![]() |
OCZ Platnium Edition DDR2 1066 MHz PC2-8500 ne radi na Gigabyte P43-ES3G
Ovako imam sljedeci problem;Navedeni rami mi se "neslazu" sa maticnom plocom tj.reserira mi se komp prilkom instalacije nere i jos nekih sitnarija.
Dali je itko imao problema s ovakvim ramovima,meni je cudno jer su navedeni rami kod mene radili nekih 1,5 mjesec sasvim normalno,a onda su nastali problemi a kad kod frenda ubacim u msi mbo rade ko sat! Et ako mi može iko pomoci da sredim to ili neki savjet sta da radim,sve dobrodoslo!:goood: |
|
Flash-o jesam,a memory support list nisam ni gledao iskreno receno.A sad tam vidim na popisu da uopce nema nikaki OCZ rama od 2GB,ima sam od 1 gb.
|
jesi probao napanjiti malo napona, jer je Gigabyte poznata lažljiva kurva kod svih mogućih očitanja...na kojoj ga frekvenciji uopće forsiraš i pri kojoj voltaži?
|
Bio sam povecao voltazu na 2,2V al onda je poceo se resetirat i izbacivat blue screen,pa sam ponovo vratio na automatski odabit voltaze.
|
drzi to na 2.1 i latencijama 5-5-5-15 i probaj namjestit memory multiplier mozda na 2.40 ili 2.50,vidi dokle idu frekvencije.Gledaj oko 1000mhz pa javi.
edit: i memory support list nisu pouzdani jer oni to neazuriraju zbog prevelikog broja proizvodjaca memorije.Meni naprimjer nisu uopce navedeni na listi Buffalo Firestixi i Cellshocski a oboje rade :D |
Ok,budem probao i tu soluciu da vidim oce li biti sta od toga.Jer zao mi je da sad moram ove ramove prodavati.
|
Citiraj:
2. Što se tako naglo promijenilo u tvom kompu da se sad "odjednom" resetira ? |
Zato kad ubacim bilo koje druge ramove komp radi bez problema.
Kada izvadim jednu od te 2 ploce od 1066 isto radi normalno.Et kad je u dualu 2x2gb onda resetira. |
Citiraj:
|
Ploca je bila u servisu u microline-u i rekli su da je 100% ispravna,istu stvar su mi rekli u privatnom servisu.Sam eto sto se ona i rami neslazu iz neznam kojeg razloga..
|
Malo su se "slagali", pa se sad malo "ne slažu" sa pločom. Iz čista mira.
Meni se tu nešto ne slaže. |
Rami kak su metnuti nisu ni vadjenji ni klokani,cak ni sustav nije mjenjan dok nije dosao problem
|
Citiraj:
Jer ja svoje rame kad samo upiknem neide sa buffalom ( memtest baca errore ),moram ih podesit na latenciju i voltagu. |
Aha,jesam voltazu,al nisam uspio naci di se latencije mjenjaju a sa mjenjanjem voltaze nisam nist dobio osim blue screen-a.
|
U mene na gigabyte kad udjes u bios moras stisnit ctrl + f1 i onda kad udjes MB Intellgient Tweaker ti se nalaze opcije za latencije.Ovako bi to trebalo izgledat:
http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2007/12/14/68339.jpg Samo treba ovo DRAM Timing Selectable stavit na Manual i postavis latencije.Probaj i multiplier stavit gore na vrhz 2.4 2.5 |
A jesi probao onaj prastari trik sa zamjenom slotova (staviš u slotove druge boje)?
Koliko je ploča stara? Baterija je 100% ispravna? |
Jesam,al u zutim mi slotovima uopce komp nece da se upali,dual mi prizna sam na crvenim slotovima,ploca je stara 4,5mjeseca,baterija mislim da je ispravna posto su mi plocu vratili iz microline-a i rekli da je ona 100% ispravna!
Citiraj:
E nestignem to danas napravit slavim rod,napravim to sutra pa ti javim rezultat! |
Evo da javim da sam i to pokusao. :( rezultat isti.Vec sam polak izgubio volju,najvjerojatnije cu se rijesit ti ramova kad im nije sudjeno bit kod mene.Jer vise stvarno neznam sta bi pokuso.
|
Probaj na tweaktownovom forumu (sluzbeni od gb). Ako nije problem ispisi sve postavke biosa vezane za proc,plocu i memoriju i latencije (ili slikaj s mobom).
|
Citiraj:
|
bez panike dečki
RAM je već stavljen u prodaju |
Ma sad sam ponovo fasho bios i komp radi ok i uspio sam instalirat neru 10,jedino sto mi se sad nekad smrzne umjesto resetira.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16. |