Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2005., 16:23   #1
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Radeon 9600Pro, FreeFireGL driveri i profi OpenGl CAD

Pozdrav drustvo!

Nesto nisam pri lovi,a doslo je vrijeme da se ipak zamjeni moja trenutna grafa. Kako mi je dat 1000kn za novu GF6600 puno (jer nemam toliko love , a i nisam neki ludi gamer ), cini mi se najbolja opcija ubost neku polovnu Radeon 9600Pro buduci da ne namjeravam clockat grafu. Ako netko ima neka slobodno ponudi skupa s cijenom

E sad... preformanse te grafe pod D3D i OpanGL igrama su mi sasvim poznate, i meni dovoljne. No to me ne brine.

Brine me to sta znam da neki profesionalni programi tipa Catia i I-Deas ne prepoznaju openGL podrsku. Buduci da ponekad koristim navedene programe, zanima me da li bi se taj problem mogao rijesit sa FreeFireGL driverima(ne znam da li ih je netko isprobao) tako da aplikacija prepozna grafu kao FireGL T1-128 (ako se ne varam to je oznaka)? Mislim, ako ce to tako radit..onda mi je to zanimljiva opcija

I sad mi je palo na pamet..je li netko probao pokrenut Doom3 sa FreeFireGL driverima i napravit bench? Bas me zanima da li bi i tamo porasle preformanse... hehe
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 16:32   #2
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Tu ti sve piše, treba samo malo potražiti...

http://forum.pcekspert.com/showthrea...ighlight=boost

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2005., 16:48   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Perfomanse u DOOM-u sa FireGL driverima će ti samo pasti u odnosu na "vulgaris".

Ako hoćeš "i ovce i novce" napravi si dual-boot i na jednom drži uobičajene stvari i igre, a na drugom ono za kaj ti treba FireGL.

Ili još bolje probaj nabaviti soma kuna i napravi isto sa 9800 PRO, ima moddana jako dobre perfomanse u profi aplikacijama a tjera i sve nove igre
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 17:45   #4
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Perfomanse u DOOM-u sa FireGL driverima će ti samo pasti u odnosu na "vulgaris".

Ako hoćeš "i ovce i novce" napravi si dual-boot i na jednom drži uobičajene stvari i igre, a na drugom ono za kaj ti treba FireGL.

Ili još bolje probaj nabaviti soma kuna i napravi isto sa 9800 PRO, ima moddana jako dobre perfomanse u profi aplikacijama a tjera i sve nove igre
Ma nije greda sa dual boot-om, i ovako ga vec imam... jedan za profi, a drugi za sve ostalo

To sa Doom-om mi je samo palo na pamet kao nesto sta bi bilo zanimljivo probat..ono, uz razne optimizacija ukljucene.. cisto iz znatizelje.

A pitanje sam postavio jer me zanima da li je netko uspjesno uspio moddat na taj nacin neki Radeon9600np/Pro/XT
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 22:01   #5
KOLE
Registered User

Datum registracije: Feb 2005
Re: Radeon 9600Pro, FreeFireGL driveri i profi OpenGl CAD

Citiraj:
Originally posted by JC Denton
tako da aplikacija prepozna grafu kao FireGL T1-128 (ako se ne varam to je oznaka)?
Radeon 9600Pro se moduje u FireGL T2-128.

Ja sam bio uspešno modovao grafičku pomoću FreeFireGL 6430 i ForSage 4.3 drajvera, ali pošto se ne bavim modeliranjem vratio sam prethodne drajvere (Omega 5.2).
KOLE je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 01:46   #6
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by JC Denton
Ma nije greda sa dual boot-om, i ovako ga vec imam... jedan za profi, a drugi za sve ostalo

To sa Doom-om mi je samo palo na pamet kao nesto sta bi bilo zanimljivo probat..ono, uz razne optimizacija ukljucene.. cisto iz znatizelje.

A pitanje sam postavio jer me zanima da li je netko uspjesno uspio moddat na taj nacin neki Radeon9600np/Pro/XT
e pa problem i je u optimizacijama odnosno nedostatku istih kod Fire GL drajvera za Doom
naime sa svim novim drajverima ATI radi shader replacement za Doom što omogućava daleko bolje performanse
probaj isključit A.I. u CP-u i vidjet ćeš prilično slabije rezultate u doom-u posebno kod high end grafa
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 02:04   #7
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by pinsla
e pa problem i je u optimizacijama odnosno nedostatku istih kod Fire GL drajvera za Doom
naime sa svim novim drajverima ATI radi shader replacement za Doom što omogućava daleko bolje performanse
probaj isključit A.I. u CP-u i vidjet ćeš prilično slabije rezultate u doom-u posebno kod high end grafa
Ma to sa DOOM-om je Krmak nešto gadno zasrao, od početka su problemi sa FireGL i tom igrom.
Moraš uzeti Omegu i instalirati prilagođene drivere da bi uopće igrao...
Ili ručno moddati Catalyste da ih zezneš i da prepoznaju FireGL kao neku drugu grafu.
Staro 01.03.2005., 19:08   #8
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kad se instaliraju ti Ruski FireGL driveri jel treba skidat dodatno neki Control Panel. Osim profila za profi aplikacije defoltni Control Panel je dosta siromašan opcijama. Pričital sam u README da se za 3DMax treba skinut nešto dodatno.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 22:15   #9
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by stef
Kad se instaliraju ti Ruski FireGL driveri jel treba skidat dodatno neki Control Panel. Osim profila za profi aplikacije defoltni Control Panel je dosta siromašan opcijama. Pričital sam u README da se za 3DMax treba skinut nešto dodatno.
Drivere za MAX skini sa ATI-jevog sitea.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno