|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
(riješeno) Vanjski disk 2,5" nije butabilan u laptopu
Zamolio me prijatelj da mu u laptopu promjenim pokvareni ATA disk 2,5" sa istim iz ladice, koji je skoro nov. Ubacio sam ga u lap, buta sa Paragon disk menagerom, formatira na NTFS, podjelia na 2 particije, updeta MBR, promenija Paragon CD sa Win XP, i počeo instalaciju. Sve je bilo dobro dok nije trebalo dići XP sa diska. I pored toga što su svi fajlovi sa instalacijskog CD-a uspješno kopirani na disk instalacija se nije mogla nastaviti, pa sam zaključio da disk nije butabilan. Obzirom da, kao i veći broj članova foruma, nisam baš PC expert, volio bi da mi netko kaže gdje sam falia? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Zasto si updateo MBR (ne kuzim, uopce zasto je trebao paragon u cijeloj prici)? Baca neki error ili? Po cemu disk (i kako na koji nacin), ne moze biti/nije bootabilan? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Očito sam krivo zaključio, probat ću novu instalaciju, nisam čekira disk jer je u ladici dobro radio, jedino što je bio na FAT 32. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Najbolje ti je preko instalacije od windowsa sve pobrisat, kreirat particije i onda napravit instalaciju. Jer ako si mu reko da ostavi particiju kakvu si napravio acronisom najvjerojatnije nije bootabilna nego je samo iskopiro podatke gor, a ovako će ti windowsi tokom instalacije sve napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Napravio sam upravo tako i sve je bilo OK! Zaključio sam da ne treba previše mudrovati i za one radnje koje windowsi mogu napraviti ne treba koristiti drugi softwer. Sa paragonom sam malo radio i negdje falia. Zahvaljujem na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Uvijek najbolje što manje pametovati i pojednostaviti stvari što je više moguće. Izvadiš disk, bubneš novi inside i amen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|