Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2010., 10:03   #1
grga_kc
Registered User

Datum registracije: Nov 2010
ma790x-ds4 neprepoznaje hard!!

dobro jutro!

ovak imam problem s navedenom plocom (gigabyte ma 790x-ds4-BIOS je f10a) i spajanjem hard diskova na nju, imam 3 diska svi su sata s tim da je jedan od laptopa i dvd przu(ata)! i sad je problem to sto mi malo dulje stoji na POST-u i neprepoznaje mi 1 disk uvjek isti disk, a dok nema zastekane prze sve je ok! svi diskovi su uredu i nenam kako da ih poslozim da sve proradi!!
grga_kc je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 12:27   #2
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
imaš tri sata diska i jednu ata pržu. kad sve prištekaš onda ne prepoznaje jedan disk, a kad ištekaš ata pržu onda prepozna sva tri diska?

jesam dobro shvatio?

i šta znači da ne prepoznaje uvijek isti disk, da ne prepozna uvijek isti disk bez obzira gdje ga uštekaš?

s kojeg diska ti boot-a i jel digne sistem u obje kombinacije, s pržom i bez prže a s diskom?
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2010., 12:30   #3
grga_kc
Registered User

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
imaš tri sata diska i jednu ata pržu. kad sve prištekaš onda ne prepoznaje jedan disk, a kad ištekaš ata pržu onda prepozna sva tri diska?

jesam dobro shvatio?
da upravo tako! sustava digne uvjek!
ovo mi stvarno nije bas pre bistro!
Staro 03.11.2010., 12:33   #4
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

a jesi namjestio tamo disk boot priority?

pretpostavljam da su ti na disku s lapa isto winsi?
Staro 03.11.2010., 12:37   #5
grga_kc
Registered User

jesam namjestio sam dobro! na hardu od lapa nema winsa samo podatki!! dali ima mozda kakve opcije u biosu za podesavanje sat-e!!
Staro 03.11.2010., 12:41   #6
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

pa nema ništa, 'bem ga ja... a gdje ne vidiš disk, u biosu ili u winsima?
Staro 03.11.2010., 12:44   #7
grga_kc
Registered User

dok nema prze vidi ga i u biosu i wnisma! a s przom ga ne vidi ni bios ni winsi a i Post traje dulje onak malo bloka na nekoliko sekundi!!
Staro 03.11.2010., 12:47   #8
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

ovo je za "vjerovali ili ne"... sad ti jedino ostaje ili probati drugu pržu ili probati to sve na nekoj drugoj ploči
Staro 03.11.2010., 12:53   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pokušaj prebaciti neki hard na neki drugi SATA konektor. Npr. ako je sada na SATA0, ti stavi na SATA4. Čim 'dalje', tim bolje.
Staro 05.11.2010., 14:25   #10
mask01
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor grga_kc Pregled postova
dobro jutro!

ovak imam problem s navedenom plocom (gigabyte ma 790x-ds4-BIOS je f10a) i spajanjem hard diskova na nju, imam 3 diska svi su sata s tim da je jedan od laptopa i dvd przu(ata)! i sad je problem to sto mi malo dulje stoji na POST-u i neprepoznaje mi 1 disk uvjek isti disk, a dok nema zastekane prze sve je ok! svi diskovi su uredu i nenam kako da ih poslozim da sve proradi!!
Imao sam isto takava problem na svojoj matičnoj. Ovako pržilica ti nemože raditi na ACHI postavkama. Ja sam to jednostavno riješio tako da sam stavio diskove u SATA0 i SATA1, a pržilicu na zadnji, u mom slučaju SATA5. Imaš u biosu opciju, neznam sada točno, kao sata4/sata5 mode i stavi u native ide, a opciju iznad stavi na achi i trebalo bi sve raditi.
mask01 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno