|
![]() |
#5131 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nije mene strah blata ni najmanje ![]() ![]() http://slike.hr/slike/smpc0019_fb1fa.jpg.html http://slike.hr/slike/smpc0016_3314f.jpg.html samo se po blatu ima puno vise za pedalirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5132 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Juce sam bl na sljemenu bilo je suho ko barut. Stvarno super dan za voznjicu. Prema mojoj procjeni ja izgubim do 10 min kad se penjem po blatu na sljeme sto zbog gmecavog terena sto zbog celavih guma. Bez pravog vodica sam se i zagubil malo. Kako ima puno potrganog drveca i granja po stazama malo sam zalutal i naisel na stazu 1. Staza je brutalna a na njoj nikog. Tak dug i zahtjevan spust za kocnice i vilicu (iskoristil sam svih 150mm) jos nisam odvozil. Posle sume dolazi vrlo brz spust makadamom te onda jos par sto metara blagog uspona i to je to. Na kraju sam se spustil na kustosijansku cestu drhtavih ruku i nogu.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5133 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Danas sam slučajno otkrio da mi radi lockout na vilici ali mi je ostao zaključan ![]() Zavrtio sam oba čepa desno. Lijevi je napravio jedan klik, a desni je preskočio klik i došao do sljedećeg klika...tako nekako ![]() Kad sam skužio da je blokiran, napravio sam krug uvjerit se dali to stvarno radi i radilo je. OK ali lijevi više nisam mogao okrenuti u nijednu stranu, a desni ide u obe strane uz klikove svaki puni krug. Sad sam kliještima lagano uspio okrenuti i lijevu ali nije baš puno vilica popustila. Je malo ali je prekruta a to mi se ne sviđa. Djeluje kao da će se slomit na najmanju pizdariju Problem je šta ne znam šta koji čep radi. Vilica je suntour xcm valjda 2008 sa http://www.bikepedia.com/QuickBike/B...Z+25&Type=bike Nisam uspio ni naći nekakav manual.. Zna li ko da ne mozgam puno? Zadnje izmijenjeno od: murina. 28.06.2010. u 19:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5134 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
To nije lockout. Služi namještavanju tvrdoće vilice i vrlo je nespretno rješenje jer svaku nogu podešavaš posebno a u 90% slučajeva "isti" početni položaj tih kotačića za namještavanje nije pravi početni položaj. Reko si da ti je vilja malo tvrda, probaj odvrtit to skroz ulijevo da ju omekšaš kolko ide, mora se dat. Samo opet, nemoj preforsirat ![]() Strpi se tjedan dana pa ćeš moć moju provozat ![]()
![]() |
#5135 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Zna netko koliko bi mi mogli nabiti % carine na narudzbu sa chain reactiona? Frend sa faksa mi je rekao da se more u Sloveniju na postu naruciti i da prodjes mukte, ali ne mogu ja to sve cekati jer mi je hitno...
![]() |
#5137 | ||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
Prvo ih obje odšarafi koliko ide, al nemoj preforsirat inače se taj kotač za podešavanje voli zapeći pa ćeš ga teško odvrnut. Nakon toga šarafiš malo po malo, obje noge za isti broj okretaja. Dakle jedan okret lijevo=jedan okret desno. Ma čeka mene lijepa reba već mjesec dana, samo se nema novaca ![]()
![]() |
![]() |
#5138 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
@murina sa doljne strane vilice, na desnoj nozi (barem je tak na mom RS) tam di se sarafi prednji kotac btrebao biti neki saraf koji bi se mogao dati vrtiti i tak se mislim na mojoj RS podesava tvrdoca |
![]() |
![]() |
![]() |
#5139 | |
Avocado
|
Citiraj:
Na tvojoj vilici ako i imaš šaraf s donje strane to nije to, niti rebound. @zgmmax: Jesi siguran da podešavaš tvrdoću sa tim, da nije rebound?
