|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
PCLinux - malo instrukcija........
Kak da izvadim podatke da kompa ako windowsi neće raditi, reinstalaciju neću raditi već pokušavam stvar srediti sa Linuxom. Nabavio sam PCLinux iz Mreže koji boota sa CD-a. Kad uđem u Linux kak da dođem do podataka koji su na disku (od windows-a). Na netu sam našao neke priručnike koji opisuju stvar sa Knoppixom, no izgleda da je PCLinux drugačiji. Knoppix na početku odmah ispisuje sve particije i zapravo je potrebno samo kliknuti na njih da se otvore i da čovjek uzme ono što mu treba, no ovaj PCLinux nije toliko uslužan. Možete li mi možda pomoći…….. P.S. Nikad u svom životu nisam koristio niti jednu verziju Linuxa pa bi vas molio da mi to pokušate objasniti na razini početnika. Zahvaljujem.
![]() |
#2 |
Premium
|
No u međuvremenu sam uspio onemogućit ulaz u sam Linux ili barem u njegovo grafičko sučelje. Kod bootanja do sada mi je ponudio opciju da unesem ime user-a i njegov password u lijepom prozoru a sad to isto traži od mene ali u okruženju nalik na DOS (crni ekran i bijela slova). Uglavnom ispisuje ovo : PCLinuxOS Linux release 2004 (Texstar) for i586 Karnel 2.4.22 – 32tex on an i686/tty1 Localhost login Password : Mislim da sam ušao u njegov ''Shelll'' no pitanje je kak da i iz njega izađem ? ( i na koju foru sam ušao ? )
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ako ti po defaulttu "mount-ira " i windows particije, onda nakon grafickog sucelja samo kopiras podatke jedino kaj ti se tam particije ne zovu C: D: itd, nego hda, hda1 , hdb itd neovisno od distribucije graficko sucelje bi trebalo biti gnome ili kde Vidio sam samo knopix, a ne i ovaj kaj ti pricas, od onih kaj se bootaju i rade sa CD-a
__________________ |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: PCLinux - malo instrukcija........
Citiraj:
A ca sam im ja reko da im je Linux grupa zaqurac otvorena... :\
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
No na koju foru da se vratim u grafičko sučelje ??????????:confused: P.S. Da radi se o ntfs particijama.
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
init 5 ili init5 sorry kaj nisam siguran, davno sam se zafrkavo s linuxom. ako to ne prali, probavaj initove od 3 pa na više... valjda bu digo nekaj
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: PCLinux - malo instrukcija........
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |