|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
HP Pavilion DV7-2070 se pregrijava
Pozdrav svima!!! Tek sam se uclanio na ovu stranicu i pitanje koje cu postaviti je vjerovatno vec postavljeno,zato se unaprijed izvinjavam. Imam laptop HP Pavilion DV7-2070, star godinu dana. U zadnje vrijeme se strasno grije i ventilator pravi solidnu buku. Par puta se i ugasio. Temperatura nakon sat vremena ide preko 90 stepeni. Mnogo za relativno nov racunar. Dali je to normalno i dali neko ima isti racunar? Napominjem da sam poprilicno laik za racunare. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Naravno da nije normalno, probaj ispuhati laptop ili usisati otvore za ventilaciju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Promjeni termalnu pastu! i to na svakom hladnjaku! Ukoliko nema plombu... ali daj nekokme iskusnome da to napravi! Ako neznaš sam! Stara pasta je zakazala.. pa ne lovi kak se spada.. a tu je još i prašina, koju treba ukloniti Ako ima garancije, nosi ga u servis! na reklamaciju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
zahvaljujem na prijedlozima. Sumnjam da cu uspjeti reklamirati, naime pokusao sam sam otvoriti laptop i pritom ostavio na sarafima male tragove, a nisam ga otvorio. Nije mi islo. Dali mi neko moze preporuciti jos neki program za mjerenje temparature? Ja imam SpeedFan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Jel ovo pomaže? http://www.youtube.com/watch?v=onFr7iumxX8 Kupi u trgovini neku kvalitetnu pastu. i nanesi u tankom sloju. OPREZ pri skidanju stare paste. NESMIJE se razmazati okolo ... jer onda napravi kratki spoj ( ako je metalna pasta[Srebro..]) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Everest, core temp, preporučam everest nudi mnogo više od samog očitanja temperaturi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
zanimljivo, mada nisam siguran da bi opet proradio poslije mog majstorisanja... Instalirao sam everest, pokazuje strasno mnogo podataka, ali ne i temperaturu, barem ja ne mogu da je nadjem. U svakom slucaju, hvala na savjetima!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Smije to tako ostati ili bi ipak trebao opet rastaviti sve i pocistiti tu pastu? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bilo bi poželjno da ne ostane paste na procu, ali ako se do sada ništa nije dogodilo, teško da će se dogoditi. A i da se dogodi, na takvoj prastaroj konfi baš i nije neka velika šteta.
![]() |
#12 |
Registered User
|
pod racunalo postoji opcija senzori, ali nista ne pokazuje. Bio sam danas u servisu, rekli su da povadim svoje podatke iz racunara i donesem komp pa ce vidjeti sta i kako. Komp se nekad ponasa normalno,i mogao bi se u servisu tako ponasati, naime danas radi prilicno tiho. SpeedFan nakon 5 minuta rada pokazuje 60 stepeni, mada meni ne izgleda tako. Koji bi program jos mogao probati za temp??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
@Computer_Modder Slušalj ako ti radi to je ok. nego bed je kada ti pasta kratko spoji one malene elemente.. onda nekaj nije dobro i ili komp neće upaltii ili pregori! Ima neki koktel za skidanje termalne paste ali neznam recept.. ( nekaj sa solnom kisellinom i još par primjesa.. ali blaga otopina) Ali probaj sa Uljem, i to rijetkim onim za SINGERICE ili tak nečim.. ali nikako kuhinjskim!!!! Tak ja otapam one suhe paste.. a uljene vodi struju.. pa je ook. mada nisam probao osvježavati stare paste. več skinem i stavim friške Zato zadnja pasta kaj sem kupil je nevodljiva Ceramiqe.. ailii nekak mi je gusta. pa je puno ode.. dok staru stavljam na kapaljku i bude je dosta Neku srebrnu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|