|
![]() |
#1 |
iVar
Datum registracije: Nov 2009
|
OCZ Platnium Edition DDR2 1066 MHz PC2-8500 ne radi na Gigabyte P43-ES3G
Ovako imam sljedeci problem;Navedeni rami mi se "neslazu" sa maticnom plocom tj.reserira mi se komp prilkom instalacije nere i jos nekih sitnarija. Dali je itko imao problema s ovakvim ramovima,meni je cudno jer su navedeni rami kod mene radili nekih 1,5 mjesec sasvim normalno,a onda su nastali problemi a kad kod frenda ubacim u msi mbo rade ko sat! Et ako mi može iko pomoci da sredim to ili neki savjet sta da radim,sve dobrodoslo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
iVar
|
Flash-o jesam,a memory support list nisam ni gledao iskreno receno.A sad tam vidim na popisu da uopce nema nikaki OCZ rama od 2GB,ima sam od 1 gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
iVar
|
Bio sam povecao voltazu na 2,2V al onda je poceo se resetirat i izbacivat blue screen,pa sam ponovo vratio na automatski odabit voltaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
drzi to na 2.1 i latencijama 5-5-5-15 i probaj namjestit memory multiplier mozda na 2.40 ili 2.50,vidi dokle idu frekvencije.Gledaj oko 1000mhz pa javi. edit: i memory support list nisu pouzdani jer oni to neazuriraju zbog prevelikog broja proizvodjaca memorije.Meni naprimjer nisu uopce navedeni na listi Buffalo Firestixi i Cellshocski a oboje rade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
iVar
|
Ok,budem probao i tu soluciu da vidim oce li biti sta od toga.Jer zao mi je da sad moram ove ramove prodavati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
2. Što se tako naglo promijenilo u tvom kompu da se sad "odjednom" resetira ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
iVar
|
Zato kad ubacim bilo koje druge ramove komp radi bez problema. Kada izvadim jednu od te 2 ploce od 1066 isto radi normalno.Et kad je u dualu 2x2gb onda resetira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Probaj provjeriti sa druge dve pločice od 2gb isto na 1066 pa ako ti se to i dalje nastavi dešavati problem je onda u MBO a ne u ramu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
iVar
|
Ploca je bila u servisu u microline-u i rekli su da je 100% ispravna,istu stvar su mi rekli u privatnom servisu.Sam eto sto se ona i rami neslazu iz neznam kojeg razloga.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
iVar
|
Rami kak su metnuti nisu ni vadjenji ni klokani,cak ni sustav nije mjenjan dok nije dosao problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
iVar
|
Aha,jesam voltazu,al nisam uspio naci di se latencije mjenjaju a sa mjenjanjem voltaze nisam nist dobio osim blue screen-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
U mene na gigabyte kad udjes u bios moras stisnit ctrl + f1 i onda kad udjes MB Intellgient Tweaker ti se nalaze opcije za latencije.Ovako bi to trebalo izgledat: http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2007/12/14/68339.jpg Samo treba ovo DRAM Timing Selectable stavit na Manual i postavis latencije.Probaj i multiplier stavit gore na vrhz 2.4 2.5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
A jesi probao onaj prastari trik sa zamjenom slotova (staviš u slotove druge boje)? Koliko je ploča stara? Baterija je 100% ispravna? |
![]() |
![]() |
#18 | |
iVar
|
Jesam,al u zutim mi slotovima uopce komp nece da se upali,dual mi prizna sam na crvenim slotovima,ploca je stara 4,5mjeseca,baterija mislim da je ispravna posto su mi plocu vratili iz microline-a i rekli da je ona 100% ispravna! Citiraj:
E nestignem to danas napravit slavim rod,napravim to sutra pa ti javim rezultat! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.06.2010. u 11:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
iVar
|
Evo da javim da sam i to pokusao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Javi se i na OCZ forum. Svakako pretrazi forume, duboko udahni i puno strpljenja prilikom pretrazivanja foruma. Eto, ja sam duuugo muku mucio sa S.skill DDR2 1066 i DFI P45 plocom. Nikako nagovoriti na suradnju! Sve dok nisam na XS forumima pronasao kako namjestiti BIOS da uopce pri defaultu proradi :-( |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
iVar
|
Ma sad sam ponovo fasho bios i komp radi ok i uspio sam instalirat neru 10,jedino sto mi se sad nekad smrzne umjesto resetira.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|