|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Ne ulazi mi u Win s novim HDD-om
Kupio sam rabljeni HDD Maxtor 40 Gb 5400 o/m ATA i prikljucio ga na konfiguraciju iz sig-a (Windows XP). Uz njega imam jos 2 diska.Ne ulazi mi u Windowse dok je taj novi disk spojen. Kad ga odspojim ude normalno. Prvi dan kad sam ga spojio sve je radilo normalno a sada ne radi. Probao sam mjenjat i kabel i master/slave ali uvijek isto. Prikaze ekran za ucitavanje windowsa i ucitava ali ne ulazi.
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ošo. Crko. Krepo. Odapeo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
ma ja. u safe modu hdd normalno radi. stvar je da je na jednoj njegovo particiji je bio win98 kojeg sam ja samo deletao iz windowsa jer mi se nije dalo formatirati i nakon slijedeceg restarta ne zeli uci u windowse, normalno ga prepoznaje u biosu, u safe modu normalno gledam i pokrecem sto ima na njemu, ali dok je u normalnom modu ne fukcionira. jebo mu ja. daklem? ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
probaj postavit jumper na cable select! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
do kud dodje boot proces? da ti omzda komp ne probava bootat s tog diska?
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
mozda i pokushava, toga se nisam sjetio. josh uvijek imam isti problem. mijenjao sam maste slave stalno, sve kombinacije probao. kombinacija koja radi je da taj novi bude master, a ovaj stari manji slave, i onda boota nove windowse koje sam stavio na taj disk. probati cu na cable select, samo sutra, jer mi je za danas pun kurac harda i racunala. zahvaljujem na odgovorima ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
S diskom je vjerojatno sve OK, samo se windowsi zbune kod dizanja. Vjerojatno je u rootu od novog diska zaostao koji win sistemski fajl koji radi probleme. Odi u safe mode, kopiraj sve što ti treba s njega na postojeće diskove i formatiraj ga.
![]() |
#8 |
Premium
|
Koja su ti druga dva diska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
taj koji (pretpostavljam) zeza je maxtor 40gb moj stari glavni disk je wd 20gb, i josh jedan mali maxtor od 4,3gb. izgleda da je cable select na ovome od 20gb pomogao, ali u win ulazi strasno sporo. rijec je o xp-u sa sp2, i mislim da bi to trebalo brze ulaziti.
![]() |
#10 |
Moderator
|
i sluzbeno da javim, HD 40Gb MAXTOR (i to kupljen preko ovog foruma) preminuo je danas u 22:32 po nasem vremenu. zadnje sto je rekao bilo je: "tika-taka,tika-taka...."
___________ Just atha x Zadnje izmijenjeno od: atha. 06.03.2005. u 23:08. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Najprije poskidaj one najlepničice na kojima piše da senesmiju skidat, a onda šerafcihger i to pomogućnosti električni, pa skini poklopac ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|