![]() |
Matična ploča ne radi nakon zamjene grafe
Prije par dana sam isao mijenjati graficku karticu i nakon sto sam x1900xt izvadio i stavio x700, na matičnoj asus P5KPL/1600, vise nije bilo slike na monitoru ma koju grafu stavio. Pri paljenju grafama se zavrte ventilatori na 100% i brzina im se ne smanjuje. Monitor ne prikazuje sliku.
Prije nego sam isao vaditi grafu iskljucio sam napajanje, taknuo sam radiator i mislim da na maticnoj nisam nista slomio. Resetao sam bios ali i dalje nista. Nakon toga sam stavio neku drugu maticnu i obadve grafe uredno rade. Bio bih zahvalan ako tko ima jos koji savjet sta da napravim s maticnom. Hvala |
Jesi preko jumpera napravio ccmos?
Izvadi iz kucista plocu (na stol), i ostavi na njoj samo CPU i keksic memorije.. Beepa li ploca ili ne? Ubodi neku PCI graficku za probu, pa eventualno da napravis flash BIOS-a (dosta puta je to pomoglo na Asus plocama). |
Sve ovo što kaže JOKE
+ pažljivo prekontrolirati sve jumpere na ploči ali u krajnjoj liniji - ne bi to bila ni prva ni zadnja pljoča koja je umrla a slučajnost je da se to baš desilo kad si mjenjao grafu. |
Probaj grafu stavit u drugi pci-e slot,može bit da je on otišo. Imo sam isti problem.
|
...........
provjeri napajanje....desilo mi se jednom ista stvar gdje je napajanje prdnulo iako je bilo struje u njemu...
|
Probao sam staviti grafu u drugi pce, probao sam s drugim napajanjem ali opet isto. U uputstvima od asusa cak pise da se izvadi baterija pa da se onda prespoji pinove, ali opet nista. Kada ostavim samo rame i prob nista ne bipa, vent iznad proca i na kucistu se zavrte i to je to. Bas mi ispada glupo da je maticna krepala u trenu dok sam mijenjao grafe.
Hvala svima |
Citiraj:
Čini mi se da "masa" ljudi preopušteno nekako barata sa komponentama prilikom de/montaže pa im se dogadjaju takve stvari da misle da nisu oštetili komponente računala od enkoliko tisućica krznaša.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:58. |