|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
(riješeno) Acer Aspire 5520G - nema slike
E ovako, da probam skratiti pricu.. Laptop imam Acer Aspire 5520G, star je 3 godine. Par dana mi se znala smrznuti slika, te sam ga na tipku morala gasiti. Nakon par dana palim komp, i sve je u redu do welcome screena.. Pokaze logo od Win-a, i zatamni ekran (onaj trenutak prije nego se win do kraja digne), i tako ostaje zatamljen.. Cijem da se Win digao, no nema slike.. Sto sam probala napraviti: -reinstalirat Win (zbog moguce greske u softwareu, jedva sam ga uspjela reinstalirati, tada sma jos nekako mogla nakon par restartanja dobiti sliku), nije do toga. Reinstalacija ok prosla, no sve je isto.. -zbog errora koji mi se javlja u Biosu uslijed paljenja opcije Multi boot-a, sam probala par stvari.. - Error je: Media faliure, check cable - Probala boot priority promijenit da mi dize sa harda, zvadila hard i vratila nazad, disableala boot - lan (nesto tako), tako da mi automatski samo boot-a sa harda.. - zvaditi graficku i provjeriti vizualno (koliko mogu, tj ne mogu, no..) Ne znam sto bi moglo biti, ovaj error koji mi se pojavio (ako stisnem F12 kod boot-anja) nema veze sa ovim problemom.. Jedino ako mi je graficka, no ako je, onda nije riknula. Jer pretpostavljam da bi maticna dala zvucni signal, i nebi mi se vizualno sve vidjelo do welcome screena.. Pisem ovo u nadi da ima nekoga tko je imao taj problem, ili zna sto je na stvari.. Nemojte me odma slat u servis, jer mi se iskreno neda davati novce za stvari koje bi mozda mogla i sama napraviti.. Hvala unaprijed.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Windowse se reinstalirala, (pregazila postojecu instalaciju) ili format? Nakon vadjenja i stavljanja harda nazad nema vise errora? Ja bi rekao da su drajveri od grafe u pitanju.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozdrav, s obzirom da imam dosta iskustva sa tom serijom acera, po gore opisanom, mislim da se radi o grafičkoj kartici,a ako je grafa riknula nečeš imati nikakav beep sa matične, driveri za grafu nisu jer bi imala neku sliku u svakom slučaju i nakon dizanja win-a... sve u svemu mislim da ti grafa polako rikava, čim dođe do grafički zahtjevnijeg prikaza ugasi ti se ekran...ako se želiš sama igrati sa popravcima ,pokušaj spasiti grafu sa već planetarno-popularnom rerna metodom, ak ništa ne uspiješ rješiti javi se na pm za servis... LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
sorry nisam stavio link, http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888 malo pročitaj pa vidi ak si avanturist... ![]() u svakom slučaju se radi ili o grafičkoj kartici ili o grafičkom čipu na matičnoj... LP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |