|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Variranje napona cpu
Kada se ručno ( u biosu) namjesti napon cpu ,koliko ovaj smije varirati oko zadane vrijednosti?
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Što manje to bolje. To ti najviše ovisi o kvaliteti regulatora voltaže na ploči, a tek onda kakav je PSU. Najviše ti varira kad je CPU pod opterečenjem
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ti u biosu namjestiš neku voltažu, ali gotovo uvijek je ona manja od onoga što si stavio. To ti ovisi ,kako je lord rekao, o kvaliteti komponenti na ploči i napajanju... Kod abita je recimo to jako izraženo. ja namjestim u biosu 1.875V, a on ga na opterećenju zna spustit na 1.820V, što je strahovito puno... Ako si baš zapeo da ti voltaže ne "plešu" onda ideš na net nać volt-mod koji ti to stabilizira... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Hmm...sad kad je ovo spomenuto bas sam pogleda kako se meni mijenja napon i pod max opterecenjam padne za 0.01~0.03 V,jel to smeta ista procu,sto s tice stabilnosti,tu nema problem clockan je sa 1.8 na 2.8 i vec dosta dugo radi stabilno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
|
To je siper variranje. Ako je tako malo onda CPU troši jako malo Watta
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Čitam vaše postove i vidim da moje napajanje varira približno koliko i vaša.Zanima me još jedna stvar:imam matičnu MSI KT3V i mogu napon mijenjati samo od 1,5 do 1,7 V.Je li to vezano uz procesor koji koristim (ATHLON XP 2100),ili je to fiksna vrijednost za tu ploču?
![]() |
#8 | |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
moja divna epoxica ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
A u qourc Meni pleše od 1.76V do 1.82 V : nono : (stavljen u biosu na 1.825 V Znam da je puno, al jebiga, idle mi je 40, max 50 sa Box kellerom an 50%. Na 2405 Mhz. Ma koje vodeno... Zrak rula. ![]() ![]() ![]() : goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Mogu li taj napon promijeniti nekim novijim biosom ili nekako drukčije-pogledajte moj zadnji post
![]() |
#12 |
od LemilicE
|
Zato ja radim Vdroop mod. Pad napona raste sa večim OCom. DROOP mod to stavlje u idle=load
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Nevjerujem da im abilo koji bios koji ti omogucava visi napon na procu. Kak ti se to radi o Hardwareskom ogranicenju. Neke ploce imaju bios ekoji omugacavju visi napon al je to zbog toga kaj im Hardware to omogucava li je u BIOSU zakljucano.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|