|
![]() |
#10891 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
gume se zove termo buzir ako mislimo na isto. zvuk je kao da metalnu cijev provlacis kroz drugu metalnu cijev bez masti i ulja i to kad dojde vila do dna pa kad se ide vracat. cuje se i kad je na 85 i kad je na 130. Po tablici opruga je za ljude do 70kn (crvena), a meni bi trebala plava (do 82kg). ovo pitam iz razloga jer je bilo slucajeva da je dart 2 i 3 redovito dolazili suhi bez masti i ulja tako da su mi sumlje opravdane (ima tema na dropu) nisam montira i testira jer neman ramu, nju cu nadam se narucit krajem mijeseca edit: srale me malo preduhitrija. btw. jel zna itko kako kontaktirat Rock Shox? nemaju nigdi mail ni br telefona. Tia san prvo njih direktno kontaktirat al posto nemogu nac onda san odi pita tako da nemislite da mi lino okolo trazit i da samo vas pilan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10892 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Oni namju mail, ako sta trebas obraćaš se najbizem distributeru, kod nas je bila Protea, sad je Capriollo iz Osijeka. Uglavnom imas nekoristenu vilicu koj aje stara cca 3-4-5 godina, nadji nekoga tko se kuzi, nek ju rastavi, detaljno pregleda, podmaze i onda ti je to to. @Nik Te bedastoće sa servisnim intervalima kod Fox vilica i shockova su glupost. Shoc je dovoljno eventulano jednom godisnje rastavit, počistit, stavit novo ulje, provjerit brtve.Ako su ok, brtve mogu drzati 2 godine, naravno ovisi koliko se vozi. Ali po njihovim naputcima, nakon par Sljemenskih voznji trebas ici kod buhina napraviti servis tza 350 kn ![]() Ako se en varam Endurao radi samo dust sealove, lezajeve i jos neke sitnice, ne rade service setove za shockove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10893 |
Premium
|
vila je 17/03/2011 zvat cu sutra pa cu vidit sta ce mi rec nasi distributeri thnx. za info. a to sta kazes zamisli koliko bi ljudi pitalo, za ramu svaku firmu sta me nesto zanimalo san pisa mail i svi su uredno odgovorili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10894 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Original foxov. Endurosealovi bi, ako su još uvijek jednaki, bili bolji izbor po meni. Nemaju one iritantne spužvice koje skupljaju nečistoću, već dupli zid na brtvama (a zbog toga je potrebno češće servisirat fox). Uglavnom ti je to tu negdje, ali kažem, ja bih radije enduro ukoliko su još uvijek kak sam napisao.
![]() |
![]() |
#10895 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Zašto mi se čini da ti čuješ ulje koje prolazi kroz rebound ventil, kad se vilica vraća u početni položaj nakon što je se stisne ? Ubrzaj/uspori rebound pa će se vjerojatno čuti manje/više.
![]() |
#10896 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
imam ja pitanje momci, meni je vilja propala ili se zaglavila, uglavnom ne mice se vise mozda koji milimetar, noname vilja, bicikl se nije vozio godinu dana koliko bi me to kostalo, tj popravak toga ili mi je bolje traziti nesto polovno ala dart 2 ?
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10897 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Istina da san nov u biciklama i da mi je puno toga nejasno al to neznaci i da sam glup. Sutra cu zvat Proteu i Capriollo (nisam zna da su oni glavni u HR za RS) pa cu ih pitat i usput cu pitat za novu oprugu pa ako kome bude tribala moja neka javi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10898 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10899 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ili ulje ili su tu krivi plastični bushinzi kod Tore 302.
![]() |
![]() |
#10900 | |
Premium
|
Citiraj:
Proteu ti se ne isplati zvat, reci ce ti nista, Capriolo isto. Kazem, dadji nekoga u blizini tko se kuzi u vilje nek ti ju rastavi i pogleda. A oprugu gledaj preko ebaya. Nije ti bas usporedba, ali ok. Koliko ljudi ima/vozi recino One One rame?Par ljudi. A koliko ljudi ima neki RS dio na bikeu? Svaki drugi ![]() To je tako zamisljeno da se javis najblizem distributeru, a on ti naruci dio i napravi servis. Mi iz Zgba rezervne dijelove za RS nabavljamo u Slo kod Alesa, a servisiramo sami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10901 |
Premium
|
Zakljucija san godiste jer pise na kutiji uz ostale seriske brojeve bar kodove pise lipo i citko datum i pise da je made in Taiwan (kinesko smece :P ) Zva san capriolo i reka mi je da se znalo dogadjat da Rock Shox dojde sa manjkom ulja. To cu vjerovatno ovih dana kad mi bude dosadno rastavit pa vidit sta se dogadja unutra jer ramu mogu narucit tek za cca 3 tjedna, i valjda cu uspit nac oprugu do tada jer za sad mi pari nemoguca misija ![]() srale7 uvik kad se na nesto zainteresiram i kad nenajdem dovoljno informacija okolo uvik kontaktiran proizvodjaca. Pokusat cu nac tu firmu Alesa na netu pa cu vidit sta oni nude, naravno mislim sam servisirat jer nekako sebi najvise virujen i onda najbolje znam sta je i kako je a ne da moram pretpostavljat jel mestar sve ok napravija i kako je napravija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10903 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
