|
![]() |
#931 | ||
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
a na golfu tfsi se itekako skuzi stotka ![]()
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kod nas je veći problem taj što nam benzini očito nemaju oktansku vrijednost na koju su deklarirani jer da imaju ne bi bilo tih problema.
![]() |
![]() |
#934 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
naravno da nemaju... pa stotka je negdje 95ica koliko sam ja zadnje gledao naokolo. 95ica je 87 ili tako nešto irl, shell vpower je negdje dobio i 102 ako se ne varam. Zadnje izmijenjeno od: syss. 24.10.2011. u 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Moderator
|
Da, u qrcu su skroz. I normalno da onda turbak knocka kad je mapiran na 95 oktana a ti mu sipaš 88-90 ![]() Mada ja svim tim ''testiranjima'' ništa ne vjerujem. ![]()
![]() |
#936 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Bio netko jučer na Grobničkom trackdayu? ![]() ![]() Opačaka niti ne bi svrstao u amatera, on stvarno zna i može voziti, pogotovo svoj 350Z, a ovog M3 nema tako dugo, mislim da se još privikava na njega. Jučer je išao s 350Z, bio je završio u šljunku (naravno) prvog zavoja, pa se nije više baš poslije vozio. Sve u svemu, bilo je dosta dobro i dovoljno hladno/toplo da se gume ne bi pretvarale u žvakače nakon 2-3 kruga, kako to zna biti po ljeti. Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 24.10.2011. u 01:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne stuca nista bar ne Golf GTI a ni Audi S5 2.0t sa brdo KS. Oba voze na 95ticu sa INE i to jako brzo, pogotovo ovaj drugi iako su meni oba bez veze.. I mene jako zanima taj Focus, posto imam sliacn motor u sadasnjem auto, pomalo nadrkan ali ni blizu ko taj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa promjeniš kompresijski omjer motoru, naviše, tako da gdje 95 ulazi u područje samozapaljenja 100tka se drži unutar. Koda jugu daš bengu od 120oktana, isti ku*** od 45KS ćeš imat ![]() @syss Citiraj:
![]() Čak tvrdim da OMV 100 ima manju snagu (debelo zanemarivo i u granicama specifikacije, ali ima) od 95 sa ine, samo iz razloga što je kvalitetnije i bogatije aditivima (samim time ima manje molekula CH u sebi). Ako ti je auto na mjerenju pokazao 78 umjesto 75ks onda: imaš neispravan motor(ili neki od sustava rada motora). ili/i gorivo koje sipaš ne odgovara zahtjevima proizvođaća motora Ostalo su subjektivna naklapanja kvartovske ekipe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Moderator
|
Citiraj:
Obojcu vas hebe nepostojano ''A'' ![]() Nego sad za ozbiljno, volio bi se provozat po grobniku al čime da idem dolje, Kijom od 100KS ![]() Ranije kad sam imao još 16'' setup gore i kad je ako ništa drugo auto bar držao cestu, rajmond je organizirao (kao i uvijek) track day a nije bilo ni skupo. I veli pa kaj odi malo protegnut noge, no nisam otišao jer nekak mi je bad tamo doći s takvim koritom ![]() Iako znam a je rene vozio Combo po stazi ![]() Meni nije špica uletit s autom za koji znam da nema neke perf i smetat na stazi. Nije to to kad češće moraš gledat dal kome smetaš nego da gledaš kud ideš ![]()
![]() |
![]() |
#942 |
Premium
|
Cijela grana (Miltekova) promjenjena, novi ECU i usis, tj. gljiva koju je premjestio skroz ispod negdje ravnini s manglenkama da dobiva što "bolji" zrak. Baš je neki dan bio na valjku i pokazalo ~140KS, i sami smo se iznenadili moramo priznati. Od ostale opreme ima prednji strut bar, Eibach opruge i amortizere, Kei Force 10 17" matt grey s Hankook gumama, nemogu se sad sjetiti točno modela, ali budem nabacio fotke tih guma kad ih se dokopam, čisto da vidite koliko je "nježan" grobnički asfalt. EDIT: @Wolverine Ma ima dosta slabijih auta, ovaj naš je recimo vozio 02:04.389, iako moglo bi to biti i oko 2 minute. Bilo ih je dosta sporijih, ima ekipa što dodje s Cliom 1,4 16V, Yarisom TS, Alfom 147 JTD, ma stvarno se svašta nađe. Jučer nije bila tolika gužva, pogotovo ne ujutro (za te slabije je i najbolje da dodju ujutro, što ranije), moglo se recimo normalno voziti. Samo ti dodji, pa makar i sa 100 KS. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 24.10.2011. u 00:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Premium
|
Bez veze su jer su bezlicni i ne bude nikakve osjecaje bez obzira kaj idu brzo. Jedine V12 u kojima sam se ili su me vozili je 760 i rade bi izabro 740 jer se ta mrcina od auta vozi bolje nego taj Golf GTI, gotovo nevjerojatno koliko je pokretljiv i okretan 740. 760 je sasvim drugaciji.. Moze se izvuc 25ks ali treba puno vise od chipa i auspusha. Moj auto je isto remapiran i bio je na valjcima i dobio je oko 8ks i 10nm na skoro 100 okretaja manje sto je na kraju rezultiralo a manje stiskanja gasa i ranije salatanje i logicno manjon potrosnjom. Na Grobniku sam zadnji puta bio valjda 2000ite i kostalo me strahovito puno jer mi se razletio inetcooler na R5.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.10.2011. u 00:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ma nema Isusa da je n/a samo usisom, granom i mapiranjem dobio 25 KS. ![]() Je li bio na tim istim valjcima ranije?
