|
![]() |
#961 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
aha oke ma onda neću ništa ni dirat to,a AGP/PCI Frequency sam stavio na 66.66/33.33 kažu da to za stabilnost overkloka ok, to je isto bilo default na (auto). |
![]() |
![]() |
#962 |
.
|
Da, najbolje je fiksirati tako. |
![]() |
![]() |
#963 |
1
|
mislim postoje još kao ponuđene 72.73/36.36 i 80.00/40.00 na njih da ne stavljam? valjda je ono što manje to bolje latencije pa onda kontam da je ova opcija 66.66 /33.33 najbolja. |
![]() |
![]() |
#964 |
.
|
Ostavi na 66.66/33.33, jer većom frekvencijom možeš izgubiti na stabilnosti ostalih komponenti koje se nalaze na PCI sabirnici. |
![]() |
![]() |
#965 |
1
|
okay,hvala. čekiraj ako imaš vremena pod memorije tamo možda znaš i na to odgovor. |
![]() |
![]() |
#966 |
1
|
otkrio sam problem,a on je da idkako sam overklokiro procesor Orthos otkriva grešku,al tek nakon trećeg puta skeniranja s tim da su prva dva bila neuspiješna jel se zaledio komp pa sam smanjivo takt i sad kad sam smanjio za jedno 4-5 mhz fsb, skeniro je jedno pola sata i nakon pola sata Orthos izbacio error e sad pitanje je dal da smanjujem i dalje dok recimo nakon nekih pola sata skeniranja nikakav error ne izbaci ili da dignem voltažu samo ne kužim on sad radi na 1,3V ne na 1,4 krivo sam reko,a najmanja vrijednost koju mogu stavit za voltažu CPUa je 1,65V i šta mi je sad radit? Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.05.2010. u 15:06. |
![]() |
![]() |
#967 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Trebao bi odvrtit par testova u onim programima za testiranje grafičke, procesora i memorije (OCCT, FurMark itd.) pa me zanima kakve su opasnosti da se nešto spali tu kad se vrte ti testovi. ![]() Kad god pokušam neke testove pokrenit stalno neka upozorenja u vezi temperature i ostalog. Jeli može išta izgoriti ako su temperature bez testova u granicama normalnog? ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Overvoltanje cpu jezgre
Zanima me da li overvoltanje ovisi isključivo o matičnoj ili i napajanje ima neku ulogu u svemu tome?Kakvu? Takodjer neki trikovi za izbjegavanje dotičnog? Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
#970 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
c.i.a. 2
http://tw2005.giga-byte.com/MotherBo...25_PX_CIA2.htm da li je bolje ovo ukljucit nego obicno overclockat? vasa misljenja i iskustva? |
![]() |
![]() |
#971 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ploča za klokanje 0 bodova, za undervoltanje 10 bodova. Dakle napajanje u svemu tome ima vrlo malu ulogu, ili čak i nikakvu, općenito? |
|
![]() |
![]() |
#972 |
Guest
Datum registracije: Nov 2009
|
nisam siguran gdje bih ovo zalijepio, pa cu stavit tu, mozda nekome probudi mastu...radi se o Evercool Transformer 4 CPU cooleru, kojeg, koliko vidim, ima za nabaviti za 10 USD... |
![]() |
![]() |
#975 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#976 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
#977 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
pomozite stabilizirat 4.2ghz...
