![]() |
LAN & wireless -> router = internet + share
pozz
dakle, imam router Thomson TG 782(i). na njega je spojen i max tv. imam jos jedan komp. kupio sam wireless karticu i htio bih se spojiti na net, a da pritom imam mogucnost share-ati sa drugim racunalom. kako bih to izveo? |
ADSL Biblija Sticky
|
daj neka mi netko kaze kako da narihtam ovo cudo jer cu si kosu pocupati. pisem brojke ko budala, a na kraju mi uvijek prekine vezu!! ono na sta se i uspijem spojiti je sporo ko kufer. a susjedov net - bez problema makar je signal jako slab, ali internet je brz... pingam susjedov modem, 1ms, pingam svoj, max 16, min 5ms! i izbacuje me... nemojte mi davati sticky nego mi MOLIM VAS recite koje brojke da upisem. vec sam sve pregledao tamo i napravio kako pise, ali ne radi (http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...reske_wlan.asp)...
|
Čupanje kose može jedino ako je imaš previše inače nije dobro.
Zašto misliš da te netko mora vući za rukav i dat gotovo rješenje a pogotovo šta je svaka situacija specifična ? Prvo utvrdi da veza sa netom ok funkcionira kada si žično (Lan) spojen na router, zatim nađi Wirelessmon ili slični program kojim vidiš nivo signala i radni kanal svih dostupnih AP / Routera. Pogledaj situaciju kada je tvoj router ugašen i upaljen. Sa tom informacijom postavi u routeru da fiksno koristi kanal na kojem nema susjeda ili im je nivo minimalan, preporuka koristiti 1 ili 6 ili 11, ovo trebaš odradit žično spojen i po mogućnosti logiran kao Administrator. Sasvim je lako moguće da ćeš se i dalje lakše spojit i imat bolju vezu sa susjedom ako se njegov router nalazi npr. kat poviše a tvoj na drugom kraju kuće / stana. Razmisli i o premještanju svog router - a bliže svojoj sobi tj. gdje najčešće koristiš lap. Nažalost, TG782 nema nešto "jak" wireless signal zbog dizajna i internih antena. Na kraju najbolje rješenje ispadne ono najteže provlačenje Lan kabela po kući / stanu. |
imam edimaxovu karticu. 2 desktop racunala. routeri su u ravnini. moj je duplo blize. resetirao sam ga. ne mogu napraviti vezu da se ubijes. sa susjedovim radim kaj ocu. mogu biti spojen 3 dana ak ocu, na svog se uopce ne mogu spojiti. kaj da napisem drugo, sto god nađen na netu, ne radi. kazu mi iz t-coma da bi sve trebao staviti na utomatic (dodjeljivanje IP adresa) i da bi trebalo raditi. probao sam - ne radi. na prvom kompu se mora upisivati IP jer inace ne radi internet. i to je doslo samo od sebe, prije se moglo na internet i sa automatskim postavkama. također su mi iz t- coma rekli da ne vide mrezu nikakvu, a imam je napravljenu. najgore je sto sam produljivao ugovor za taj modem a modem je njesra! koknut cu nekog :)
|
Rješeno! posto je i moj susjed imao wireless, dolazilo je do konflikta među mrezama, pa sam trebao staviti svoju mrezu na drugi kanal...
|
Eto, odradio si šta ti je ranije sugerirano > drugi radni kanal. Čest slučaj u neboderima i sl.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15. |