PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   HP Pavilion DV7-2070 se pregrijava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189307)

dilan dog 24.05.2010. 17:40

HP Pavilion DV7-2070 se pregrijava

Pozdrav svima!!! Tek sam se uclanio na ovu stranicu i pitanje koje cu postaviti je vjerovatno vec postavljeno,zato se unaprijed izvinjavam.
Imam laptop HP Pavilion DV7-2070, star godinu dana. U zadnje vrijeme se strasno grije i ventilator pravi solidnu buku. Par puta se i ugasio. Temperatura nakon sat vremena ide preko 90 stepeni. Mnogo za relativno nov racunar.
Dali je to normalno i dali neko ima isti racunar? Napominjem da sam poprilicno laik za racunare.:fuming:

Alister 24.05.2010. 17:53

Naravno da nije normalno, probaj ispuhati laptop ili usisati otvore za ventilaciju

asdf123 24.05.2010. 18:09

Promjeni termalnu pastu! i to na svakom hladnjaku!

Ukoliko nema plombu... ali daj nekokme iskusnome da to napravi! Ako neznaš sam!
Stara pasta je zakazala.. pa ne lovi kak se spada.. a tu je još i prašina, koju treba ukloniti

Ako ima garancije, nosi ga u servis! na reklamaciju!

Šole 24.05.2010. 18:12

Prije otvaranja i mjenjanja ako imaš garanciju nosi na servis i objasni im probleme. Oni to moraju popravit.

dilan dog 24.05.2010. 20:41

zahvaljujem na prijedlozima. Sumnjam da cu uspjeti reklamirati, naime pokusao sam sam otvoriti laptop i pritom ostavio na sarafima male tragove, a nisam ga otvorio. Nije mi islo. Dali mi neko moze preporuciti jos neki program za mjerenje temparature? Ja imam SpeedFan.

asdf123 24.05.2010. 21:00

Jel ovo pomaže?

http://www.youtube.com/watch?v=onFr7iumxX8

Kupi u trgovini neku kvalitetnu pastu. i nanesi u tankom sloju.
OPREZ pri skidanju stare paste. NESMIJE se razmazati okolo ... jer onda napravi kratki spoj ( ako je metalna pasta[Srebro..])

Billkita 24.05.2010. 21:18

Citiraj:

Autor dilan dog (Post 1651003)
zahvaljujem na prijedlozima. Sumnjam da cu uspjeti reklamirati, naime pokusao sam sam otvoriti laptop i pritom ostavio na sarafima male tragove, a nisam ga otvorio. Nije mi islo. Dali mi neko moze preporuciti jos neki program za mjerenje temparature? Ja imam SpeedFan.

Everest, core temp, preporučam everest nudi mnogo više od samog očitanja temperaturi.

dilan dog 24.05.2010. 22:50

zanimljivo, mada nisam siguran da bi opet proradio poslije mog majstorisanja...
Instalirao sam everest, pokazuje strasno mnogo podataka, ali ne i temperaturu, barem ja ne mogu da je nadjem. U svakom slucaju, hvala na savjetima!!!:fala:

Billkita 24.05.2010. 23:15

U Everestu nadji opciju senzori, mislim da ti je pod računalo.

Computer_Modder 25.05.2010. 14:44

Citiraj:

Autor asdf123 (Post 1651016)
OPREZ pri skidanju stare paste. NESMIJE se razmazati okolo ... jer onda napravi kratki spoj ( ako je metalna pasta[Srebro..])

Bas nocas sam mjenjao pastu na jednom kompu, stara (silver), je ostala razmazana po cijelom procesoru (socket A, Athlon). Probao sam skinuti s maramicama i alkoholom ali nece...

Smije to tako ostati ili bi ipak trebao opet rastaviti sve i pocistiti tu pastu?

coconut 25.05.2010. 14:48

Bilo bi poželjno da ne ostane paste na procu, ali ako se do sada ništa nije dogodilo, teško da će se dogoditi. A i da se dogodi, na takvoj prastaroj konfi baš i nije neka velika šteta.

dilan dog 25.05.2010. 20:52

pod racunalo postoji opcija senzori, ali nista ne pokazuje. Bio sam danas u servisu, rekli su da povadim svoje podatke iz racunara i donesem komp pa ce vidjeti sta i kako. Komp se nekad ponasa normalno,i mogao bi se u servisu tako ponasati, naime danas radi prilicno tiho. SpeedFan nakon 5 minuta rada pokazuje 60 stepeni, mada meni ne izgleda tako. Koji bi program jos mogao probati za temp???

Computer_Modder 25.05.2010. 21:18

HW Monitor, meni u SpeedFan najbolji program.

asdf123 25.05.2010. 22:31

@Computer_Modder

Slušalj ako ti radi to je ok. nego bed je kada ti pasta kratko spoji one malene elemente.. onda nekaj nije dobro i ili komp neće upaltii ili pregori!

Ima neki koktel za skidanje termalne paste ali neznam recept.. ( nekaj sa solnom kisellinom i još par primjesa.. ali blaga otopina)
Ali probaj sa Uljem, i to rijetkim onim za SINGERICE ili tak nečim.. ali nikako kuhinjskim!!!! Tak ja otapam one suhe paste.. a uljene vodi struju.. pa je ook. mada nisam probao osvježavati stare paste. več skinem i stavim friške

Zato zadnja pasta kaj sem kupil je nevodljiva Ceramiqe.. ailii nekak mi je gusta. pa je puno ode.. dok staru stavljam na kapaljku i bude je dosta Neku srebrnu...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39.