Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2005., 18:17   #1
PSIHO
Bloodshed Protected

PSIHO's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Exclamation Error Zvukovi - Objašnjenje

Pronalazak hardverskog problema prema definiranju zvukova.Većina MBO danas ima integrirane IBM BIOS zvučne signalizacije za greške u hardveru. Sljedi opis :

Beep Zvuk.......................................... Značenje

Nema zvuka........................................Nema struje , neispravan procesor ili matična ploča.
Jedan "Beep".......................................Sve je normalno i konfiguracija posta normalno.
Dva "Beep"..........................................POST/CMOS greška.
Jedan dugačak jedan kratak "Beep"..........Problem na matičnoj ploči.
Jedan dugačak dva kratka "Beep" ...........Problem sa grafičkom karticom (Video)
Jedan dugačak tri kratka "Beep" .............Problem sa grafičkom karticom (Video)
Tri dugačka "Beep"...............................Greška sa tipkovnicom.
Ponavljanje dugačkih "Beep"...................Greška sa RAM memorijom, neispravan RAM.
Konstantno visoko -nisko "Beep".............Procesor pregrijan (CPU Overheating)

Ovako možete skratiti puno vremena u rješavanju problema jer odmah ustartu možete zaključiti koji dio hardvera nije ispravan ili nije propisno prikopčan.

Dario T.
PSIHO je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2005., 18:32   #2
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: Error Zvukovi - Objašnjenje

Citiraj:
Originally posted by PSIHO
Pronalazak hardverskog problema prema definiranju zvukova.Većina MBO danas ima integrirane IBM BIOS zvučne signalizacije za greške u hardveru. Sljedi opis :

Beep Zvuk.......................................... Značenje

Nema zvuka........................................Nema struje , neispravan procesor ili matična ploča.
Jedan "Beep".......................................Sve je normalno i konfiguracija posta normalno.
Dva "Beep"..........................................POST/CMOS greška.
Jedan dugačak jedan kratak "Beep"..........Problem na matičnoj ploči.
Jedan dugačak dva kratka "Beep" ...........Problem sa grafičkom karticom (Video)
Jedan dugačak tri kratka "Beep" .............Problem sa grafičkom karticom (Video)
Tri dugačka "Beep"...............................Greška sa tipkovnicom.
Ponavljanje dugačkih "Beep"...................Greška sa RAM memorijom, neispravan RAM.
Konstantno visoko -nisko "Beep".............Procesor pregrijan (CPU Overheating)

Ovako možete skratiti puno vremena u rješavanju problema jer odmah ustartu možete zaključiti koji dio hardvera nije ispravan ili nije propisno prikopčan.

Dario T.
sve to ima u clanku sa pc eksperta. Mislim da se blanak zove "duboke tajne biosa" tako nesto.
al svejedno pohvalno je to sto si se potrudio

Oglas
Oglasni prostor

Staro 30.01.2005., 21:24   #3
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
AFAIK to ovisi o maticnoj pa je bolje pogledati u manual ali opet nisam ja neki hardveras pa mozda i grijesim
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 11:54   #4
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
ako se ne varam, ako graficka recimo nije dobro ustekana.. ploca ce konstantno Beepat, kao kod RAM kvara. Da li postoji razlika u frekvenciji tj. visini tona to NE ZNAM ali ce definitivno konstantno beepat. Ponavaljam, to je kad graficka nije dobro ustekana. Ako je u kvaru onda ne tvrdim nista jer se meni svasta desavalo.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno