|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Gigabyte X38-DS4 ne radi, tj. nema slike.
Nakon vađenja ploče iz kompa i ponovog slaganja natrag, komp mi nedaje nikakvu sliku. Da stvar bude gora komp ni netrebam upaliti več je dovoljno staviti (I/O) prekidač na napajanju u stanje ON i pali se sve od venttilatora do harda, također se i samo pomoču napajanja može ugasiti. Nakon detaljnog pregleda ploče utvrdio sam da postoji sa donje strane ploće baš negdje u poziciji gdje se štekaju switchevi za paljenje, reset, mala kao rupica, jako mala oko milimetar možda i manja, površinska?? Ima li kakve nade za maoju ploču i jel možda mogu u servisu to rješiti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Ako ti ploča nije starija od 3god. probaj to direkno sa Gigabyte-om riješiti (RMA). Imaš na netu kodove koj ti kazuju kada je točno tvoja ploča proizvedena. Sve ovo, naravno, ako nemaš službenu garanciju. Btw, jesi li siguran da su ti svi pinovi na utoru za proc "poravnati" (da neki ne radi "kratki spoj"), da sad ne davim sa klasičnim metodama dijagnostike? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pogledao sam pinove detaljno, al budem još jedanput sutra.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Provjerio sam tu rupicu, ona ne utječe na kvar.. slike pinova, na jednom je malo paste http://img820.imageshack.us/img820/4645/sam3056b.jpg http://img651.imageshack.us/img651/5094/sam3057.jpg Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 07.10.2010. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
e sad ne znam da li si vadio i one šrafiće iz kučišta jer ako jesi.... meni se jednom dogodilo da sam stavio šrafić više u žurbi u kučište i? Taj šrafić viška mi je napravio 'kontakt' sa pločom i nije se događalo ništa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Spojio sam ju na stolu i ista stvar.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |