Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2010., 11:52   #1
dudamara
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
sx763(t-com) - (WDS).....nastao problem...pomoc!!

pozdrav svima,
eo prvo da kazem ako je vec bilo ovakvo pitanje ja se ispricavam, trazio sam no nisam nasao sve potrebno, pa me zanim slijedece...

kako ja mogu "otkljucati" navedeni ruter da mogu preko WDSa tj repeater moda spojiti se na drugi ruter (thompson ili sx763 iskonov) pokusao sam ici na WDS ali ne prepoznaje mreze ukolo....a ruteri stoje jedan do drugog, tj sa iskonovog mogu ocitati a sa t-comovim ne.
dali se moze otkljucati to da se spoji ta dva rutera i onda da se ja spajam preko wlan adaptera na taj tcomov ruter...nadam se da ste skuzili sto sam htio da kazem...

i da, pokusao sam i ovo napraviti no nece:
http://www.novisf.com/wbb3/ostalo/ko...-portovi-rade/

zahvaljujem unaprijed

Zadnje izmijenjeno od: dudamara. 20.03.2010. u 19:33. Razlog: problem O.o
dudamara je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2010., 14:59   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Routeri moraju biti u istoj "grupi" ip adresa, isti wireless kanal (postaviti manualno a ne automatic), ostalo ovdje
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2010., 19:31   #3
dudamara
Registered User

huh...sada sam sve zajebao...isao sam sa tim t-comovim ruterom postaviti WDS mod i nije htio te odlucim na reset...resetiram ga na ispod tipku i poslije toga se ne mogu vise spojiti na ruter...navodno mi nije dodjeljen getway...ili sto vec...postoji li neko rijesenje da ponovno mogu uci u ruter ???

eo i slike kako to izgleda (detalji veze):

btw. probao sam sve moguce IPove, takodjer i skenirao odredjene ali nista ne pomaze...

hvala
Staro 20.03.2010., 19:54   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Postavi fiksne ip adrese na mrežnoj:
IP=192.168.1.10
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1
ako treba, možeš privremeno ištekat tel. liniju iz njega i postavi šta treba.
Staro 21.03.2010., 00:28   #5
dudamara
Registered User

hmm...pokusao sam i to no nece...ima li jos koji nacin...O.o

eo i slike, vidi se da se moze pingati IP ali ne i ruter:
(u cemu bi tu sada bio problem)

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.03.2010. u 09:58. Razlog: sliku u thumb
Staro 21.03.2010., 15:15   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Jesi rješio ?
Probaj:
- vidim da je Vista/7 u pitanju, isključi TCP/IP v6 i gore spomenuto namještaj u v4
- probaj da ovako resetiran uređaj nije na 192.168.2.1 (default ip adresa kod Siemens fw)
- ako imaš neki drugi komp sa XP ili kod frenada sa XP pristupit uređaju bilo sa fiksnim ip adresama ili na automatic pa DHCP server (koji bi trebao bit aktivan po defaultu) dodjeli ip adresu kompu
Staro 21.03.2010., 16:16   #7
dudamara
Registered User

nisam rijesio...Oo

eo pokusao sam sve sto ste naveli tu gore ali nece da otvori (da dobijem pristup) ruteru...cak sam pokusao i skenirati vise IP adresa i dobijem ping na adresi 192.168.5.189 ali nece pristupiti preko browsera...jesam li ga sjabao or???

stvarno vise ne kuzim u cemu je problem...

Nikky
Staro 21.03.2010., 17:31   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne vjerujem da si ga s * * * o, da nebude zabune jel to router porjeklom od T - Kome ili Iskon - a ?
T-Koma sve uređaje inicijalno postavlja na 192.168.1.1 (za net i luser konfig), a kod Iskona su u igri razne ip adrese (kako koja serija), vidi temu SX763 by Iskon.
Po gore spomenutom probaj da nije na 192.168.5.1, ako ni to nepomogne ovo su ti opcije:
- angažiraj iskusnijeg lokalnog forumaša da ti pomogne
- ako je uređaj od T-Kome, odnesi ga ko ima isti uređaj i liniju od T-Kome pa će povuč njihov konfig i tada ćeš usput znat na kojoj je ip adresi uređaj
- ista prića samo na Iskon liniji

Inaće ovi noviji uređaji često imaju "kompliciranu" reset proceduru, čak se može softverski onemogučit reset tipka. Pogledaj onu temu za promjenu fw, jer je moguće da si uređaj doveo u neko polovično stanje i zato mu nemožeš pristupit.
Staro 21.03.2010., 17:43   #9
MacOSX Master
Lexus rida'
Moj komp

MacOSX Master's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
zar nisu ovi sx763 na 192.168.5.1? nekako mi je ostalo u sjećanju to... Ja sam isto prčkao po svom preko LAN-a pa me više nije puštao, onda se pokušam spojiti preko WLAN-a i proradi. Na onoj prvoj slici si vidim dobio APIPA adresu što će reći da ti komp nije skužio da ima koji DHCP server u blizini. Probaj staviti ove statičke postavke kao što ti je Nikky rekao ali na gateway stavi 192.168.5.1. Ili probaj ručno ući na toj adresi. pa javi što je bilo, možda se sjetim još nečeg
MacOSX Master je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2010., 18:24   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor MacOSX Master Pregled postova
zar nisu ovi sx763 na 192.168.5.1?
Ne svi, vidi cijelu temu, ovisi o ISP - u tj. "porijeklo" uređaja.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2010., 18:54   #11
dudamara
Registered User

da razlika je u ISPu...ovaj moj je t-comov...radio je prije na 192.168.1.1 pa kad sam napravio "uklanjanje" t-comovog spijuniranja spajao sam se preko 192.168.2.1....i sada vise nece niti jedna adresa da radi....

