|
![]() |
#751 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Thermaltake-Thermalright, isti k... ![]() Pa to je općepoznato i valjda već svima jasno. Posebice unazad dve/tri godine, a ak imaš keš, onda ćeš im kožu skinut. Onaj link je ionako orijentacijske naravi da se vide cifre i oprema što serijska što dodatna kod ostalih verzija. ![]() Ne znam kako stoje stvari kod njih no znam da je ekipa u Zubaku za keš dobivala abnormalne popuste na vau-vau.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.10.2011. u 01:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nema veze. Kod Tomica se isto moze . Narocito ako je na kes. Bili samo i tamo pred dve godine ili tak nest. Sta je da je prodvaci su im vrhunski, kava, fotelja itd... Bas smo jucer dobili pozivnicu za prezentaciju novog Minija coupea samo zbog te ponude..U igri je bio 116d isto u Fun varijanti ali je bio malo preskup za pravdanje. C4 je kupljen djelomicno na kes i djelomicno na American.. Ponata je da ti cjenici nist ne znace, osim okvirno i nije nuzno da bude kes iako bolje ga ni ne kupovat ak se nema za kesirat bar veci dio.. Kod Zubaka je bio show prgroam sa cijenama. To znam jer je disa iz bivse firme dovezo Tuarega sa cijenom koja je bila gotovo nevjerojatna.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.10.2011. u 01:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Konkretno - 36.000€ cijena za 318d - koferčić s kešom - 31.000€ 42.000€ 520d - 38.000€ za keš. Itd.
![]() |
![]() |
#754 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Pošto je zima ozbiljno pokucala na vrata i red je da se stave zimske gume jer ljetne nemaju što radit na ovim temperaturama. Tko mora kupit nove gume, eo testa poznatijih i manje poznatih guma. Rezultati testiranja zimskih guma
![]() |
#755 |
Moderator
|
Ima i ovdje dobra baza. I naravno oni koji mogu preporuka da odu po gume do Furlana ili Lašića u SLO i uštede koju paru.
![]() |
#757 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#760 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
-na suhom je obična prosječna guma -Bučna do bola -nejednako se troši (3 put sam provjeraval ovjes koji je bio 100% ispravan) -na kiši je koma, aquaplanning izrazit već na malim brzinama, ne drži ništa, esp svijetli non stop... -nisu mi izdržale niti 1 godinu na cca 30 000km bile su čelave do bola - svako jače kočenje ABS ronda... Osim njih na autu sam vozil Michelin pilot premacy, pirelli P Zero-nero, uniroyal rainexpert. Sve 3je poklope gore navedeni Goodyear u svakom pogledu..
![]() |
![]() |
#762 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Drugo, bila je jedna jako loša serija f1 modela, čini mi se da je slo bila mjesto proizvodnje te serije, ne sjećam se točno, ali made in france i made in germany su bile odlične u to doba. Treće, da, mali im je vijek trajanja, to je guma za naganjanje, sa izrazito brzim trošenjem, nije guma da traje 50-60k, kao p.premacy. Četvrto, opće poznata činjenica je bila da je to izvrsna guma za lagane aute, na tim čađarama koje imaju teške noseve se nije nikad posebno iskazala, jednostavno nije to to, to je guma za kompakte, golf klasu max.
![]() |
![]() |
#763 |
AutoCad & Allplan expert
|
![]() |
#764 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
No kako god to je vrlo dobra guma.
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Dobro, ok, ali dečki, dajte malo prospite savjeta za zimu, snijeg pred vratima, a ja moram u Slo kupiti gume... s tim da kucam 15-20k km godišnje a ne bi baš htel slijedeće zime opet po gume... Mokro + bljuzga, snijega kod mene nema puno (Samobor).
![]() |
#766 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#768 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
bilo kako bilo iduće godine idem uzet nove, mislim da ću na rainexperta ići. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
![]() Zaboravil sam još napomenut imal sam i continental premium contact na istom autu koja se isto pokazala puno bolje od gy... Niti jednegume nisu bile starije od 2 mjeseca kad sam ih montiral na auto osim pilotki na kojima sam kupil auto i continentalki koje sam kupil s drugim felgama...
