|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Caviar Blue 500 GB CRC greške
Danas sam prije par sati preuzeo dotični hard kao zamjenu za spinpoint f3 500gb koji mi je kod instalacije igara i nekih programa izbacio crc error. U adm-u su rekli da su testirali disk i da je u njemu bio problem i da je neispravan. Maloprije uštekam novi disk, matična prepozna disk, instaliram win 7 bez problema, instaliram par programa i sve ok i onda idem instalirat 3 igre i opet izbacuje crc error, fali nekak cab file u svakoj igri. Znam da se može desit da se ošteti fajl, ali baš na 3 igre koje su se na starom kompu instalirale bez problema, nekako sumnjam! Neznam dal je bitno,ali igre držim na wd elements portable vanjskom hardu. HD tune ne pokazuje nikakve errore ni za jedan ni za drugi disk. Da li je problem u matičnoj, novom disku, vanjskom hardu?? Izludit će me ovaj komp, pomozite ljudi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Provjeri primarni i vanjski disk da nemaju softverske gamadi. Jesi siguran da ti je ta 4. CPU jezgra potpuno ispravna/stabilna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Ostavio sam skidat igru preko noći, sad je probam raspakirat sa win rarom i opet crc error. Sad mi više ništa nije jasno. Jel možda u matičnoj problem? Zadnje izmijenjeno od: purger22. 21.01.2011. u 11:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Promijeni kabel i sata konektor na ploci, pa onda vidi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Promijenio sam 2 sata kabla (1 koji samo s jedne strane ima metalnu kopču i 1 koji s obje strane ima metalnu kopču) i 2 konektora na matičnoj i 2 konektora za napajanje i opet isti problem. Probao sam i disk check napravit u windowsima, popravljat fajlove u win raru i isto ništa. Opet isti problem, oštećen fajl koji je prije bio u redu. Zadnje izmijenjeno od: purger22. 27.01.2011. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Prije 2 dana sam otišao kod frenda sa vanjskim diskom i kod njega se sve instalira bez problema, kad sam došao doma probao sam i ja na svom,ali neće. Instalirao sam 64bitnu sedmicu, instalirao samo drivere, win rar i daemon i opet izbacuje error. Skinuo sam 3 igre s neta, probao i one imaju oštećen fajl i nemogu ih instalirat. Disk je bio u ide modu, ja sam stavio u ahci, sedmica je instalirala drivere, probam i opet neće. Čak sam i dvd drive odštekao i probao bez njega, ali ni to ne pomaže. Palo mi je napamet da su mi ti problemi počeli 2 dana nakon što sam kupio grafu, sad da li ona može uzrokovat te probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam nekada ima identicne probleme na staroj AM2+ konfi sa oc'anim Athlonom x2, koji se i pokaza kao uzrok crc errorima.. Ako ti je cpu (i ram) klokan vrati ga na tvornicke postavke samo da ga eliminiras ko uzrocnika problema (nebi bilo lose ni iskljuciti 4. jezgru)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nije klokan (imam tvornički hladnjak pa nisam ni pokušavao dok ne kupim drugi), a i probao sam isključit 4. jezgru, cool"n"quiet isto tako i opet isti problem. Zaboravio sam to napisat jer sam više lud od svega.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
A dal bi mogao biti problem u ram-u? Samo kaj nitko od mojih poznatih nema ddr3 ram, pa nemam od kog posuditi da probam.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo odvrtio sam memtest 10min i pokazuje mi 480 errora. Stavio sam keks u 2. i 3. utor i nakon 1 min već pokazuje 65 errora, što znači da je ram u banani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Danas sam bio u adm-u, dobio sam novi ram, kingmaxa umjesto corsaira. Ubacio sam ram, odvrtio memtest prvo koji prolazi bez errora i zatim probao instalirat igre, kad ono opet neće. Od 4 igre, samo 1 se instalirala, problemi opet isti!! Jel to konačno znači da je u matičnoj problem? Nije mi jasno pa kaj sam kupio pola dijelova neispravnih, a sve novo iz dućana?? Disk sam dobio novi, ram isto i opet isti problem. Za napajanje je kolega rekao da sumnja, a grafa da nemože biti problem, dvd drive sam eliminirao, znači ostaje hebena matična.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa svakako da budes siguran mozes probat neki (brendnejm PSU), jer je bilo podosta problema sa tim cors. CX400W.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|