| 
 | |||||||||||
|  20.12.2010., 12:27 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Apr 2010 Lokacija: Zadar 
				 | 

(riješeno) Vanjski disk 2,5" nije butabilan u laptopu
			 Zamolio me prijatelj da mu u laptopu promjenim pokvareni ATA disk 2,5" sa istim iz ladice, koji je skoro nov. Ubacio sam ga u lap, buta sa Paragon disk menagerom, formatira na NTFS, podjelia na 2 particije, updeta MBR, promenija Paragon CD sa Win XP, i počeo instalaciju. Sve je bilo dobro dok nije trebalo dići XP sa diska. I pored toga što su svi fajlovi sa instalacijskog CD-a uspješno kopirani na disk instalacija se nije mogla nastaviti, pa sam zaključio da disk nije butabilan. Obzirom da, kao i veći broj članova foruma, nisam baš PC expert, volio bi da mi netko kaže gdje sam falia? | 
|   |   | 
|  20.12.2010., 22:18 | #2 | 
| N00B Datum registracije: Oct 2006 Lokacija: Split 
				 | Zasto si updateo MBR (ne kuzim, uopce zasto je trebao paragon u cijeloj prici)? Baca neki error ili? Po cemu disk (i kako na koji nacin), ne moze biti/nije bootabilan? | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  21.12.2010., 10:57 | #3 | 
				 | Očito sam krivo zaključio, probat ću novu instalaciju, nisam čekira disk jer je u ladici dobro radio, jedino što je bio na FAT 32. Hvala. | 
|   |   | 
|  21.12.2010., 12:39 | #4 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2010 Lokacija: Zagreb 
				 | Najbolje ti je preko instalacije od windowsa sve pobrisat, kreirat particije i onda napravit instalaciju. Jer ako si mu reko da ostavi particiju kakvu si napravio acronisom najvjerojatnije nije bootabilna nego je samo iskopiro podatke gor, a ovako će ti windowsi tokom instalacije sve napravit. | 
|   |   | 
|  25.12.2010., 12:40 | #6 | 
				 | Napravio sam upravo tako i sve je bilo OK! Zaključio sam da ne treba previše mudrovati i za one radnje koje windowsi mogu napraviti ne treba koristiti drugi softwer. Sa paragonom sam malo radio i negdje falia. Zahvaljujem na pomoći. | 
|   |   | 
|  25.12.2010., 13:06 | #7 | 
| 3.14zda ® Datum registracije: Nov 2005 Lokacija: Orahovica 
				 | Uvijek najbolje što manje pametovati i pojednostaviti stvari što je više moguće. Izvadiš disk, bubneš novi inside i amen. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |