PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) GTX 260 se pregrijava,...pomoć! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=217729)

sina xx3 14.07.2011. 22:38

(riješeno) GTX 260 se pregrijava,...pomoć!

Dakle imam problem sa pregrijavanjem grafe BFG GTX260 OC.
Grafa radi u idlu sa 55-58C (spušteni clockovi MSI-om) dok se u loadu temp. penje i penje :D,..pređe preko 100C pa ja ručno prekinem 3DMark ili igricu jer me frka tih temperatura.
Grafu sam rastavio,očistio te stavio novu pastu no bez rezultata.
Zanimljivo da su temperature memorije i naponskih regulatora o.k. dok je samo gpu temperatura problem.
Kad stavim staru 8800GTS sve radi super i tep. u loadu je max. 75-80C.
Zanima me dali je možda moguće da mi napajanje nije dovoljno snažno za GTX 260 OC?,..napajanje je AOpen 450W,...3.3V-22A...5V-15A...12V1-18A...12V2-18A te dali se uopće zbog slabog napajanja grafa može u 3D radu pregrijavati?

ShanTech 15.07.2011. 11:05

Citiraj:

Autor sina xx3 (Post 1941478)
Grafa radi u idlu sa 55-58C (spušteni clockovi MSI-om) dok se u loadu temp. penje i penje :D,..pređe preko 100C pa ja ručno prekinem 3DMark ili igricu jer me frka tih temperatura.
Zanimljivo da su temperature memorije i naponskih regulatora o.k. dok je samo gpu temperatura problem.
Zanima me dali je možda moguće da mi napajanje nije dovoljno snažno za GTX 260 OC?,..napajanje je AOpen 450W,...3.3V-22A...5V-15A...12V1-18A...12V2-18A te dali se uopće zbog slabog napajanja grafa može u 3D radu pregrijavati?

Koja je to točno grafa? Ja nalazim BFG GTX 260 OCX, BFG GTX 260 OCX MAXCORE, tu tvoju baš i ne. Ako ima heatpipe, možda je on otišao u klinac, možda hladnjak dobro ne leži na GPU.

alengrosevic 15.07.2011. 13:20

Citiraj:

Autor sina xx3 (Post 1941478)

propuhao si i ocistion Finnove na hladnjaku grafe? znaci one finnove koji su odmah do venta? da nisi te preskocio jer prema simptomima mi i vuce bas na to. Ajde vidi i javi. najbolje je propuhati kompresorom ako imas frenda ili nekog tko ga ima...

sina xx3 15.07.2011. 16:49

Evo našlo se rješenje:D,..ali nažalost nakon višesatnog mudrovanja i jedno desetak skidanja i stavljanja hladnjaka.
Naime grafu sam kupio polovnu i već pri instaliranju i prvom testiranju sam skužio da su temp. prevelike,...skidao sam hladnjak,očistio stvarno detaljno,nanio novu pastu i nove termalne gume na vrm-ove,no bez rezultata dok nisam valjda pri zadnjem skidanju hladnjak skužio da je prijašnji vlasnik u nastojanju da bakrena jezgra hladnjak što bolje naliježe na grafički chip napravio glupost:fuming:... izbrusio je za 0,3-0,4 mm (tragovi turpijice) najviše dijelove hladnjaka tj. uzvišenja u kojima su navoji za vijke.
Time je dobio jače nalijeganje bakrene jezgre ali nije skužio da se grafa sva "spigala" zbog prevelike i neravnomjerne zategnutosti.
Vjerovali ili ne samo sam otpustio svaki vijak na grafi za skoro čitav krug dok nisam dobio na oko ravnu grafu,...stavio u komp i mojoj sreći nema kraja:)....idle 48C,...3DMark06..65C
Izvrtio par zahtijevnih igrica i najviša zabilježena temperatura 78C sa ventom na 90%...što nije baš najtiše ali je učinkovito,.. a naročito za ove vrućine.
A već sam bio u bedu da sam popušio pri kupnji polovnjaka....:D

Romano.Cule 15.07.2011. 17:01

Meni nije jasno,zasto se uvijek nadje neka gluperda da cacka po grafickoj i ide turpijati neka sranja. Da su to tako zamislili inžinjeri u nVidiji,onda bi uz svaku graficku dijelili komplet turpija za sam svoj majstor.

Drvoje 15.07.2011. 17:23

Citiraj:

Autor sina xx3 (Post 1941812)
..prijašnji vlasnik u nastojanju da bakrena jezgra hladnjak što bolje naliježe na grafički chip napravio glupost:fuming:... izbrusio je za 0,3-0,4 mm (tragovi turpijice) najviše dijelove hladnjaka tj. uzvišenja u kojima su navoji za vijke.
Time je dobio jače nalijeganje bakrene jezgre ali nije skužio da se grafa sva "spigala" zbog prevelike i neravnomjerne zategnutosti.

Daj javi mi na PM ako je netko s foruma - čisto da "majstora" stavim na ignore aka black listu :D
Hvala na razumijevanju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10.