|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Kako download web pages pomocu "spiderzilla" Firefox extensije
Koristim "mozilla firefox" vec nekoliko mjeseci i odusevljen sam najvise mogucnoscu instaliranja raznih extensija. Negdje sam vidio da ima extensija (SpiderZilla) pomocu koje mogu skinuti web stranicu sa svim linkovima na njoj (za citanje offline). Instalirao sam ju u firefox i za probu isao da skinem web stranicu Vecernjeg lista. Nakon sta sam otvorio Firefox uradio sam tools/download this site i u potrebno polje upisao www.vecernji-list.hr , pod sett options pod karticom Limits u polju maximum mirroring deepth odabrao sam broj 2 (pretpostavlajam da je to do koje dubine linka u stranici da ide). Nakon Ok i start mirroring pojavio se prozor sa crnom pozadinom i vidim da mi skida dijelove stranice. Nakon minut dva kad je zavrsio download, odem u folder u kojem je smjestio stranicu, i otvorim Index, pocetna stranica mi se normalno otvori u firefoxu ali ne otvara niti jedan link na njoj nego dolazi poruka: "This document cannot be displayed while offline. To go online, uncheck Work Offline from the File menu". Znam da ce mi netko reci sta se gnjavis time kad imas druge programe za to, ali mene zanima bas ova mogucnost Firefoxa jer mi je to jednostavnije nego da instaliram posebne programe za to. Zna li netko u cemu je problem. Da napomenem probao sam i "web coppier", "blackwidow", "offline explorer" itd. ali svaki je trial na oko 30 dana a "spiderzilla" je FRE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
HTTrack je besplatan. Probaj njega, meni je ok poslužio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Posjetio sam im stranicu i problem je u tome sto im linkovi zavrsavaju sa .do. Nemam pojma zakaj ![]() Spiderzilla je u stvari GUI za HTTrack, open source offline browser. Proucio sam dokumentaciju HTTracka i izgleda da sa Spiderzillom neces moci jer joj nedostaju neke postavke koje ima novija verzija HTTracka, kao npr. testiranje fileova (javaskripte...) da bi se utvrdilo da li je to link.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|