Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2011., 15:03   #61
Hazarder
Registered User
Moj komp

Hazarder's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Poprilična, pogotovo ako igraš na nešto višim rezolucijama i ak imaš prihvatljivo napajanje :P .. doduše ne ždere nešto posebno, svaki corsair bi je trebao terati .
Hazarder je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 21:34   #62
TonyM
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Red face Radeon HD 5670 512 mb

Zanima me dali ovo napajanje http://newpowersupply.com/liteon_ps_...1-c-1-p-5.html moze podrzati 5670? Ako ne moze 5670 moze li bar 5550? Procesor je Athlon 64 X2 4400+.
TonyM je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 21:46   #63
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Odkud baš to napajanje?

Citiraj:
LiteOn PS-5251-08 250W Replacement Power Supply for HP Compaq dx2300, a6607c, 440568-001, HP 410719-001 DX2200, DX2250
Fortron bi se samo nasmijal na to napajanje
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 21:54   #64
TonyM
Registered User

Da, znam da je napajanje lose ali imam 16 godina i mozete zamisliti koliki mi je budzet, a starci sigurno ne bi htjeli davati pare samo da bi ja JOS VISE mogao visiti na kompu! Dakle, moze li podrzati ili ne?
Staro 30.08.2011., 21:58   #65
ShanTech
Banned

Valjda može, samo kolko...
Fortron pnf se može kupiti za 100kn.
Staro 30.08.2011., 22:01   #66
TonyM
Registered User

Valjda? Nekako mi to nije dovoljno, ne bih zelio kupiti grafu a da se isprzi prije nego sto uopce upalim CoD! pricekat cu jos par misljenja!
Staro 30.08.2011., 22:11   #67
ShanTech
Banned

Sumnjam da je netko imao u rukama baš to napajanje.
Inaće to napajanje vrijedi 20-30kn
Specifikacije.
Prodaj to napajanje i dodaj još malo
Staro 30.08.2011., 22:12   #68
TonyM
Registered User

Nemoguce da kosta toliko, ovdje http://newpowersupply.com/liteon_ps_...1-c-1-p-5.html pise da je 30 $!
Staro 31.08.2011., 20:00   #69
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
da, moze. ima 14A max na +12V, bit ce ok sa nevelikim potrosacima, a 5670 i 4400+ to nisu. inace je rijec o ovome:

a ako je ovaj LiteOn iole dobar i slican Fortronu 250W (kojeg sam btw imao, to je teralo P4 preskota 3GHz i 9700PRO/6600GT i bio mrtav-ladan sa nikakvim oscilacijama napona), nemas nikakve brige.

ali generalno da, moralo bi ovo napajanje biti dovoljno za tvoju konfiguraciju.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2011., 21:33   #70
TonyM
Registered User

Pa mene brine jedino sto su mi na forum.hr-u rekli da ako ima manje od 15A na 12v railu da ni ne pomisljam o kupovanju toga! Znaci 100% si siguran da mogu drzati 5670 na svom napajanju?

I sto se tice slike, da, takvo je isto moje samo sto kod tebe pise 6A 50/60 HZ i ispod 3A 50/60 HZ a kod mene je 8A i 4A , sto je vise pa pretpostavljam da je i bolje?

Zadnje izmijenjeno od: TonyM. 31.08.2011. u 21:43.
Staro 31.08.2011., 22:52   #71
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor TonyM Pregled postova
Znaci 100% si siguran da mogu drzati 5670 na svom napajanju?
problem je u tome sto imas napajanje koje ima jos mozda par ljudi ovdje na forumu, ili se susrelo s njim. osobno ne znam koja je kvaliteta doticnog LiteOn-a, no ako je kvalitetnije - drzat ce tvoju konfiguraciju. da je neka sreca - nije, i svakako bi bilo preporucljivo da ubodes nekog polovnog fortrona 350-400W, ili chiefteca te snage, ili sharkoona......... daju se naci od 100 do 150 kuna zaista dobra napajanja koja ce ti drzati konfiguraciju bez pol muke, i siguran si da nece planuti i povuc pol kompa sa sobom.

ja znam da ti trazis "DA" ili "NE" odgovor, ali ovdje nitko nije vidovit, pa tesko da ce ti netko reci da je ovaj LiteOn 100% dovoljan za tvoju konfiguraciju, davati desnu ruku u vatru i te sheme. ovaj LiteOn od 250W nije predviden za potrosace, i ti iako nemas neke potrosace, pitanje je koliko je (ponavljam se) doticni LiteOn - kvalitetan. ako jest, 99% bi ti moralo sve sljakati 5/5.

