|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) GTX 260 se pregrijava,...pomoć!
Dakle imam problem sa pregrijavanjem grafe BFG GTX260 OC. Grafa radi u idlu sa 55-58C (spušteni clockovi MSI-om) dok se u loadu temp. penje i penje ![]() Grafu sam rastavio,očistio te stavio novu pastu no bez rezultata. Zanimljivo da su temperature memorije i naponskih regulatora o.k. dok je samo gpu temperatura problem. Kad stavim staru 8800GTS sve radi super i tep. u loadu je max. 75-80C. Zanima me dali je možda moguće da mi napajanje nije dovoljno snažno za GTX 260 OC?,..napajanje je AOpen 450W,...3.3V-22A...5V-15A...12V1-18A...12V2-18A te dali se uopće zbog slabog napajanja grafa može u 3D radu pregrijavati?
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Evo našlo se rješenje ![]() Naime grafu sam kupio polovnu i već pri instaliranju i prvom testiranju sam skužio da su temp. prevelike,...skidao sam hladnjak,očistio stvarno detaljno,nanio novu pastu i nove termalne gume na vrm-ove,no bez rezultata dok nisam valjda pri zadnjem skidanju hladnjak skužio da je prijašnji vlasnik u nastojanju da bakrena jezgra hladnjak što bolje naliježe na grafički chip napravio glupost ![]() Time je dobio jače nalijeganje bakrene jezgre ali nije skužio da se grafa sva "spigala" zbog prevelike i neravnomjerne zategnutosti. Vjerovali ili ne samo sam otpustio svaki vijak na grafi za skoro čitav krug dok nisam dobio na oko ravnu grafu,...stavio u komp i mojoj sreći nema kraja ![]() Izvrtio par zahtijevnih igrica i najviša zabilježena temperatura 78C sa ventom na 90%...što nije baš najtiše ali je učinkovito,.. a naročito za ove vrućine. A već sam bio u bedu da sam popušio pri kupnji polovnjaka.... ![]()
Psittacula Eupatria Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 16.07.2011. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Meni nije jasno,zasto se uvijek nadje neka gluperda da cacka po grafickoj i ide turpijati neka sranja. Da su to tako zamislili inžinjeri u nVidiji,onda bi uz svaku graficku dijelili komplet turpija za sam svoj majstor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() Hvala na razumijevanju.
![]() |
|
|