|
![]() |
#9661 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Je, cijela ta zemlja ti je njihova. Ako si snimio veliku bijelu kucerinu iznad tog vinograda to ti je od Dropulicke. Jos ti oni imaju zemlje. Onaj dio ispod crkve je isto njihov. Leze na parama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9662 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() Ja sam mislio da je taj vinograd od te bijele kuce ![]() Necemo vise ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9663 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Kad si nabavim bike idem u voznju sa vama. Nebi bilo lose proci taj dio. Dugo nisam bio gore (nekad sam zivio u Remetama). Trenutno sam u fazi skupljanja love. Nekako mi oko najvise zapinje za ove 2 Kone, cinder cone 2010 i caldera 2009. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9664 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
javio se 2 die 4 kao jedan iskusni vozač i znalac ![]() short cage i mid cage se koristi kod DH/FR zato da što više zajedno s zatezačem našpanaju lanac i da lanac što manje udara po rami (ali je malo teže mjenjati brzine ali neznatno teže niti se ne osjeti) kao da se na DH/FR često mjenjaju brzine osim kod starta a long cage se koristi kod XC tipa vožnje jer se lakše mjenjaju brzine (jer se na XC puno puta mjenja brzina) ali više i klapari lanac pa rami i opruge su drugačije nego kod MID i SHORT ali ima veze i s time koliko zuba imaš i s lančanicima kao što je VUCO rekao http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=205890 eto sve piše većina barem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9666 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
e da zaboravio sam napisati da shimano jedino saint nema uopće pomicanja i klaparanja (svi ostali se miču ko ludi jedino za XT i XTR ne neznam) ali zato Shimano ljepše mijenja i radi a SRAM ne klapari niti jedan ali zato mjenja katastrofa i šifteri ne valjaju sve ima svoji plus i minus kao što većina zna imam samo saint na bajku (osim pogona koji se čeka i nabi) pa ću podržati Shimano koliko mogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9667 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() Ajde prvo probaj pa onda kenjaj po SRAM-u. Shimano ljepše mijenja i radi ![]() Da ti zamjenim bez znanja tvoj Saint za bilo koji drugi mjenjač nebi ni primjetio jer kad je mjenjač dobro naštelan onda radi kao i svaki drugi. Samo želiš opravdati svoje (IMHO) beskorisno bacanje para na Saint. Vozio si samo Saint i misliš da si popio svu pamet svijeta. Ajde se ljepo vrati na Dropbike i tamo klincima hvali svoj presveti Saint. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9669 | |||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() @rempejđ: Ako misliš spamat, odi na dbk ili fejs, nemoj mi tu gadit forum. SRAM bih uvijek odabrao prije shimana zbog samo jedne stvari: za mijenjanje brzina potreban je samo jedan prst, palac.
![]() |
![]() |
#9670 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne znam za širinu BB-a, Tomi DSG mi je montirao sve, a njemu vjerujem ![]() Rampage who? ![]() Jeli ovo isplativo ili mogu negdje naći jeftinije (dostava je 17€) http://www.go1bike.fr/Derailleurs-Re...-vitesses.html Ne pratim ponudu i potražnju, zato tražim pomoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9671 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ajde momci, malo lakše sa tim tonom i podjebavanjem. Ako se nekome nešto ne sviđa, sigurno mora imati razlog. Citiraj:
Samo polugicu koja ti je inače za vraćanje u manji zupčanik stisni palcem u kontra smjeru nego inače (jedino kak i moš gurati palcem).
![]() |
![]() |
#9672 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() kad oces da ti adapter vratim? @all ici cu na zelenu magistralu kroz nekih sat vremena s crnomerca, pa ako je netko za nek se javi, vratim se tu kroz 45min da vidim dal ima zainteresiranih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9673 |
Moderator
|
![]() |
#9674 |
Premium
|
vec je u njoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9675 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9676 |
Premium
|
jel citas ti destro sto ja pisem ![]() deore shifteri, ova od iza rucica koju vuces prema sebi ide i u drugu stranu, odnosno mozes ju gurnut naprijed palcem i presaltat ce odo pedalirat pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9677 |
Avocado
|
Hmmm, morat ću vidjet onda kakav je položaj te ručice u odnosu na sram. Zasad sam samo sram preferirao upravo zbog toga, a sad će mi biti svejedno ak je tak. I još bolje, veći izbor ![]()
![]() |
#9678 |
Moderator
|
Ova koja je između kočnice i volana možeš gurati u oba smjera. Kažiprstom je normalno (primičeš "prema sebi"), a Deore+ klasa dopušta tu istu ručicu gurati od sebe (palcem) i dobivaš istu stvar. Iako sama ručica ne izgleda ergonomski za to, šalta bez problema sve palcem. Brzo će ti postati to normalno, jer onda palac sve radi, a ostali prsti su na volanu/kočnici.