u najmanju ruku (ako se usudis btw, ako ne krepa prilikom testiranja) mozes sve pospojiti, zavrtis nekakvu sitetiku (testiranje), multimetar u ruke i mjeris koliko pada 3.3V, 5V i 12V. ako nema vecih oscilacija u naponu i ok, ako napajanje nije vruce/kipuce - to je to, sve sljaka 5/5 i napajanje je dovoljno jako.

iako ponavljam jos jednom, ti nemas velike potrosace, i samih 14A na +12V bi ti zdravoseljackom metodom trebalo biti vise nego dosta, jer je to preko 150W, sto mislim da tvoja konfa nema sanse povuci samo na +12V.

ali za svaki slucaj postavi pitanje i ovdje - Da li je napajanje dovoljno za ovu konfu?, dobit ces garant konkretniji odgovor .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2011., 21:05   #72
pezomarko
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
HD 5670 Blank screen

evo ovak, nigdje na netu nisam naso nikoga s ovim problemom, pa da vidimo...

uzo sam 3 mjeseca staru VTX HD 5670 1GB grafu i sve radi normalno, cak sam i igrice probo igrat i oke je, al kad pokrecem video, neovisno o tome bilo to na netu ili video sa kompa, jednostavno mi se samo zacrni (ponekad zaplavi) monitor i nemogu nista nego restartat pc, probo sam to napravit dok svira media player, kad se pojavi blank screen player stane, probo sam druge drivere koje sam naso, drivere s CD-a od kartice, one koje win7 sam updatea, al bez obzira, uvjek ista prica, grafu sam odnio u protis (jos je godinu i pol pod garancijom) i oni su rekli da je problem u driverima, al svejedno sam inzistiro da posalju grafu u servis, testirali su je i rekli da je sve u redu, da je grafa ispravna i sad mene zanima sta da ja radim, probo sam cak i windowse nanovo stavit i opet nista, cak i drugu verziju sedmice, mjenjo postavke u CCC i dalje nista.... a kad stavim neku drugu staru grafu, sve radi potpuno normalno...kaj da radim?

maticna: BIOSTAR A770 A2G+
procesor: Athlon 7750 2x2,7GHz
pezomarko je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2011., 17:33   #73
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
ako si stavio drugu grafu i ona normalno radi onda je očito problem u prvoj grafi a ne u windowsima, a kakve su ti temperature ? i jesi sigurno dobro očistio drivere, i moj savjet probaj ih još jedanput lijepo ovim redom instalirat: deinstaliraj stare drivere pa restartaj komp, i onda si instaliraj ovaj program http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ i počisti s njim preostalo smeće od drivera i restartaj komp, i kad ti se podignu windows odi u run i upiši regedit, i odi na HKEY LOCAL MACHINE-Software i obriši još foldere od Atija ako imaš i nanovo instaliraj zadnje drivere pa javi kad to sve napraviš dal je ista situacija

Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 23.10.2011. u 18:13.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2011., 17:32   #74
pezomarko
Registered User
Moj komp

eto napravio sam sve kako pise, kad sam instaliro drivere opet, restartam komp, odem na youtube probam 5 videa sve je oke, zatvorim youtube i bam, blank screen...ponovo restart, pustim muziku, odem na youtube kliknem na neki video i odma blank screen al je zanimljivo da je muzika i dalje svirala, i sa youtube videa su se culi zvukovi...a znam da nije greska u windowsima al nije mi ih problem reinstalirat a reko, mozda kad se svi driveri maknu mozda dobijem nesto, al i dalje nemam nista, i temperature nikakav problem nemaju, sve ispod 40 C
Staro 24.10.2011., 18:09   #75
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Instaliraj neki live Linux i pokušaj to isto s njime. Ako šteka i dalje, znači da je do hardvera, a ako ne šteka onda je do drivera.
Staro 26.10.2011., 20:39   #76
pezomarko
Registered User
Moj komp

eto probo sam i linux kak mi je sestra uzela novi komp (daleko bolji od mog) probo sam kod nje upiknut grafu na novi cisti hard, tamo sve instaliram i opet youtube, 1 video se dobro odvrti, ide drugi, blank screen...poslje tog sam zvao protis i ljepo im objasnio situaciju, rekli su mi da zovem MS serivis di je grafa bila na testiranju, sve su mi rekli ko je testiro, neki tam broj su mi dali i rekli da probam s njima dogovorit, ak ne uspijem da donesem grafu opet kod njih pa da ce valjda rjesit to...javit cu jos kak je proslo
Staro 05.11.2011., 18:08   #77
Hybrid1011
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Ja imam HD5670 neki edition, nije serijska i dobra mi je, nisam još imao problema s njom osim šta me malo smeta je nedostupnost odnosno slaba frekvencija izdavanja drivera za nju.
Hybrid1011 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 18:44   #78
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U kojem smislu frekvencija izdavanja drivera? Catalysti u pravilu izlaze jedanput mjesecno? Ako to nije dovoljna frekvencija izlazenja drivera onda nemam pojma sto je...
Staro 04.12.2011., 12:55   #79
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kakva je situacija kod vas sa spajanjem te grafe na LCD i kvalitetom slike?
Kad gledam nešto s compa na LCDu preko xbmc-a slika je perfektna, a kad gledam nešto sa satelita (dvbviewer) slika nije baš najbolja...prčkanje po postavkama CCC-a nije dalo baš puno pomaka u kvaliteti.