pokusao sam sve sto ste rekli... i jok nista nece...
idem sada pogledati to oko fw-a...pa javim dali hoce nesto....
Staro 21.03.2010., 22:12   #12
Hackerivs
Premium

Datum registracije: Aug 2009
ako kod siemensa neće raditi sve kako spada hard-resetaj ga pa mu opet upucaj onaj treći fajl da bude normalan
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2010., 11:36   #13
dudamara
Registered User

heh...pitanje je kako????

btw. jer se moze flashati preko USB porta ili cemu on sluzi uopce....a sto se tice firewalla nisam nigdje nista nasao....moze li mi netko strucniji malo pomoci jer stvarno vise neznam sto raditi...nista nece....j***m ti reset...tko me tjerao da to radim....grrr
Staro 22.03.2010., 14:38   #14
Hackerivs
Premium

ima opisan način za hard-reset siemensa u temi gdje se opisuje njegovo otključavanje.
Staro 24.03.2010., 11:56   #15
dudamara
Registered User

eo ga uspio sam...sa hard-resetom rijesiti...znaci bio je u nekom medju stanju...hvala svima

eh sada me zanima dali je moguce se nakaciti WLAN adapterom na taj sx763 koji je u WDS modu...znaci jer moguce da on kroz jednu "antenu" i prima i odasilje signal...ili se mora bas ici sa UTP kabelom...

hvala....
Staro 24.03.2010., 14:41   #16
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Možeš wireless - om, nađi tumačenje WDS moda rada
Staro 26.03.2010., 17:48   #17
dudamara
Registered User

eo sve sljaka kako treba...i kako sam zamislio...hvala stvarno svima na podrsci....

moze sada i lock... :P
Staro 27.03.2010., 03:17   #18
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Trebao bi otvorit sve portove od 2300-2400 na ovom routeru, al neznam kako se to radi za multiple portove. Napisao sam 2300-2400 i probao sa onim PFPortChecker programom, ali za sve portove osim 2300 mi javlja da su zatvoreni.

Također 2 stvari su mi čudne. Prvo je to da svaki put kad loginam mi dolazi poruka da je adress translation off za moj "internet connection", ali pod adress translation (NAT) postavkama je ON.
Također kod port forwarda nemam opciju TCP&UDP nego samo jedno od toga dvoje dok je na simensu 555 bila i ova opcija.
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2010., 11:50   #19
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Odgovori od kraja:
- ovdje odvojeno moraš otvarat tcp i udp, znači dva "pravila"
- da probaš reset pa cijeli konfig iz početka ?
- vjerojatno nisi dobro unio "od - do" ili trenutni fw to ne "prihvaća" kako treba
Staro 27.03.2010., 12:40   #20
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Zvao sam iskon i rekli su mi da je to normalno na tom routeru da javlja da je NAT off iako je on.
Što se tiče portova skužio sam da mi portchecker javlja da je port otvoren samo kad je isti port otvoren i na public i na local. Zatim na local nisam mogao nikako range upisat jer crtica se nije htjela upisat, al sam ga uspio "prevarit" sa c/p .
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 10:26   #21
dudamara
Registered User

jos jedno pitanje.... :P

jos jedno pitanje....zanima me sada dali mogu postaviti tako 3 do 4 rutera povezati ih jedan sa drugima....te onda da se sa "zadnjeg" racunala (znaci onog sa kojim se kacim na jedan od rutera) mogu nakaciti recimo na prvi ruter i recmo vidim da on u svojoj blizini ima neki AP.....te da se nakacim na njega kao da se kacim sa mreznom karticom (tj wlan adapterom).....

nadam se da ste me skuzili....hvala

EDIT: jos jedan problem mi se stvorio...do jucer je sve bio ok...ruter nije radio 24 h i kad sam ga upalio net radi (WDS mod i sve ostalo) no problem je sto ne mogu pristupiti njemu...znaci na adresi 192.168.1.1 na kojoj je namjesten....napravim hard-reset i onda sve mogu ali do kada se postavim ponovno WDS mod te iskljucim dhcp...onda opet nece da se logira na 192.168.1.1....niti preko wlan-a....prije je radilo...ima li netko prijedlog i za ovo...hvala unaprijed....

Zadnje izmijenjeno od: dudamara. 29.03.2010. u 16:32.
Staro 29.04.2010., 20:11   #22
Hackerivs
Premium

da ne otvaram novu temu, naterao sam SX763 da šljaka u WDS-u, e sad pola stranica hoće pola neće.
Staro 29.04.2010., 21:47   #23
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Na "glavnom" routeru manualno unesi DNS - ove a na "drugom" isto samo za Primary stavi ip adresu glavnog routera a Secondary prema tvom ISP - u (vidi Sticky).
Također na "drugom" ugasi DHCP server ili namjesti da se pool - ovi ne preklapaju.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno