![]() |
(riješeno) Matična ploča ne vidi Seagate HDD
pozdrav
dakle imam problem sa hardom iz moje konfe,ovaj od 500 gb...jucer sam normalno ugasio komp a kad sam ga danas upalio vise nije htio podic winse,taj hdd na kojem su winsi je jednostavno nestao,ne vidi ga ni maticna u biosu nit se vidi bilo gdje...hard je star oko dvije godine i do danas nije pokazivo nikakve greske i probleme,samo je prestao bit vidljiv. promjenio sam sve kablove,probao sve sata ulaze i ista stvar,nema ga. prilikom paljenja kompa hard zavrti i osjeti se pod rukom da radi...gore su mi vazni podaci,slike i muzika. molio bi za neki savjet sta i kako te isto tako me zanima da ako je prdnuo kako bi mogao spasit podatke sa njega...hvala |
|
Citiraj:
sad nisam bas gledao koja je serija a i na poslu sam pa nemogu pogledat...ako je ta serija sta mogu ocekivat? |
Ja imam IDENTIČAN problem, a i malo gori.
Sve je isto kao i kod matrix30zg s tim da sam odnio disk na reklamaciju prije tjedan dana i dali su mi novi s kojim sam upravo došao doma. Stavim ga u komp i opet ga nema u biosu... Crvena LED dioda svjetli cijelo vrijeme, a onaj ekran kad se pali komp skroz je usporen. Kad stisnem delete treba mu oko pola minute da uđe u bios. Stari disk je bio Seagate 500GB 7200.11, a ovaj novi koji sam dobio je 7200.12. Jel moguće da i ovaj novi disk ne valja ili je možda još nešto u pitanju? |
Citiraj:
imamo isti problem...kod mene isto dok je spojen taj hard,treba mu 5 minuta za prijavak da nema otkud dic winse...a do prije 24 sata je radio ko beba i sad odjednom puf,vise se nigdje ne vidi iako radi i vrti...ima ko kakav savjet za spas samog harda ili bar podataka na njemu? |
I moj je radio noć prije bez problema, ujutro idem upalit i ništ...
Al ne mogu vjerovat da imam takav peh da mi daju novi disk i da ima istu grešku!? |
Imao disk ili ne bios se diže i bez njega, možda te zeza napajanje ili matična, moguće i sata kabel.
|
Citiraj:
p.s. moze se uc u bios al nema tamo harda...do jucer je bio,radio oko dve godine bez problema... Citiraj:
tvoj bar ima garanciju :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
pa eto nemam...dobiven je od kolege pod dug a on ga je kupio onak,bez gare van ducana...uglavnom nadam se da se podaci mogu spasit imao sam backup ali igrom slucaja na tom crknutom hardu :D |
Ne znam baš koliko se možeš nadati povratu tih podataka.
Jedina opcija po meni još je da ubaciš hard u neki drugi komp i vidiš ako će ga tamo prepoznati ploča ako ne pokoj mu duši :amen: |
Citiraj:
|
sva sreca pa obojica imaju seagate :goood:.
|
Citiraj:
sad provjerio...serija 7200.11 :fuming: firmware HP12 |
Evo ja sam dobio drugi disk, opet Seagate, al barem radi :D
|
Citiraj:
bolje da ga utopis i uzmes drugu marku :D |
Citiraj:
|
flashajte si firmware pa si možda uspijete spasit podatke s njega dok se ne desi opet ista stvar!!
|
Citiraj:
moze se spasit i hard i sve na njemu...al naravno mora ic i novi firmware :kafa: |
Citiraj:
Koji je to backup na istome disku? |
Citiraj:
pa eto logika je ta da su u kompu bila dva harda,prilikom instalacije napravljene particije na oba a nakon instalacije win7 skroz zamjenio i pobrkao particije,d je postao e,f je postao h itd,samo c je ostao kako treba. posto to nisam skuzio napravio backup tamo di netreba...desava se |
problem rjesen
eto,kao i u mnogim slucajevima disk se nakon pola sata operacije probudio :D
mnogi bi ga pokopali zauvjek al uz malo truda to nije potrebno,nakon uspjesnog buđenja,stavljen je novi firmware i disk radi ko i prije,naravno sve sto je bilo na njemu je sacuvno...ako nekog zadesi isti,slican problem neka me kontaktira na pm pa ce dobit upute za rjesavanje problema... :beer: problem rjesen! |
Sto upute ne napises ovdje? Tako netko kome se to desi i hitno mu je, a tebe nema online nece morat cekat. Naravno uvijek ima google...al kad je vec tu i ima isti problem koji si ti uspjesno rijesio...
|
Citiraj:
Nema potrebe pisati kako je disk riješen, cijela tema postoji o tim diskovima i akciji koja se poduzima, Doink ju je već naveo http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33 |
Citiraj:
upravo tako kako je drug brko naveo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35. |