![]() |
![]() |
#946 |
Premium
|
Znam, zato sam i rekao da smo i sami ostali iznenađeni tim brojkama. ![]() EDIT: Nije bio do tad, to mu je bio prvi put. Nije baš jeftino to mjerenje, mislim i je i nije, kako za koga. Ako se mene, a i mog kolegu pita, sumnjamo da je to stvarno 25KS, ne osjeti se baš toliko, ali s druge strane, taj auto je stvarno teško krme. EDIT2: Kad malo bolje razmislim, ja mislim da taj MK2 1,6 ima 120KS (Duratec Ti-VCT), a ne 115KS. EDIT3: Da, sad sam ga pitao, riječ je o 88 kw modelu motora iz 2008. Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 24.10.2011. u 01:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Premium
|
Remapiranje je i inace sranje jer nitko ne radi kako spada i izvlace par ks u spici a na nizim kretajima je sve isto i zato se ni ne kuzi. Meni je auto slagao jedan poznanik i to je trajalo nekoliko sati za razliku pol sata + valljci koliko inace traje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Premium
|
Ne bio je auto na valjcima cijelo vrijeme..Nema chhip tuninga bez valjaka jer je svaki motor drugaciji i ako na mom jedna shema dobro radi na drugom mozda nece iako su isti.. Najvise se osjeti u 5toj koja je na tom autu jako dugacaka i stvarno je trebalo stisnut jako da se dode do neke brzine. Vozim 80km autoputa dnevno i to mi je cak bilo i bitno. Sad(skoro 2 godine) se nesto lakse nabere brzina. Inace auto u 4toj ide preko 170 ko zmaj ali 5 je totalana turba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Premium
|
"Meni je auto slagao jedan poznanik i to je trajalo nekoliko sati za razliku pol sata + valljci koliko inace traje.." Chip tuning je gotov za sat vremena maksimalno ako odes kod onih kaj rade za 1500kn i kelje naljepnice na zadnju sajbu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Premium
|
1.5 VVT nije od Fokusa, nego je Suzukijev i ima ga od 98, 102, 107 i 115ks. Razlike su uglavnom u softwareu. Auto od 102ks na kotacima daje 98 ili tako nesto a kad se zavrsilo sa njim davao je skoro 107 i skoro 160nm..Koliko je od toga ostalo nakon dve godine, ne znam ali veci dio je. Od tad je preso skoro 80tkm bez problema.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.10.2011. u 01:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Premium
|
Mislim da je to mene išlo. ![]() Stvarno ne znam detalje, ali koliko se sjećam što mi je pričao, njemu je novi ECU s već finetuneanom mapom baš za taj model motora došao iz U.K. (mislim da je to preko Gabreka išlo) i samo je ubačen unutra bez ove procedure na licu mjesta s valjcima i real-time namještavanjem mape koju je Magarac imao sa svojim Sukijem. Ako nekog baš zanimaju detalji, propitati ću se podrobnije, da ne lamatam tu bezveze. Nakon nekih tjedan-dva je odveo Fikusa na valjke na svoju ruku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Poslastica za sve ljubitelje američkih mišića :P http://www.rkmotorscharlotte.com/inv...Mustang/132351 Obavezno baciti pogled na ostatak "garaže"
![]() |
#958 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Uber gosu : Dadoh primjer Zagreb - Split - Zagreb. Zaboravih napisati da se radilo o autobusu i naravno, diesel motoru. Razlika je bila vise nego ocita, pogotovo kad uzmes u obzir cinjenicu da sam se sa nekvalitetnim ( slabim) gorivom "spustao" u ST a "penjao" u ZG a vozio sam istu ekipu tamo-vamo. Prema meni dostupnim informacijama, diesel 'mix' odredjuje kupac u rafineriji pa zato imas takvo gorivo na malim privanim pumpama. Prije desetak godina sam vec tankirajuci u Ceskoj na OMV-u, osjetio razliku u prihvacanju gasa, ubrzanju a i potrosnji. Dajem ti podrsku za iskorjenjivanje lose navike pisanja auta u srednjem rodu ! Zalosno je, kad uvazena lektorica iz Vecernjaka objavi pravopisni savjetnik, te u njemu daje naputak o pisanju auta u srednjem rodu. Da knjiga nije bila posudjena u knjiznici, jamacno bih istrgnuo tu stranicu.
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 24.10.2011. u 06:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Guest
|
Ako mislite početi kenjati o kvaliteti odnosno nekoj zamišljenoj nekvaliteti goriva kod nas primjerenije mjesto je ovaj topic :P http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190375 |
![]() |
![]() |
#960 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
mislim da je top integracija 100kn ir "mastercard" pioneer daljinca kakav svi imamo u candy lakirani središnji most ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|