![]() |
(riješeno) Vanjski disk 2,5" nije butabilan u laptopu
Zamolio me prijatelj da mu u laptopu promjenim pokvareni ATA disk 2,5" sa istim iz ladice, koji je skoro nov. Ubacio sam ga u lap, buta sa Paragon disk menagerom, formatira na NTFS, podjelia na 2 particije, updeta MBR, promenija Paragon CD sa Win XP, i počeo instalaciju. Sve je bilo dobro dok nije trebalo dići XP sa diska. I pored toga što su svi fajlovi sa instalacijskog CD-a uspješno kopirani na disk instalacija se nije mogla nastaviti, pa sam zaključio da disk nije butabilan. Obzirom da, kao i veći broj članova foruma, nisam baš PC expert, volio bi da mi netko kaže gdje sam falia?
|
Zasto si updateo MBR (ne kuzim, uopce zasto je trebao paragon u cijeloj prici)?
Baca neki error ili? Po cemu disk (i kako na koji nacin), ne moze biti/nije bootabilan? |
Citiraj:
|
Najbolje ti je preko instalacije od windowsa sve pobrisat, kreirat particije i onda napravit instalaciju.
Jer ako si mu reko da ostavi particiju kakvu si napravio acronisom najvjerojatnije nije bootabilna nego je samo iskopiro podatke gor, a ovako će ti windowsi tokom instalacije sve napravit. |
Baš kako ti Joke i Mrva kažu, pukni disk u lap i pusti windowse da odrade svoje.
|
Citiraj:
|
Uvijek najbolje što manje pametovati i pojednostaviti stvari što je više moguće. Izvadiš disk, bubneš novi inside i amen.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15. |