|
![]() |
#1 |
Bloodshed Protected
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Pronalazak hardverskog problema prema definiranju zvukova.Većina MBO danas ima integrirane IBM BIOS zvučne signalizacije za greške u hardveru. Sljedi opis : Beep Zvuk.......................................... Značenje Nema zvuka........................................Nema struje , neispravan procesor ili matična ploča. Jedan "Beep".......................................Sve je normalno i konfiguracija posta normalno. Dva "Beep"..........................................POST/CMOS greška. Jedan dugačak jedan kratak "Beep"..........Problem na matičnoj ploči. Jedan dugačak dva kratka "Beep" ...........Problem sa grafičkom karticom (Video) Jedan dugačak tri kratka "Beep" .............Problem sa grafičkom karticom (Video) Tri dugačka "Beep"...............................Greška sa tipkovnicom. Ponavljanje dugačkih "Beep"...................Greška sa RAM memorijom, neispravan RAM. Konstantno visoko -nisko "Beep".............Procesor pregrijan (CPU Overheating) Ovako možete skratiti puno vremena u rješavanju problema jer odmah ustartu možete zaključiti koji dio hardvera nije ispravan ili nije propisno prikopčan. Dario T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Error Zvukovi - Objašnjenje
Citiraj:
al svejedno pohvalno je to sto si se potrudio ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
AFAIK to ovisi o maticnoj pa je bolje pogledati u manual ali opet nisam ja neki hardveras pa mozda i grijesim ![]()
![]() |
#4 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
ako se ne varam, ako graficka recimo nije dobro ustekana.. ploca ce konstantno Beepat, kao kod RAM kvara. Da li postoji razlika u frekvenciji tj. visini tona to NE ZNAM ali ce definitivno konstantno beepat. Ponavaljam, to je kad graficka nije dobro ustekana. Ako je u kvaru onda ne tvrdim nista jer se meni svasta desavalo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|