evo muku mucim vec 2-3 dana i nikako da uspijem uglavnom cilj je 4.2ghz, zasto? eto tako, dao sam hrpu love za nove komponente pa ih ne stedim ![]() postavke su: 494x8.5 - zelja mi je sto veci fsb zbog memorije 1.432v pod load, 1.424v idle PLL 1.54v (nisam neki utjecaj izmedu 1.50 i 1.54 vidio, al eto tek tolko, 1.6v je navodno max za 24/7?) vFSB 1.4v (cuo sam da je to max preporucljivo za 24/7 rad pa ne znam dal bi preko toga iso) vNB 1.4v (isto ko i gore) 1580mhz ram sa 7-8-8-23 i 1.54v (stabilan) u windowse ulazi i radi normalno (al nisam dugo probavo, mozda i ne...) nije mi bitan prime95 iako on UVIJEK puca u isto vrijeme, a to je nakon 15min, nakon 15tog testa i to samo na jednoj jezgri dok druga komotno radi satima 3dmark vantage se ne zeli ni pokrenut, nakon loadanja 1. testa jednostavno stane i to je to, sa ctrl+alt+del ga se moze zatvorit i windowsi dalje normalno rade nisam pokusavo davat procu vise voltaze od 1.432v, ploca je po meni uzasna jer vec za 420mhz fsb treba 1.2v vfsb i to za svakih 5-10mhz moram dodat +0.2 tako da po tome sa 1.4v nebi smio moc iznad cca 495, ne znam dal su i druge p45 ploce takve, al meni je to koma, pa i965 je drzo i do 500mhz stabilno sta se tu jos moze ucinit ili sam sve opcije iscrpio? ako bas moram dat cu procu jos voltaze, al iznad 1.45v za 24/7 def necu ic makar ne uspio ![]() ideje? inace, frendu je na 4.2ghz radio cijeli dan sa 1.425v na p5q pro (igro je igre vecinu dana) tako da bi trebo barem moc pokrenut vantage, a i to me muci...sta radim krivo? edit; zaboravio sam napisat da freezer fino hladi, pod load nejde preko 70c Edit2: recimo na 382x11 skroz normalno prolazi 3dmark, na svim visin fsbima ne radi, dakle cim koristim multy koji nije 11, al recimo 401x10 je 100% stabilno... UPDATE: izgleda da je problem u multiplierima, ploca jednostavno ne radi dobro sa nicim ispod 10x, recimo na 4ghz 401x10 radi savrseno, a vec na 421x9.5 cak sa povisenim vfsb i vNB ne radi... sad sam stavio 401x10.5 (4.2ghz) i izgleda da drzi sa 1.432v, ali takav mali fsb za ovakvu plocu mi je bezveze...ram dosta pati zbog toga, radi na 1600mhz, ali zbog malog fsb-a su i rezultati dosta losiji Zadnje izmijenjeno od: Astral. 24.05.2010. u 16:56. |
![]() |
![]() |
#978 |
Disturbed
|
Evo jucer jedna cudna stvar mi se dogodila .... nakon jednog restarta komp mi se vratio sa 3ghz na 2.33ghz, tj na default postavke, nisam ni primjetio dok nisam slucajno pokrenio cpu-z i to vidio. Otisao nazad u BIOS, tamo su postavke sve kako sam ja bio namjestio, ali pise da je onaj dio gdje se bira enabled/disabled za fsb pise disabled, ali ispod uredno pise 429fsb, a ne 333 kao default. Ja stavim enabled, i probam sa 400-429, stavim memoriju 800-858 ovisno o fsbu i svaki puta on uredno savea, ali kada boota racunalo, dodje do POST ekrana i samo se resetira i vrati na default postavke. Temp proca su oko 35 idle, pa me zanima je li to do toga, on bi ga barem trebao bootati. Voltaze su podesene na auto ( se isplati s time igrati, vcore je 1.35V ) konfiguracija iz siga. Cudno mi je jer sve je uredno radilo neka 3 tjedna bez ikakvih problema. Eventualno ću probati skoknuti do linksa i uzeti AC Freezer 7 Pro rev2 pa staviti da budem siguran jer se ovo vrti na intelovom box cooleru, ali i s time trebalo bi ici barem na 2.8ghz da se ne resetira. Hladnjak je nedavno stavljen ponovno, nova pasta, ucvrscen i sve. Na dodir i nije tako vruć. Konfiguracija iz siga. Ako netko ima kakve ideje nek slobodno podijeli ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Disturbed
