|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Matična ploča ne radi nakon zamjene grafe
Prije par dana sam isao mijenjati graficku karticu i nakon sto sam x1900xt izvadio i stavio x700, na matičnoj asus P5KPL/1600, vise nije bilo slike na monitoru ma koju grafu stavio. Pri paljenju grafama se zavrte ventilatori na 100% i brzina im se ne smanjuje. Monitor ne prikazuje sliku. Prije nego sam isao vaditi grafu iskljucio sam napajanje, taknuo sam radiator i mislim da na maticnoj nisam nista slomio. Resetao sam bios ali i dalje nista. Nakon toga sam stavio neku drugu maticnu i obadve grafe uredno rade. Bio bih zahvalan ako tko ima jos koji savjet sta da napravim s maticnom. Hvala
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi preko jumpera napravio ccmos? Izvadi iz kucista plocu (na stol), i ostavi na njoj samo CPU i keksic memorije.. Beepa li ploca ili ne? Ubodi neku PCI graficku za probu, pa eventualno da napravis flash BIOS-a (dosta puta je to pomoglo na Asus plocama). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Sve ovo što kaže JOKE + pažljivo prekontrolirati sve jumpere na ploči ali u krajnjoj liniji - ne bi to bila ni prva ni zadnja pljoča koja je umrla a slučajnost je da se to baš desilo kad si mjenjao grafu.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Probaj grafu stavit u drugi pci-e slot,može bit da je on otišo. Imo sam isti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Probao sam staviti grafu u drugi pce, probao sam s drugim napajanjem ali opet isto. U uputstvima od asusa cak pise da se izvadi baterija pa da se onda prespoji pinove, ali opet nista. Kada ostavim samo rame i prob nista ne bipa, vent iznad proca i na kucistu se zavrte i to je to. Bas mi ispada glupo da je maticna krepala u trenu dok sam mijenjao grafe. Hvala svima
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da je u ovome problem, pregledaj pomno ploču vizualno jesi prekinuo kakv vod ili šta slično. Čini mi se da "masa" ljudi preopušteno nekako barata sa komponentama prilikom de/montaže pa im se dogadjaju takve stvari da misle da nisu oštetili komponente računala od enkoliko tisućica krznaša.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|