Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.03.2011., 21:14   #1
Zagorhac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
LAN & wireless -> router = internet + share

pozz

dakle, imam router Thomson TG 782(i). na njega je spojen i max tv. imam jos jedan komp. kupio sam wireless karticu i htio bih se spojiti na net, a da pritom imam mogucnost share-ati sa drugim racunalom. kako bih to izveo?
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2011., 22:15   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
ADSL Biblija Sticky
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2011., 18:36   #3
Zagorhac
Premium
Moj komp

daj neka mi netko kaze kako da narihtam ovo cudo jer cu si kosu pocupati. pisem brojke ko budala, a na kraju mi uvijek prekine vezu!! ono na sta se i uspijem spojiti je sporo ko kufer. a susjedov net - bez problema makar je signal jako slab, ali internet je brz... pingam susjedov modem, 1ms, pingam svoj, max 16, min 5ms! i izbacuje me... nemojte mi davati sticky nego mi MOLIM VAS recite koje brojke da upisem. vec sam sve pregledao tamo i napravio kako pise, ali ne radi (http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...reske_wlan.asp)...
Staro 25.03.2011., 09:50   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Čupanje kose može jedino ako je imaš previše inače nije dobro.
Zašto misliš da te netko mora vući za rukav i dat gotovo rješenje a pogotovo šta je svaka situacija specifična ?

Prvo utvrdi da veza sa netom ok funkcionira kada si žično (Lan) spojen na router, zatim nađi Wirelessmon ili slični program kojim vidiš nivo signala i radni kanal svih dostupnih AP / Routera. Pogledaj situaciju kada je tvoj router ugašen i upaljen.
Sa tom informacijom postavi u routeru da fiksno koristi kanal na kojem nema susjeda ili im je nivo minimalan, preporuka koristiti 1 ili 6 ili 11, ovo trebaš odradit žično spojen i po mogućnosti logiran kao Administrator.

Sasvim je lako moguće da ćeš se i dalje lakše spojit i imat bolju vezu sa susjedom ako se njegov router nalazi npr. kat poviše a tvoj na drugom kraju kuće / stana.
Razmisli i o premještanju svog router - a bliže svojoj sobi tj. gdje najčešće koristiš lap.
Nažalost, TG782 nema nešto "jak" wireless signal zbog dizajna i internih antena.
Na kraju najbolje rješenje ispadne ono najteže provlačenje Lan kabela po kući / stanu.
Staro 25.03.2011., 19:01   #5
Zagorhac
Premium
Moj komp

imam edimaxovu karticu. 2 desktop racunala. routeri su u ravnini. moj je duplo blize. resetirao sam ga. ne mogu napraviti vezu da se ubijes. sa susjedovim radim kaj ocu. mogu biti spojen 3 dana ak ocu, na svog se uopce ne mogu spojiti. kaj da napisem drugo, sto god nađen na netu, ne radi. kazu mi iz t-coma da bi sve trebao staviti na utomatic (dodjeljivanje IP adresa) i da bi trebalo raditi. probao sam - ne radi. na prvom kompu se mora upisivati IP jer inace ne radi internet. i to je doslo samo od sebe, prije se moglo na internet i sa automatskim postavkama. također su mi iz t- coma rekli da ne vide mrezu nikakvu, a imam je napravljenu. najgore je sto sam produljivao ugovor za taj modem a modem je njesra! koknut cu nekog
Staro 28.03.2011., 20:13   #6
Zagorhac
Premium
Moj komp

Rješeno! posto je i moj susjed imao wireless, dolazilo je do konflikta među mrezama, pa sam trebao staviti svoju mrezu na drugi kanal...
Staro 28.03.2011., 22:13   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Eto, odradio si šta ti je ranije sugerirano > drugi radni kanal. Čest slučaj u neboderima i sl.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno