![]() |
Ne ulazi mi u Win s novim HDD-om
Kupio sam rabljeni HDD Maxtor 40 Gb 5400 o/m ATA i prikljucio ga na konfiguraciju iz sig-a (Windows XP). Uz njega imam jos 2 diska.Ne ulazi mi u Windowse dok je taj novi disk spojen. Kad ga odspojim ude normalno. Prvi dan kad sam ga spojio sve je radilo normalno a sada ne radi. Probao sam mjenjat i kabel i master/slave ali uvijek isto. Prikaze ekran za ucitavanje windowsa i ucitava ali ne ulazi.
|
Ošo. Crko. Krepo. Odapeo.
|
ma ja.
u safe modu hdd normalno radi. stvar je da je na jednoj njegovo particiji je bio win98 kojeg sam ja samo deletao iz windowsa jer mi se nije dalo formatirati i nakon slijedeceg restarta ne zeli uci u windowse, normalno ga prepoznaje u biosu, u safe modu normalno gledam i pokrecem sto ima na njemu, ali dok je u normalnom modu ne fukcionira. jebo mu ja. daklem? :) |
probaj postavit jumper na cable select! :)
|
do kud dodje boot proces?
da ti omzda komp ne probava bootat s tog diska? |
mozda i pokushava, toga se nisam sjetio. josh uvijek imam isti problem. mijenjao sam maste slave stalno, sve kombinacije probao. kombinacija koja radi je da taj novi bude master, a ovaj stari manji slave, i onda boota nove windowse koje sam stavio na taj disk.
probati cu na cable select, samo sutra, jer mi je za danas pun kurac harda i racunala. zahvaljujem na odgovorima :) |
S diskom je vjerojatno sve OK, samo se windowsi zbune kod dizanja. Vjerojatno je u rootu od novog diska zaostao koji win sistemski fajl koji radi probleme.
Odi u safe mode, kopiraj sve što ti treba s njega na postojeće diskove i formatiraj ga. |
Koja su ti druga dva diska?
|
taj koji (pretpostavljam) zeza je maxtor 40gb
moj stari glavni disk je wd 20gb, i josh jedan mali maxtor od 4,3gb. izgleda da je cable select na ovome od 20gb pomogao, ali u win ulazi strasno sporo. rijec je o xp-u sa sp2, i mislim da bi to trebalo brze ulaziti. |
i sluzbeno da javim, HD 40Gb MAXTOR (i to kupljen preko ovog foruma) preminuo je danas u 22:32 po nasem vremenu. zadnje sto je rekao bilo je: "tika-taka,tika-taka...."
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Najprije poskidaj one najlepničice na kojima piše da senesmiju skidat, a onda šerafcihger i to pomogućnosti električni, pa skini poklopac :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:44. |