![]() |
![]() |
#5140 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
@aski Ekipa sa dropbike-a je plaćala otprilike 35-40% na sveukupnu cijenu, koliko sam shvatio iz njihovih priča. Nego, moj najdraži brand je izdao nove bajkove: http://www.pinkbike.com/news/Lapierre-2011-bikes.html Ovaj Spicy 516 je svake godine sve ljepši, samo što me strah jer negdje pročitao da su dosta pucali ![]() Spicy 516
![]() |
![]() |
#5142 |
Avocado
|
![]() |
#5144 | |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Edit: http://www.openstreetmap.org/?minlon...lat=45.8888328 tu su jedinica i dvojka koje izlaze na ovu zapadniju stranu grada
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 28.06.2010. u 17:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5145 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
ja na svojoj vilji imam lockout i preload i rebound tvrdocu podesavam sa preloadom. i to mi je namjesteno na skroz najmekse, a rebound mi je namjesten na "zeca" znaci da se brzo vraca nazad. @murina ak gore imas neki saraf sa + i - onda je to preload sa kojem bi trebo moci podesavati tvrdocu vilice, ako je ona i dalje tvrda mozda joj fali ulja pa je zato takva i trebalo bi ju onda servisirat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5146 | |
Avocado
|
Citiraj:
Rebound je brzina vraćanja vilice. Lockout je blokiranje vilice na cent-dva hoda zbog kakti lakšeg uspona. Premda je na korijenitim i kamenitim stazama teže vozit bez suspenzije uzbrdo. Moja trenutna marz bomber mz race ima preload i lockout. Sa novom rebom ću si samo zakomplicirat život ![]()
![]() |
![]() |
#5149 |
Avocado
|
![]() |
#5151 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Nakon par tjedana potrage konačno sam danas kupio bike ![]() U Varaždinu u jednom dućanu koji prodaje Head bicikle sam htio uzeti model Nitrate koji ima solidnu opremu, no čim sam vidio Targeta (prošlogodišnji model) sam se zaljubio ![]() Uglavnom, zaljubio sam se i u cijenu, tj. popust. Kao što sam vidio orginalno je koštao oko 7.600kn, nakon čega je spušten na 6000 kn i sada konačno na 4200 kn za gotovinu. ![]() ![]() Specifikacije: * RAMA: 6066 Super Light * VILICA: First Air, remote Lock Out, Rebound * GUME: Maxxis Wormdrive * DIJELOVI VOLANA: FSA * LULA VOLANA: Xseed 6061 3D forged * LULA SJEDALA: Xseed 3D forged * SJEDALO: Velo * OBRUČI: Alexrims XC100D * GLAVE: Head, aluminijske, crne, brzi stezač * POGON: Truvativ FiveD * LANAC: Shimano HG * ZADNJI LANČANIK: Shimano CSHG50 * P. MJENJAČ: Shimano SLX * Z. MJENJAČ: Shimano XT * RUČICE MJENJAČA: Shimano SLX * KOČNICE: Avid Juicy 3 Disk, hidraulički * PEDALE: Welgo, aluminijske I fotke: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Image Hosting provided by ImageBam Isprobao ga odmah naravno tu po Topličkom gorju i ide odlično, a zračna vilica i nije tak loša a ima i Remote Lockout (znam, preporučali ste Dart i Toru ![]() ![]() Hvala svima koji su pomogli savjetima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5153 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5154 |
Moderator
|
Super je bajk za tu lovu. Odličan dapače. Usklađena oprema i jako dobra. Ako kočnice još super rade na tvoju težinu, onda preodlično. Prošao si kao Hamm, ali za više love. First je odlična vilica (iako je od RST-a), puno bolja od Darta i koje kakvih jeftinjak vilica. Radi mekano, upija dobro neravnine i damping sustav joj je ako se dobro sjećam odličan (u rangu Recona/Tore/Rebe sa Motion Controlom). Možda jedino nema toliku mogućnost podešavanja, ali to i ne mora biti loše jer ćeš teže zeznut vilicu ![]()
![]() |
#5158 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
jel ima netko straznji mjenjac viska ili je voljan ustupiti svoj na 10ak min. Problemi su poceli nakon jednoga pada i od onda mi se je mjenjac iskrivio, a sada trebam vidjeti dal je mozda i rama iskrivljena, a posto je moj mjenjac iskrivljen trebao bi mi jedan ravan ![]() Ak netko ima viska mjenjac i slobodnog vremena i volje nek mi PMa pa se dogovorimo. Naravno da poslje rada sljedi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5159 |
Moderator
|
![]() |
#5160 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
@zgmax- nemoze ti bit rama ispigana, vjerojatno je samo dropout savijen (onaj dio na koji se uhvati mjenjač... a i si siguran da je mjenjač savijen? to bi prije trebalo puknut nego savit se... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|