![]() |
Gigabyte X38-DS4 ne radi, tj. nema slike.
Nakon vađenja ploče iz kompa i ponovog slaganja natrag, komp mi nedaje nikakvu sliku. Da stvar bude gora komp ni netrebam upaliti več je dovoljno staviti (I/O) prekidač na napajanju u stanje ON i pali se sve od venttilatora do harda, također se i samo pomoču napajanja može ugasiti. Nakon detaljnog pregleda ploče utvrdio sam da postoji sa donje strane ploće baš negdje u poziciji gdje se štekaju switchevi za paljenje, reset, mala kao rupica, jako mala oko milimetar možda i manja, površinska??
Ima li kakve nade za maoju ploču i jel možda mogu u servisu to rješiti? :chears: |
Ako ti ploča nije starija od 3god. probaj to direkno sa Gigabyte-om riješiti (RMA).
Imaš na netu kodove koj ti kazuju kada je točno tvoja ploča proizvedena. Sve ovo, naravno, ako nemaš službenu garanciju. Btw, jesi li siguran da su ti svi pinovi na utoru za proc "poravnati" (da neki ne radi "kratki spoj"), da sad ne davim sa klasičnim metodama dijagnostike? |
Pogledao sam pinove detaljno, al budem još jedanput sutra..
|
Ta rupica, ako je pravilna, ne mora biti oštećenje. Meni isto izgleda da bi mogao biti neki kratki spoj.
|
Provjerio sam tu rupicu, ona ne utječe na kvar..
slike pinova, na jednom je malo paste http://img820.imageshack.us/img820/4645/sam3056b.jpg http://img651.imageshack.us/img651/5094/sam3057.jpg |
e sad ne znam da li si vadio i one šrafiće iz kučišta jer ako jesi.... meni se jednom dogodilo da sam stavio šrafić više u žurbi u kučište i? Taj šrafić viška mi je napravio 'kontakt' sa pločom i nije se događalo ništa :( ništa se nije htjelo pojaviti na ekranu. Trebalo mi je jaaaaaaako dugoooo da skužim gdje je problem :( nije mi bilo nakraj pameti da imam jedan šrafić viška jer sam provjeravao sve drugo osim toga, znam da je mala vjerojatnost za to, ali provjeri, desilo se meni, pa možda ima još netko tko je takve 'sreće'. :chears:
|
Spojio sam ju na stolu i ista stvar..:(
|
a kak je stara ploča? i jel ima jos garanciju?
|
Nema garanciju, inače bi več bilo rješeno:) Probao sam ju propuhati s fenom i spojit na stolu i oped sve po starom..Stavio sam i novu bateriju..
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:08. |