![]() |
ma790x-ds4 neprepoznaje hard!!
dobro jutro!
ovak imam problem s navedenom plocom (gigabyte ma 790x-ds4-BIOS je f10a) i spajanjem hard diskova na nju, imam 3 diska svi su sata s tim da je jedan od laptopa i dvd przu(ata)! i sad je problem to sto mi malo dulje stoji na POST-u i neprepoznaje mi 1 disk uvjek isti disk, a dok nema zastekane prze sve je ok! svi diskovi su uredu i nenam kako da ih poslozim da sve proradi!! |
imaš tri sata diska i jednu ata pržu. kad sve prištekaš onda ne prepoznaje jedan disk, a kad ištekaš ata pržu onda prepozna sva tri diska?
jesam dobro shvatio? i šta znači da ne prepoznaje uvijek isti disk, da ne prepozna uvijek isti disk bez obzira gdje ga uštekaš? s kojeg diska ti boot-a i jel digne sistem u obje kombinacije, s pržom i bez prže a s diskom? |
Citiraj:
ovo mi stvarno nije bas pre bistro! |
a jesi namjestio tamo disk boot priority?
pretpostavljam da su ti na disku s lapa isto winsi? |
jesam namjestio sam dobro! na hardu od lapa nema winsa samo podatki!! dali ima mozda kakve opcije u biosu za podesavanje sat-e!!
|
pa nema ništa, 'bem ga ja... a gdje ne vidiš disk, u biosu ili u winsima?
|
dok nema prze vidi ga i u biosu i wnisma! a s przom ga ne vidi ni bios ni winsi a i Post traje dulje onak malo bloka na nekoliko sekundi!!
|
ovo je za "vjerovali ili ne"... :D sad ti jedino ostaje ili probati drugu pržu ili probati to sve na nekoj drugoj ploči :D
|
Pokušaj prebaciti neki hard na neki drugi SATA konektor. Npr. ako je sada na SATA0, ti stavi na SATA4. Čim 'dalje', tim bolje.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07. |