Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2011., 23:38   #1
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
(riješeno) Caviar Blue 500 GB CRC greške

Danas sam prije par sati preuzeo dotični hard kao zamjenu za spinpoint f3 500gb koji mi je kod instalacije igara i nekih programa izbacio crc error. U adm-u su rekli da su testirali disk i da je u njemu bio problem i da je neispravan. Maloprije uštekam novi disk, matična prepozna disk, instaliram win 7 bez problema, instaliram par programa i sve ok i onda idem instalirat 3 igre i opet izbacuje crc error, fali nekak cab file u svakoj igri. Znam da se može desit da se ošteti fajl, ali baš na 3 igre koje su se na starom kompu instalirale bez problema, nekako sumnjam! Neznam dal je bitno,ali igre držim na wd elements portable vanjskom hardu. HD tune ne pokazuje nikakve errore ni za jedan ni za drugi disk. Da li je problem u matičnoj, novom disku, vanjskom hardu?? Izludit će me ovaj komp, pomozite ljudi!
purger22 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2011., 00:04   #2
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Provjeri primarni i vanjski disk da nemaju softverske gamadi.
Jesi siguran da ti je ta 4. CPU jezgra potpuno ispravna/stabilna?
Oglas

Oglas
Staro 21.01.2011., 00:20   #3
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Provjeri primarni i vanjski disk da nemaju softverske gamadi.
Jesi siguran da ti je ta 4. CPU jezgra potpuno ispravna/stabilna?
Vanjski disk sam provjerio sa avirom dok sam imao problema sa samsungom i nije nikakve gamadi bilo, a ovaj novi je radio doslovno 3 sata i nisam skoro ni išao na net, samo na par stranica i to pc ekspert, bug online, t portal, facebook i asrockova stranica tako da sumnjam, ali budem ipak provjerio. A što se tiče 4. jezgre vrtio sam prime95 2 i pol sata bez ikakvih problema, a prije njega occt kojih sat vremena i isto je sve prošlo bez problema tako da je jezgra stabilna. Naravno to sam testirao prije mjesec dana kada sam komp kupio. Sad sam instalirao orginal crysis preko dvd-a i još 1 igru i sve bez problema. Sve mi se čini da je problem u vanjskom disku.

EDIT: Ostavio sam skidat igru preko noći, sad je probam raspakirat sa win rarom i opet crc error. Sad mi više ništa nije jasno. Jel možda u matičnoj problem?

Zadnje izmijenjeno od: purger22. 21.01.2011. u 11:34.
Staro 21.01.2011., 20:42   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Promijeni kabel i sata konektor na ploci, pa onda vidi..
Staro 21.01.2011., 23:54   #5
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Promijeni kabel i sata konektor na ploci, pa onda vidi..
Promijenio sam 2 sata kabla (1 koji samo s jedne strane ima metalnu kopču i 1 koji s obje strane ima metalnu kopču) i 2 konektora na matičnoj i 2 konektora za napajanje i opet isti problem. Probao sam i disk check napravit u windowsima, popravljat fajlove u win raru i isto ništa. Opet isti problem, oštećen fajl koji je prije bio u redu.

Zadnje izmijenjeno od: purger22. 27.01.2011. u 19:12.
Staro 27.01.2011., 19:19   #6
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Prije 2 dana sam otišao kod frenda sa vanjskim diskom i kod njega se sve instalira bez problema, kad sam došao doma probao sam i ja na svom,ali neće. Instalirao sam 64bitnu sedmicu, instalirao samo drivere, win rar i daemon i opet izbacuje error. Skinuo sam 3 igre s neta, probao i one imaju oštećen fajl i nemogu ih instalirat. Disk je bio u ide modu, ja sam stavio u ahci, sedmica je instalirala drivere, probam i opet neće. Čak sam i dvd drive odštekao i probao bez njega, ali ni to ne pomaže. Palo mi je napamet da su mi ti problemi počeli 2 dana nakon što sam kupio grafu, sad da li ona može uzrokovat te probleme?
Staro 27.01.2011., 19:33   #7
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam nekada ima identicne probleme na staroj AM2+ konfi sa oc'anim Athlonom x2, koji se i pokaza kao uzrok crc errorima..
Ako ti je cpu (i ram) klokan vrati ga na tvornicke postavke samo da ga eliminiras ko uzrocnika problema (nebi bilo lose ni iskljuciti 4. jezgru)...
Staro 27.01.2011., 19:36   #8
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Ja sam nekada ima identicne probleme na staroj AM2+ konfi sa oc'anim Athlonom x2, koji se i pokaza kao uzrok crc errorima.. Ako ti je cpu klokan vrati ga na tvornicke postavke samo da ga eliminiras ko uzrocnika problema (nebi bilo lose ni iskljuciti 4. jezgru)...
Nije klokan (imam tvornički hladnjak pa nisam ni pokušavao dok ne kupim drugi), a i probao sam isključit 4. jezgru, cool"n"quiet isto tako i opet isti problem. Zaboravio sam to napisat jer sam više lud od svega..
Staro 27.01.2011., 19:42   #9
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Grafa ne može biti uzročnik tih problema eventualno napajanje no s obzirom da imaš Corsaira mala je vjerojatnost.

Pošto si manje više eliminirao većinu komponenti jedino je još matična sumnjiva.
Verbum je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 19:56   #10
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

A dal bi mogao biti problem u ram-u? Samo kaj nitko od mojih poznatih nema ddr3 ram, pa nemam od kog posuditi da probam..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2011., 20:55   #11
gibo
Premium
Moj komp

gibo's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Odvrti memtest pa vidi.
gibo je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 21:57   #12
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Evo odvrtio sam memtest 10min i pokazuje mi 480 errora. Stavio sam keks u 2. i 3. utor i nakon 1 min već pokazuje 65 errora, što znači da je ram u banani Sad mi jedino nije jasno kako su mi u admu rekli da je samsung bio neispravan, dali mi wd-a i sad sa wd-om potpuno isti problemi (što bi značilo opet hard), a po memtestu je u ram-u problem..
Staro 27.01.2011., 22:08   #13
gibo
Premium
Moj komp

gibo's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
A eto, bar si riješio šta je u banani. Nosi ram na reklamaciju.
gibo je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2011., 19:17   #14
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Danas sam bio u adm-u, dobio sam novi ram, kingmaxa umjesto corsaira. Ubacio sam ram, odvrtio memtest prvo koji prolazi bez errora i zatim probao instalirat igre, kad ono opet neće. Od 4 igre, samo 1 se instalirala, problemi opet isti!! Jel to konačno znači da je u matičnoj problem? Nije mi jasno pa kaj sam kupio pola dijelova neispravnih, a sve novo iz dućana?? Disk sam dobio novi, ram isto i opet isti problem. Za napajanje je kolega rekao da sumnja, a grafa da nemože biti problem, dvd drive sam eliminirao, znači ostaje hebena matična..
Staro 28.01.2011., 23:13   #15
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa svakako da budes siguran mozes probat neki (brendnejm PSU), jer je bilo podosta problema sa tim cors. CX400W..
Staro 31.01.2011., 13:16   #16
purger22
Premium
Moj komp

purger22's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Pa svakako da budes siguran mozes probat neki (brendnejm PSU), jer je bilo podosta problema sa tim cors. CX400W..
To misliš na cx430? Cx400 su mi svugdje preporučili i puno ljudi ga hvali. Sad idem kod frenda malo testirat jer nisam imao vremena ovih dana.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno