|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Externi HDD vuče previše struje
ovako.... dobio sam od t-com onaj hdd od 320gb i sad kad ga ukljucim sve normalno radi ali kad ukljucim mob u komp isto vremeno i stavim da se puni hdd se pali i gasi i cuje se kad krcka... a kad ga u tv ukljucim odma krcka tj. neupali se dokraja.... inace napajanje mi je 350w na kompu a konfiguracija amd athlon 5000,2gb ram i grafulja ati 3650 i imam jos 3 ventilatora i 4 neonke..... al kad njih ugasim i stavim hdd i mob opet isto neovisno o neonkama i ventovima xD... help dobre duse ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Kupi y usb kabel . Hard će dobiti više struje i sve će raditi 10/10 . Imao sam identičan problem i sa y usb-om sam ga riješio . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može ali ne mora biti do PSU - a, probaj hdd priključit "zada" na USB - ove na mobo a mob na "prednje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Čudno, ja imam isto taj hardić pa još spojim drugi sličan... pa još spojim mob, SUB stick i nikad problema, zašto kupovati Y kabel ako je proizvođač dao obični što znači da mu je dosta struje i preko tog, nešto je drugo problem (koji će na kraju vjerojatno bit riješen sa Y kabelom) . . .
![]() |
#8 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Zato jer ne daju sve ploce cistih 500 mA na izlazu, pogotovo ne na front panelima, nije stvar u proizvodjacu diska nego samom USB portu u koji spajas disk. Disku treba 500 mA da se zavrti, ako ih nema, krene klikat.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
Je li to klikanje potencijalno štetno za disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006