PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Acer Aspire 5520G - nema slike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189068)

..angie.. 19.05.2010. 00:13

(riješeno) Acer Aspire 5520G - nema slike

E ovako,
da probam skratiti pricu..

Laptop imam Acer Aspire 5520G, star je 3 godine.

Par dana mi se znala smrznuti slika, te sam ga na tipku morala gasiti.
Nakon par dana palim komp, i sve je u redu do welcome screena..
Pokaze logo od Win-a, i zatamni ekran (onaj trenutak prije nego se win do kraja digne), i tako ostaje zatamljen.. Cijem da se Win digao, no nema slike..

Sto sam probala napraviti:
-reinstalirat Win (zbog moguce greske u softwareu, jedva sam ga uspjela reinstalirati, tada sma jos nekako mogla nakon par restartanja dobiti sliku), nije do toga. Reinstalacija ok prosla, no sve je isto..

-zbog errora koji mi se javlja u Biosu uslijed paljenja opcije Multi boot-a, sam probala par stvari..
- Error je: Media faliure, check cable
- Probala boot priority promijenit da mi dize sa harda, zvadila hard i vratila nazad, disableala boot - lan (nesto tako), tako da mi automatski samo boot-a sa harda..

- zvaditi graficku i provjeriti vizualno (koliko mogu, tj ne mogu, no..)

Ne znam sto bi moglo biti, ovaj error koji mi se pojavio (ako stisnem F12 kod boot-anja) nema veze sa ovim problemom..

Jedino ako mi je graficka, no ako je, onda nije riknula. Jer pretpostavljam da bi maticna dala zvucni signal, i nebi mi se vizualno sve vidjelo do welcome screena..

Pisem ovo u nadi da ima nekoga tko je imao taj problem, ili zna sto je na stvari..
Nemojte me odma slat u servis, jer mi se iskreno neda davati novce za stvari koje bi mozda mogla i sama napraviti..

Hvala unaprijed..

Joke 19.05.2010. 02:00

Windowse se reinstalirala, (pregazila postojecu instalaciju) ili format?
Nakon vadjenja i stavljanja harda nazad nema vise errora?
Ja bi rekao da su drajveri od grafe u pitanju..

user71 19.05.2010. 07:00

Pozdrav,

s obzirom da imam dosta iskustva sa tom serijom acera, po gore opisanom, mislim da se radi o grafičkoj kartici,a ako je grafa riknula nečeš imati nikakav beep sa matične, driveri za grafu nisu jer bi imala neku sliku u svakom slučaju i nakon dizanja win-a...
sve u svemu mislim da ti grafa polako rikava, čim dođe do grafički zahtjevnijeg prikaza ugasi ti se ekran...ako se želiš sama igrati sa popravcima ,pokušaj spasiti grafu sa već planetarno-popularnom rerna metodom, ak ništa ne uspiješ rješiti javi se na pm za servis...

LP

..angie.. 19.05.2010. 14:48

Citiraj:

Autor Joke (Post 1647414)
Windowse se reinstalirala, (pregazila postojecu instalaciju) ili format?
Nakon vadjenja i stavljanja harda nazad nema vise errora?
Ja bi rekao da su drajveri od grafe u pitanju..

Error je jos uvijek tu, i nakon vadjenja harda..

Citiraj:

Autor user71 (Post 1647434)
Pozdrav,

s obzirom da imam dosta iskustva sa tom serijom acera, po gore opisanom, mislim da se radi o grafičkoj kartici,a ako je grafa riknula nečeš imati nikakav beep sa matične, driveri za grafu nisu jer bi imala neku sliku u svakom slučaju i nakon dizanja win-a...
sve u svemu mislim da ti grafa polako rikava, čim dođe do grafički zahtjevnijeg prikaza ugasi ti se ekran...ako se želiš sama igrati sa popravcima ,pokušaj spasiti grafu sa već planetarno-popularnom rerna metodom, ak ništa ne uspiješ rješiti javi se na pm za servis...

LP

Rerna metoda? Ne razumijem :D

user71 19.05.2010. 22:51

sorry nisam stavio link,

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888

malo pročitaj pa vidi ak si avanturist...:D

u svakom slučaju se radi ili o grafičkoj kartici ili o grafičkom čipu na matičnoj...

LP
:chears:

MMI 19.05.2010. 23:13

Citiraj:

Autor user71 (Post 1647995)
sorry nisam stavio link,

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888

malo pročitaj pa vidi ak si avanturist...:D

u svakom slučaju se radi ili o grafičkoj kartici ili o grafičkom čipu na matičnoj...

LP
:chears:

5520G je, G znači da je grafa zasebna

user71 19.05.2010. 23:45

Citiraj:

Autor MMI (Post 1648014)

ma znam ja da je grafa zasebna, ali postoji i grafički čip na ploči ili ti GPU koji u ovim serijama ima velikih problema zbog pregrijavanja...

..angie.. 20.05.2010. 13:09

Citiraj:

Autor MMI (Post 1648014)

Citiraj:

Autor user71 (Post 1648041)
ma znam ja da je grafa zasebna, ali postoji i grafički čip na ploči ili ti GPU koji u ovim serijama ima velikih problema zbog pregrijavanja...

Graficka je zasebna, no takodjer postoji i zasebni cip na maticnoj (provjereno). Znaci moguce je da cip radi probleme? Koliko sam uspjela vizualno vidjeti, cip je nemoguce odvojiti rucno sa maticne..

A ovo sa rerna metodom nebi jos pokusavala :rofl:

..angie.. 20.05.2010. 21:25

Rijesen problem, bilo je do graficke.
Hvala svima na pomoci ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:27.