![]() |
#9679 |
Avocado
|
E hvala na pojašnjenju ![]() Svakako nisam znao za to. No mislim da bi trebalo nešto vremena dok se privikneš. Imam sram, ostajem pri njemu dokle god neće trebati mijenjati. A otompotom ![]()
![]() |
#9682 |
Moderator
|
Ak nabavim kočnicu, otpedalirat ćemo. Mada bi ja opet samo dio, znači Lojstek do vrha, a onda lijevo. Blato kaj Destrojer spominje je uvijek tamo. Brijem i kad je ljeto i +40°C ![]() A ak ćemo ići preko baš cele transverzale, onda treba cijeli dan definitivno samo za to ostavit. Jer ajde, uspon sa istoka nije problem ako je suho. No ako je mokro, onda imamo blato na istoku od Goršćice do Hunjke i blato na zapadu od Ponikvi do Kamenih svata. Meni se zadnji put mašinica zblokirala na blatu od Ponikvi do Kamenih.
![]() |
#9683 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
evo san nabavia polovni scott voltage 25 velicina xl, po slobodnoj procjeni reka bi 20'', bilo-narancasti. Mislin da isti kostur kakav murina ima ![]() E sad da mi je prominit lulicu, volan, vilicu, siftere, stavit hidrauliku bi li valja ovaj bajk za nekakv fr i isplati li se to ili trazit drugi bajk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9684 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Je isti je, samo šta je moj L (18", dobra ti je procjena, tvoj je 20"). Ja san zadovoljan, nakon šta sam promjenio sve djelove osim headseta i cijevi za sic ![]() Koliki si kad si uzea XL? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9685 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Judi, ima li tko ovo http://www.moruyabicycles.com.au/con...d%20Spacer.jpg dakle onaj spacer za shimano klješta koji se umetne kad se odzračuju kočnice! Ako netko ima da mi posudi da odzračim kočnice pa mu vratim ili mu platim pivu ili kaj već za to! Neda mi se to naručivat jer sam ga uspio naći u Ausraliji, dok to dođe........!
![]() |
#9686 | |
Avocado
|
Citiraj:
Odzračivao sam svoje deore535 bez ikakve brane između klipova. Najbolje bi bilo, ako već ne želiš probati bez, da napraviš od komada drveta. To ti ne treba biti 100% točnih dimenzija, samo služi da ne stisneš klipove pri nabijanju novog ulja unutra. ![]()
![]() |
![]() |
#9687 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Riješeno ![]() THX, destro, ma palo mi na pamet i drvo, ali ovo je zgodnije ipak! Pozz. @Nik, javim ti se nžmobom za sutra, jer imam još nekaj kaj je danas skrslo za obaviti pa neznam kako i kada ću to stići, u svakom slučaju se čujemo!
![]() |
#9688 |
Premium
|
odvozena magistrala-kanal-gornji stenjevec-birtija ![]() pokusavao sam forsirati ovo mjenjanje palcem al nikak se nemrem naviknut, ovak ga kaziprstom samo malo trknem i prebaci dok palac trebam zavlacit pod volan, valjda je do polozaja shiftera na volanu ili jer sam naviko na kontra stranu, najvjerojatnije oboje ![]() imam rostilj u petak, tak da postoji mogucnost da ne zaruzim navecer ![]() takodjer prijavljujem gubitak zadnjeg svjetla pricvrscenog "a je to" metodom za torbicu na sicu, probat cu ga sutra nac u kanalu al mislim da cu se ipak na kraju morat pomiriti s troskom od 3$ i naruciti novo ![]() sutra popodne, ovisno kad dodjem doma s posla (javim tu al racunajte oko 16, krecem s crnomerca), ista ruta pa ako ima zainteresiranih: zelena magistrala-kanal-gornji stenjevec-birtija ![]() slika niti tracka nema, stedi se na mobitelu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9689 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Koju si ti vilju stavia i jel znas s koliko hoda moze ic na njega vilja? Ja bi pomalo minja dijelove kako buden bia u mogucnosti i ima para, prvo vilju, pa bi sprida bi stavia samo 1 lancanik i zatezac lanca i hidrauliku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9690 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Vuco Mozda je bolje pricekati ljeto i odvoziti cijelu transverzalu...bit ce previse blata ziher. Na pameti mi je ovaj vikend, mozda cak i petak (na GO-u sam) opaliti rutu po Moslavackoj gori (70-100km). @2die4 OK, ti se javi kak si s planovima, ja sam sutra u 16h pred tunelom i picim gore. btw, lampa je odaslana iz Hong Konga, tako da je iduci tjedan ziher u ZGu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|