|
![]() |
#13231 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako doista misliš kupovati 66icu za taj bajk ili bilo koju vilicu sa 150-160mm hoda (pa makar ona imala spuštanje na 125mm), a kasnije misliš složiti DH bicikl, onda si fakat kupi Boxxera. Polomit ćeš ramu ovako ionako pa da ti barem vilica ostane (da ne moraš opet novu kupovati kad kupiš pravi DH bajk), penjati se nećeš ovako i onako, a i vožnja po gradu će izazivati podsmjehe vjerojatno. Kaj da ti velim, ideš kontra svega što ti se govori, a nažalost nemaš dovoljno znanja što je to DH bicikl (nevezano jel ti sa njime voziš XC ili DH staze), kako on izgleda i koje su njegove karakteristike. Nemaš niti pojma što voziš, samo znaš da ti je vilica grozna. A da si probao Toru 318 koja košta polovna 1000kn okrenuo bi svoje razmišljanje za 180°, potvrdio si da si do sada imao kramp vilicu i da je Tora koja je danas nepostojeća, miljama daleko od ovoga što sada imaš. Plus, dobro ti je Renesis rekao - ostatak bicikla ne prati tvoje buduće planove. Mislio sam da ovo nikad neću tu napisati, ali zatvorimo to poglavlje o tvojoj novoj vilici darQ i novom biciklu. Ne želiš poslušati savjete, a onda bolje ne puniti topic potpuno bezveznim stvarima i pretakanjem iz šupljeg u prazno.
![]() |
#13232 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Ovisno od hardtaila. Ja vozim Treka 4400 koji je slično govance ko ovo 3700 ali podnosi Sektora kad ga dignem na 130 bez beda. Upravljiv i sve to, samo ta rama ima svoje druge mane, teška, loša geometrija, loš standover, headtube od 15cm... Pametno da kupuje neš s podesivim hodom, to svima preporučam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13233 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
pa nisam ni ja neki poznavaoc, zato se i informiram... mislim ono, ovo što sad imam sam si sve sam složio i nabavljao, al za neki ozbiljniji bajk, jednostavno mi nitko ne zna niš konkretno reći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13234 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
vidim da se neko zaljepio za DH/FR bajk tek toliko informativno ja ću svog prodavati (krajem ili početkom sljedeće godine) Kona stinky deluxe 2008 mažen i pažen uredno servisiran (to ti mogu potvrditi i neki s foruma koji su ga vidjeli) na novom ću dobiti boxxera pa ti meni 66-cu a ja tebi boxxera uz nadoplatu od strane kupca (tvoje strane) i dobiješ nove kočnice nikad ne vožene cijena samo 11000kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13235 | ||
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() ma ja ti ne volim kupit neš tak sve u komadu složeno, ja više volim korak po korak pa s vremena na vrijeme promjenit ono što mi se čini da mi je najlošije na bajku i što osjetim da me smeta ![]() btw, šta ste napali na moje kočnice, pa bicikl mi koči ko da sidro bacim, ono ispanu mi oči kad zakočim ![]() Citiraj:
![]() de mi reci, jel podnosi taj sektor skokove ? onak, do visine jednog metra ? Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 14.09.2011. u 18:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13236 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Korak po korak ce te kostat vise nego da odjednom kupis sve u komadu. Pametnije ti je stedit lovu pa onda kupit bajk u komadu jer ces jeftinije proc. EDIT: @darq- koristi EDIT button ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13237 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
ali ako kupiš neš na ebay-u, a u trgovini kupiš sam ak ih nažicaš popust, a da ne spominjem da se da nać i malo rabljenih dijelova u jako dobrom stanju, onda se puuuno više isplati sam si sloit bajk neg uzet neki novi skompletiran... mene je moj ovaj trek sve do sad zajedno koštao 3100kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13238 | |
Registered User
|
Citiraj:
Naravno da ne podnosi jesi ti normalan. Da i podnese rama bi se satrala na proste faktore, ako ne ona onda vozač sigurno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13239 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
pa moj podnosi polumetarske bez beda ![]() tora isto... ma vjerovatno će onda ići nešt u stilu tog sektora, nije loš http://www.sram.com/rockshox/products/sektor-rl a dost je povoljniji od marzocchi-ja ima netko još kakav prijedlog vilice sa promjenjivim hodom ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13241 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13243 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Covjek vozi DH, a na biciklu ima nogaru za naslanjanje bicikla, kom vi dajete savjete!!! Svaka cast majstore! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13245 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
dedi konacno dosle zbice i kompletirao sumske kotace ![]() sad jos samo da vidim kaj ce biti s gumama i onda mogu s vama na sleme ![]() prednji kotac Sun Rhyno Lite XL 32 Sapim race XT naba XT 160mm rotor zadnji kotac Sun Rhyno Lite 36 Sapim race XT naba XT 180mm rotor SRAM PG-980 11-34 gume jos neznam kaj bum del ili conti survival ili conti speedking, ako prodam nekaj na dropbikeu od robe kaj imam mozda kupim i nobby nic evo ili albert alpencross... kotaci teski pun kufer ali cvrsti ![]() ![]() fotke kad ulovim vremena i gume ![]() edit: malo sam tamo prosirio ponudu i prodao jedan disk... http://www.dropbike.com/forum/viewto...239123#p239123
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 14.09.2011. u 09:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13247 |
|
ma da zena nije dobila otkaz bilo bi to puno prije, al sad eto tu i tamo prosvercam koju kunu iz kucnog budjeta ![]() dobila je i zenica neke upgradeove na svoju pilu, XT kocnice, 991 lanac, xt zadnju nabu, araya sumske felge, speed king 2.1 gume i tako ![]() ![]()
![]() |
#13248 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
zasto ne preabcis rotor od 180 na prednji kotac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13250 | |
|
Citiraj:
![]() da veci rotor je otraga za dulje spusteve da se bolje hladi, napred mi 160 vise nego dovoljno, ako je potrebno neko jace kocenje...
![]() |
![]() |
#13251 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Hmmm. Zajeban si ti deda. Iako bi ja radije stavio obrnuto rotore, jer prije ces stat sa jacim rotorom naprijed. Zadnji od 160 je ionako dosta jer bez problema moze zablokirat kotac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13252 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13253 | ||
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
i 140mm rotor blokira bez problema...
![]() |
![]() |
#13254 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
http://www.jamesreid.co.za/wp-conten..._5993184_n.jpg http://www.mbaction.com/Uploads/Publ...er_DSC5224.jpg http://cdn2.media.cyclingnews.future...selon_600.jpeg http://www.canadiancyclist.com/races...s/_DSC5425.jpg http://www.mbaction.com/Uploads/Publ...ls_DSC5484.jpg svjetsko prvenstvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13255 |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#13260 |
Registered User
|
Šta zli Sile, pa spustio bi se on sigurno, pušten je s lanca sad. Cuks, jesi vidio da neko iz Istre prodaje sektora za 1400, to je onaj neki papak s DB-a koji je slagao Trek Liquid, pa ga prodao i sad kemija nekaj bzvz, ugl. to ti je prilika a ne Reconi kojima ne radi lokaut heheheh |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|