![]() |
Externi HDD vuče previše struje
ovako.... dobio sam od t-com onaj hdd od 320gb i sad kad ga ukljucim sve normalno radi ali kad ukljucim mob u komp isto vremeno i stavim da se puni hdd se pali i gasi i cuje se kad krcka... a kad ga u tv ukljucim odma krcka tj. neupali se dokraja.... inace napajanje mi je 350w na kompu a konfiguracija amd athlon 5000,2gb ram i grafulja ati 3650 i imam jos 3 ventilatora i 4 neonke..... al kad njih ugasim i stavim hdd i mob opet isto neovisno o neonkama i ventovima xD... help dobre duse :D
|
1 privitaka
Kupi y usb kabel .
Hard će dobiti više struje i sve će raditi 10/10 . Imao sam identičan problem i sa y usb-om sam ga riješio . |
usb ti daje max 500mA sto je nedovoljno za napajanje istog....
|
ali kak to da onda radi kad je sam ukljucen tj. bez mob-a ?
|
Ako je takva situacija onda ti napajanje definitivno ne daje dovoljno struje prema usb-u .
To se i meni događalo sa jednim napajanjem od " 400 W " i kada sam ga zamjenio hard je radio bez greške . |
Može ali ne mora biti do PSU - a, probaj hdd priključit "zada" na USB - ove na mobo a mob na "prednje".
|
Čudno, ja imam isto taj hardić pa još spojim drugi sličan... pa još spojim mob, SUB stick i nikad problema, zašto kupovati Y kabel ako je proizvođač dao obični što znači da mu je dosta struje i preko tog, nešto je drugo problem (koji će na kraju vjerojatno bit riješen sa Y kabelom) . . .
|
Zato jer ne daju sve ploce cistih 500 mA na izlazu, pogotovo ne na front panelima, nije stvar u proizvodjacu diska nego samom USB portu u koji spajas disk. Disku treba 500 mA da se zavrti, ako ih nema, krene klikat.
|
Je li to klikanje potencijalno štetno za disk?
|
Naravno da je, to je zapravo paljenje - gašenje hdd - a.
|
ja spajam ijedno i drugo iza jrr mi front panel neradi :Đ
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:29. |