@nik - pašu ti i magurine brtve na foxa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10906 |
Premium
|
A cijena? Gledao sam malo cijene dijelova za kocnice. Pa to je bolestina, rotor 437kn, adapteri 130kn...ako i brtve prate istu filozofija, onda se ne isplate. U Vivasportu je redoviti servis vilje 360kn, a kod buhina 400kn (izmjena ulja i brtvi, ciscenje vilje) Postavio sam pitanje o Vivasport servisu na newsima i tamo kaze covjek da to drzi tip koji je prije radio kod Buhina, i da ima suvremen alat za takav tip servisa. Servis Foxa je jednostavan i to bi trebao odraditi svaki serviser koji je rastavio 3 vilje. Kad idem u viksu prolazim kroz D. Selo pa cu navratiti do servisa i vidjeti moze li se "pregovarati" o cijeni...na newsima kazu da vjerojatno moze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10908 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Ostavi bajk na servisu u Protei. Već duže razmišljam o novim kočnicama, tamo imaju Avid Juicy 3.5 - rotor 160 za 700kn (obje 1400KN) Tip kaže da je taj model 3.5 kao neka zamjena za peticu ![]() Jel netko probao te kočnice i dal' vrijede te novce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10909 |
Moderator
|
MIK nemoj bit lud i davati 1400kn za par Juicy 5 ručica i Juicy 3 čeljusti. Za te novce se dobiju nove sa garancijom Shimano SLX, Formula RX, Elixir 5 ![]()
![]() |
#10910 |
no fear
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10912 |
Moderator
|
Ovako napamet, www.maraton.si (Brežice, 40km od ZG-a) - Formula RX black 109€ komad, 110€ je Shimano XT komad. Bolja opcija od Juicy 3.5 je i Shimano M595 Deore kočnica (oko 120€ je par ako ne i manje), a uskoro će doći i novi 2012 Deore, SLX i XT kod nas. SLX ima vani cijenu 100€. Rotore si kupiš kod nas ili preko neta (par dućana ima jeftine rotore - Discobrakes i SuperstarComponents, oko 80-100kn rotor) Elixir 5 je 89€, ali samo ako želiš riskirati s njima. To su sve cijene bez micanja poreza. Po snazi bih ih rasporedio ovako - Elixir jači od RX, RX ista ili malo jača od XT/SLX staro godište Mogućnost da ćeš imati problema - XT/SLX nikakvi problemi, RX potencijalno može imati problem sa ručicom (prve serije su imale, sad su ih riješili navodno - moja nema taj problem), Elixir (ako se voziš stalno - velike šanse za sranja). A sve te kočnice su jače od Juicy 3.5 te su također i bolje u pogledu potrebe za servisom. Realno za istu lovu kao za Juicy 3.5 ili +-100kn možeš dobiti puno bolje i kompletnije kočnice.
![]() |
#10913 | |
no fear
|
Znači nema mi druge nego u Brežice. Jel treba kupiti vinjetu ako idem preko Harmice? Citiraj:
A kakav je AVID Elixir R 160 mm rotor. THX Zadnje izmijenjeno od: MIK. 07.06.2011. u 17:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10914 |
Moderator
|
Ne, samo pazi da ne zalutaš na avtoput. Ja inače idem preko Samobora i male Bregane, ali preko Zaprešića bi isto trebalo biti painless. Ima na maraton.si točna objašnjenja kako doći bez vinjete ![]() EDIT: O Elixiru sve najbolje kad radi ispravno. Dosta jača kočnica od svih koje smo nabrojali. Realno, ima snagu i za pravi DH bajk. No velim - kad radi. Imaš zadnjih 10 stranica Nikovu priču kak ga je zadesilo sve što ga je zadesit moglo sa njegovim Elixirom. Poanta je da onaj tko se vozi, velike šanse su mu da će nešto poći po zlu.
![]() |
#10915 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Na CRCu ima Formula K18 P+Z 150funti http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=53568 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10916 | |
Premium
|
Citiraj:
To si ti nesto zešće krivo vidio, jer praktički je nemoguce da dobijes vilju modelski staru par godina, a da je proizvedena prije dva mjeseca. I drugo, RS ne definira dan proizvodnje vec tjedan. Ajde daj ti napisi tu serijski broj vilje pa cemo onda saznat kad je napravljena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10917 |
Premium
|
@Mik Jel citas ti forum ![]() Veceras sjeda komplet set XT kocnica i rotora na Fuela...a sutra nakon posla testiranje na Sljemenu. Pa ako je netko zainteresiran za poslijedpodnevnu voznjicu neka se nacrta sutra (srijeda) u 16h kod tunela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10919 |
sto da napisem ?!
|
danas sam se malo igrao sa kacigom... eo šta je ispalo ![]() ![]() čeka još par detalja koji će je upotpuniti ![]() ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...592361213.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...192601213.jpg/ ![]() onakva crna i sjajna mi je dop*** ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10920 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo baš nešto gledam te kočnice i cifre i nešto mi je zapelo za oko! Kad bi recimo imao nekoga u SLO ja bi si naručio ove kočnice! http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=31564 Mislim da sa ovakvom cijenom nemaju konkurenciju! Dali se varam?
![]() |
|
|