|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Matična ploča ne vidi Seagate HDD
pozdrav dakle imam problem sa hardom iz moje konfe,ovaj od 500 gb...jucer sam normalno ugasio komp a kad sam ga danas upalio vise nije htio podic winse,taj hdd na kojem su winsi je jednostavno nestao,ne vidi ga ni maticna u biosu nit se vidi bilo gdje...hard je star oko dvije godine i do danas nije pokazivo nikakve greske i probleme,samo je prestao bit vidljiv. promjenio sam sve kablove,probao sve sata ulaze i ista stvar,nema ga. prilikom paljenja kompa hard zavrti i osjeti se pod rukom da radi...gore su mi vazni podaci,slike i muzika. molio bi za neki savjet sta i kako te isto tako me zanima da ako je prdnuo kako bi mogao spasit podatke sa njega...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
sad nisam bas gledao koja je serija a i na poslu sam pa nemogu pogledat...ako je ta serija sta mogu ocekivat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja imam IDENTIČAN problem, a i malo gori. Sve je isto kao i kod matrix30zg s tim da sam odnio disk na reklamaciju prije tjedan dana i dali su mi novi s kojim sam upravo došao doma. Stavim ga u komp i opet ga nema u biosu... Crvena LED dioda svjetli cijelo vrijeme, a onaj ekran kad se pali komp skroz je usporen. Kad stisnem delete treba mu oko pola minute da uđe u bios. Stari disk je bio Seagate 500GB 7200.11, a ovaj novi koji sam dobio je 7200.12. Jel moguće da i ovaj novi disk ne valja ili je možda još nešto u pitanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
imamo isti problem...kod mene isto dok je spojen taj hard,treba mu 5 minuta za prijavak da nema otkud dic winse...a do prije 24 sata je radio ko beba i sad odjednom puf,vise se nigdje ne vidi iako radi i vrti...ima ko kakav savjet za spas samog harda ili bar podataka na njemu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
p.s. moze se uc u bios al nema tamo harda...do jucer je bio,radio oko dve godine bez problema... Citiraj:
tvoj bar ima garanciju ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.02.2011. u 23:55. Razlog: spajanje postova |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Citiraj:
Nemaš garanciju? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Ne znam baš koliko se možeš nadati povratu tih podataka. Jedina opcija po meni još je da ubaciš hard u neki drugi komp i vidiš ako će ga tamo prepoznati ploča ako ne pokoj mu duši ![]()
![]() |
#13 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
sva sreca pa obojica imaju seagate ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
sad provjerio...serija 7200.11 ![]() firmware HP12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
flashajte si firmware pa si možda uspijete spasit podatke s njega dok se ne desi opet ista stvar!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
pa eto logika je ta da su u kompu bila dva harda,prilikom instalacije napravljene particije na oba a nakon instalacije win7 skroz zamjenio i pobrkao particije,d je postao e,f je postao h itd,samo c je ostao kako treba. posto to nisam skuzio napravio backup tamo di netreba...desava se |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
problem rjesen
eto,kao i u mnogim slucajevima disk se nakon pola sata operacije probudio ![]() mnogi bi ga pokopali zauvjek al uz malo truda to nije potrebno,nakon uspjesnog buđenja,stavljen je novi firmware i disk radi ko i prije,naravno sve sto je bilo na njemu je sacuvno...ako nekog zadesi isti,slican problem neka me kontaktira na pm pa ce dobit upute za rjesavanje problema... ![]() problem rjesen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sto upute ne napises ovdje? Tako netko kome se to desi i hitno mu je, a tebe nema online nece morat cekat. Naravno uvijek ima google...al kad je vec tu i ima isti problem koji si ti uspjesno rijesio...
![]() |
#24 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Nema potrebe pisati kako je disk riješen, cijela tema postoji o tim diskovima i akciji koja se poduzima, Doink ju je već naveo http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
upravo tako kako je drug brko naveo... |
|
![]() |