|
EDIT: izvadio bateriju, cekao par minuta, provjerio sve kablove od napajanja da su ok spojeni, izvadio keksove van, vratio unutra. Namjestim da je FSB 333, znaci isto kao default i isto mi se resetira, jedino sto sam primjetio mi je bilo pisalo da mi je fsb 100 kada sam bio vratio bateriju unutra, sad mi totalno nista nije jasno. Jer moguce da je ploca vrisnula? da napajanje ne daje dovoljno soka ili nesto sasvim trece i debilno? Zadnje izmijenjeno od: h3lld. 26.05.2010. u 12:40. |
![]() |
![]() |
#981 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
ja sam imao u kompu na poslu ploču P35-DS3L koja je radila isto ako joj nije pasao OC ili ako se komp restirao iz windowsa. rekao bi da je to onda možda normalna pojava na pločama od điđibajta sa P35 chipsetom. eto, isto je radilo po mjesec-dva i par puta tako nakon restarta, default postavke. čak ni flešanje biosa na zadnju verziju nije pomoglo... na kraju, ploča je krepala ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Antimićanin
|
a čuj, nije baš da je ta DS3L bila neka klokerska ploča. Ovu tvoju DS3P nisam imao prilike vidjeti, ali sam imao P35-DS4 doma u mašini i totalno sam se razočarao u toj ploči i kupio P5Q-E. za sada, barem što se mene tiče, tutni najzadnji bios, pa makar i beta, na ploču. pa vidi, ako se ponavlja, onda je moja teorija o toj P35 seriji od điđibajta više-manje točna... ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Disturbed
|
a vidit cu jos, probati cu kasnije izvaditi sve s ploce i jednu po jednu komponentu stavljati nazad, svagdje gdje sam googlao ova p35 je bas ono OC ploca, gdje ljudi i do 500FSBA povuku tako da ono, radilo je na 430FSB prije bez ikakvih problema, bez dizanja voltaze, prime95 i sve vrtilo bez beda |
![]() |
![]() |
#985 |
Premium
|
@Drug Brko, oces mi molim te napisat kakve postavke koristis na ploci da stabiliziras 480mhz fsb? vfsb, vNB itd... meni nista preko 400mhz nije stabilno, najvise sam uso u windowse sa 510, a ne mogu ni 420 stabilizirat edit: sad sam tek vidio sta si mi odgovorio u wolfdale threadu, ok, probat cu to pa javim, al svejedno ove postavke me zanimaju, i nemoj mi molim te pisat na "Vi" ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
sa official biosima mi se smrazavo komp sa 450MHz i sa lagano dignutim naponima. od tada radi ko zmaj i BSOD nisam vidio mjesecima na svom kompu. edit: okej ![]() |
||
![]() |
![]() |
#987 |
Premium
|
ko sta sam vec odgovorio u drugoj temi, nema za P5Q3 kolko vidim inace kad sam probavo max fsb, vec na 425 sam trebo 1.2v, za 445 1.26v, 455 1.3v, 475 1.34v itd... (pricam o vfsb i vNB) i to je samo da ude u windowse, a niti jedan setting nije bio stabilan onda me to sev izivciralo i probo sam jednostavno 1.4v vfsb i vNB na 420mhz FSB i ni to nije bilo stabilno! (proc i rami su sigurno stabilni na frekvencijama koje sam probavo) |
![]() |
![]() |
#988 |
Antimićanin
|
nije baš da je bila nešto naročito prodavana i rasprostranjena ploča onda... ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Premium
|
jel ima jos nekih postavki da si mijenjo? mozda nes nisam postavio kak treba...ne znam vise u biti ja sam iskljucio eist i c1e, ukljucio sam loadline calibration, pcie na 100mhz, gtlref na auto i promijenio sam voltazu proca/rama, SB na auto, vfsb i vnb sam mijenjo rucno, a i kad je na auto ne radi ni 420mhz... sta sam jos fulo? evo trazim neki usb da bios updejtam... |
![]() |
![]() |
|
|