![]() |
![]() |
#770 |
Premium
|
Ma nabijem taj adac test, 2003 sam kupio GY Ultragrip 7 pa je guma bila užas užasa, a prva na listu ADAC-a. Dimenzija je 195-55-R15. Ibiza, 86ks. Svi nešto spominju Michelin Alpin A4, kao jako dobra guma po mokrom i bljuzgi, dosta dugo traje...
![]() |
#771 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Što sam ja probao; najbolja zimska guma je Goodyear UltraGrip; ali nije baš jeftina. Ja koristim Savu Eskimo S3, nažalost tokom cijele godine, nemam para za druge. Iza UltraGripa, najbolja guma za snijeg; dok po mokrome ima malih problema; ali za tu cijenu; sasvim OK.
![]() |
#772 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
Rainexpert je odlična guma, njih sam zadnje kupil i prodal s autom. Niti jedna guma mi nije pružila užitak za uloženo-dobiveno kao tainexpert + po kiši si stvarno CAR.. Dobro p zero-nero je stvarno pružil užitak al je i koštal...
![]() |
![]() |
#773 |
Premium
|
Ja trenutno imam Eskimo S3, već gura treću sezonu, s tim da sam ju ove sezone vozio i preko ljeta jer, eto, nije bilo love. Po snijegu je tenk, zbilja ide kamo god treba. Na Rudama (pored Samobora, jedno brdsko naselje) jer po 30cm neočišćenog snijega išla uz i niz strme brijegove ko beba. No, kada je cesta mokra ili djelomično zaleđena, tu moraš čuvati glavu. Meni je auto znao nekontrolirano bježati s tim gumama. A to su ipak najčešći uvjeti u našim krajevima. Ultragripku sam imao prije na Octaviji i toliko mi se zamjerila da nemaš pojma ![]()
![]() |
#774 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja isto za zimu imam s3 u balonka profilu, stvarno je za snijeg odlična, mokro tak-tak, ali generalno se po suhom i mokrom bolje ponaša od onih cheapo green ljetnih govana. nove sam uzeo prije 3 sezone, imaju još cijenu na sebi koliko su malo prošle ![]() @feris... ček sad... f1 asimetrična i gsd3 su dve različite gume ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Bila je užasna po čemu? Shvatite da nazivno isti model ima različite performanse u različitim dimenzijama i različitim brzinskim indeksima. Zimska guma ne podrazumjeva da se možeš ganjat po snijegu i ledu već samo nudi bolje držanje na niskim temperaturama zbog drugačije smjese. Citiraj:
IMHO Polaris2 je približno iste cijene a puno je ujednačenija guma (vozio sam S3 sad vozim Polaris2) Tako da kad bi išao na te jeftinije gume radiej bi odabrao Polaris2 ili sad novi Polaris3. Od zimulja koje sam vozio na svom autu najviše me oduševila Dunlop WinterSport M3 no ona je koštala tada ko dve Polaris2 ![]() Citiraj:
RainExpert imam sad na autu tj uzeo ih ovo proljeće i zbilja sam prezadovoljan. Za tu cijenu zaista nude mnogo držanja posebno po kiši. Svaka preporuka za nju.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.10.2011. u 11:45. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
AutoCad & Allplan expert
|
Citiraj:
Ja sam prošli tjedan za svoj recesijawagen (octavia Tdizlo) otišal kod lašića u slo i kupil najjeftinije zimulje (kleber ili kormoran neznam kaj već ..195-65-15).. Prošlu zimu sam odvozil na nikakvim nevaljalim starim zimuljama bez posljedica tak da ove godine s novim zimuljama ne očekujem nikakve probleme.. Savu bojkotiram...
![]() |
![]() |
#777 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Naprotiv, ja prezadovoljan sa UG7. Za vikend vjerojatno idu gore, temperature su dovoljno niske za zimske gume tako da nebude iznenađenja kad snjeg napada. Vjerojatno dosta ovisi o stilu vožnje, i težini noge kome koja guma paše.
![]() |
![]() |
#778 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#779 |
Moderator
|
![]() |
#780 |
Premium
|
To definitivno, ali dobra zimska guma glavu čuva. Sve je to u teoriji ok, divno i krasno, nije teško naučiti voziti po takvim uvjetima, no i guma mora odraditi svoj dio posla, koji je najčešće i presudan.
![]() |
|
|