Citiraj:
Autor h3lld Pregled postova
U kojem smislu frekvencija izdavanja drivera? Catalysti u pravilu izlaze jedanput mjesecno? Ako to nije dovoljna frekvencija izlazenja drivera onda nemam pojma sto je...
Koja je zadnja verzija koja radi OK s HD5670 karticama ?
Drajvere samo pregaziti novima ili ima kakav bolji postupak?

Radi li dobro AMD video converter (AMD codec pack) i treba li to posebno istalirati ?

Zadnje izmijenjeno od: tintin. 04.12.2011. u 13:21.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2011., 10:40   #80
pezomarko
Registered User
Moj komp

ova HD5670 na kojoj mi je nestala slika je isla jos jednom na servis, i nakon mjesec dana (jucer) stigla potpuno nova, zamjenjena za onu neispravnu...i sve se cinilo oke sve dok odjednom bez razloga, bio na fejsu malo...blank screen...nista ja restart, sve bilo oke kad jutros na youtubeu nakon jedno 10 odgledanih videa...blank screen...stvarno sam razocaran s karticom...sve druge rade bez greske na oba kompjutera u kuci a ova VTX 3D Radeon HD 5670 na oba kompa bez obzira na drivere i OS samo probleme stvara

edit:
stavio 64-bitnu sedmicu i sve radi bez greske...nemam pojma zasto al eto, naviknut cu se na 64 bita

Zadnje izmijenjeno od: pezomarko. 10.12.2011. u 22:16.
Staro 25.12.2011., 00:24   #81
hrki
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Uzeo sam sapphire Radeon HD5670 (DVI-HDMI-DP) 1Gb GDDR5

1. DVI - LG L194WT 19“ 1440x900
2. DP pa adapter DP-DVI - DELL 1505FP 15“ 1024x768
3. HDMI lcd tv Philips PFL-37 37“ 1920x1080

ne uspjevam sloziti da mi sve troje radi odjedamput nego kombinacija 1-2 ili 2-3 ili 1-3
jel zna netko na kojoj bi to kartici radilo sve troje istovremeno?
Svaki LCD ima svoju rezoluciju
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 22:48   #82
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp

Nacki's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
da, moze. ima 14A max na +12V, bit ce ok sa nevelikim potrosacima, a 5670 i 4400+ to nisu. inace je rijec o ovome:

a ako je ovaj LiteOn iole dobar i slican Fortronu 250W (kojeg sam btw imao, to je teralo P4 preskota 3GHz i 9700PRO/6600GT i bio mrtav-ladan sa nikakvim oscilacijama napona), nemas nikakve brige.

ali generalno da, moralo bi ovo napajanje biti dovoljno za tvoju konfiguraciju.
imam slicnog liteona, ali 200W
to je kvalitetno najapanje (ne kao fortron), ali ja bi se iskreno bojao na njemu drzati tu grafu,
zbilja je bolje investirati 100kn u fortrona nego se zezati tu s tim napajanjem i riskirati da sprzis pol kompa
Nacki je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2012., 12:33   #83
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Kakva je situacija kod vas sa spajanjem te grafe na LCD i kvalitetom slike?
Kad gledam nešto s compa na LCDu preko xbmc-a slika je perfektna, a kad gledam nešto sa satelita (dvbviewer) slika nije baš najbolja...?
Itko ?
Pls, help
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2013., 12:23   #84
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Juče sam skido hladnjak, stock od ATI-a, sa grafe jer je govno malo od venta zujalo pa sam stavio gore 120mm vent. Vidio sam da na onim čipovima od memorije je stavljen Thermal pad, stavio sam sve natragpošto nisam imo druge te termovodljive "jastučiće". E sad vidio sam na ebayu da ih ima za kupit, ali budala nisam ih izmjerio, na ebayu ima debljina 0.3, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, jel zna netko koju debljinu treba kupit, meni se čini da je 1mm ali nisam siguran, ili da kupim par debljina, 5 kuna je komad.

pinkskin je online   Reply With Quote
Staro 19.01.2013., 14:33   #85
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
nabavi si nešto ovakvo i ne trebaš thermal padove, puše i po ramovima

http://www.zalman.co.kr/global/produ...ad.php?Idx=320
MMI je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme