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hmmm, to moze znaciti da ruter ima u sebi spliter (napisi model rutera) moras otvoriti tu utičnicu gdje je sad spojen ruter i viditi koliko žica ima u njoj (2, 4 ili vise..) zatim moras locirati gdje ta zica ide te tamo viditi kakav kabel ide prema ostale 3 telefonske utičnice Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.11.2011. u 23:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Morat ćeš odradit ovo poviše da bi se našlo optimalno rješenje. Uvalili su ti IMS (njihova verzija VoIp - a) a neki tamo genije je vjerojatno rekao sve je isto i ništa se ne mjenja - malo morgen. Prije je bio klasični tel. + adsl i varijanta sa x razdjelnika je funkcionirala. Sada imaš samo adsl kojeg treba direktno dovesti do Routera bez spajanja drugih priključaka a onda sa Routera ideš prema 4 priključka. 100% je dobio biser SX763 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Napisao ti je Nikky u drugom postu sta trebas napraviti. To je ispravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Dobio sam postu prosli tjedan od njih da me 21.11 prebacuju na taj voip i zvao sam ih prosli petak da trenutno ne zelim zbog komplikacija zbog polozaja rutera, telefona, busenja zida (trebal bi imati troskove, a to mi trenutno ne odgovara) i uspjeli smo se dogovoriti da mi odgode. ![]() Probaj ih jos nazivati i budi uporan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nedaju. Ili pak nežele.Izgleda da je lopov trenutno jedino rješenje da se izbjegne bušenje i lupanje ( ne dolazi u obzir iz 2 razloga 1. u kući su 2 bolesna starca od 90 godina 2. financijski ).
![]() |
#13 |
Premium
|
Ovako, stvar je rješena. ![]() Za rješenje su iskorištene duple utičnice
|
|
Oglas
|
|
![]() |