Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.03.2010., 16:16   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ne radi net na laptopu (LAN)

POzdrav!

Ovako, ukucani koriste laptop i rekli su da zadnjih tjedana net nestane pa opet dode... Mislio sam da je do kabela (pukla ona kvacica pa da kabel ispadne).
Od jucer/prekojucer, nikako se ne moze otvoriti net;

Local Area Network je connected, no ne radi nista, ni WLM ni IE.
Promjenim kabel, isto, nekad pise da je veza s ogranicenim pristupom...

Imam jos jedan komp na istom modemu (samo na drugom portu), net savrseno radi, pa iskljucim taj komp i na to mjesto spojim LAN kabel za laptop - nope, nista, ista stvar.

Spojim opet onaj komp, odem do kompa, istekam LAN, spojim u laptop i sve savrseno radi!

Probao 8 kabela, oba porta (modem je onaj poznat thompsonov), na oba radi komp, a laptop radi samo na kabelu od kompa. Na 8 drugih kabela (onih zutih 1.5m, jednog sivog 2m i zelenih 0.5m) ne radi.

Skroz cudan problem, nemoguce da je 8 kablova neispravno (za ove zute sam 100% siguran da nisu crossover kablovi jer su dobiveni uz LAN modeme (od T-coma).

Komp nemogu isprobati na tom malom kabelu, komp je zaljepljen oko 15m od modema.

Hvala unaprijed!
Computer_Modder je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 17:22   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Radi li wlan konekcija? Uopće mi nije jasno zašto koristiš kabel kad Speedtouch ima wlan, a vjerojatno ga ima i lap.
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2010., 17:50   #3
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Radi li wlan konekcija? Uopće mi nije jasno zašto koristiš kabel kad Speedtouch ima wlan, a vjerojatno ga ima i lap.
Zasto jednostavno kad moze komplicirano
Staro 29.03.2010., 17:55   #4
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Ne koristim WLAN iz 2 razloga;

1. na n00b tcom sluzbi za korisnike su mi rekli da nesmijem postaviti vlastite postavke za zastitu (citaj: oni podese samo za srednju zastitu, gori narancasta, ja sam postavio na jacu zastitu i bila je zelena LED, no kako je tcom rekao, to nesmijem raditi pa su mi ukucani isto i zabranili WLAN je ugasen.

2. PCB modema je izvan kutije (da se bolje hladi, ovako se net na 5min ugasi svaka 4-6 sata, a dok je u kutiji svakh 30-120min), pokusao sam antenu skinuti ali bez rezanja plastike neide - nemam antenu na modemu tako da nemogu probati da li to radi; no trebalo bi raditi posto isti lap s istim modemom radi (kad je spojen kod kompa).

Mene stvarno ovo cudi, 8 kabela s niti jednim ne radi, odem u drugu sobu, spojim na kabel umjesto kompa, radi. Mjenjam portove gdje su ukljuceni kablovi, nista (na onom 20m za komp radi, 1.5m ne radi).
Trebam kupiti i 9ti kabel ili? Na laptopu se nemoze uci u internet properties (zarazen zlonamjernim softverom), no mislim da to nebi trebao biti razlog.

EDIT: idem sad probat iskopat jos jedan lap pa vidjet da li on radi na nekom od kablova.

Unaprijed hvala!
Staro 29.03.2010., 17:59   #5
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor computer_modder Pregled postova
ne koristim wlan iz 2 razloga;

1. Na n00b tcom sluzbi za korisnike su mi rekli da nesmijem postaviti vlastite postavke za zastitu (citaj: Oni podese samo za srednju zastitu, gori narancasta, ja sam postavio na jacu zastitu i bila je zelena led, no kako je tcom rekao, to nesmijem raditi pa su mi ukucani isto i zabranili
WTF??

Slobodno stavi "jacu" zastitu!

Staro 29.03.2010., 18:03   #6
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Evo me s drugog laptopa, kabel i net rade.

Sad cu spojit na prvi lap i vidjet da li radi, no 90% sam siguran da nece radit...
Odnesem u drugu sobu, spojim na kabel dugacak 20m, sve radi, WTF? (a na istom konektoru su spojeni.

EDIT: jasno, ne radi.

Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 29.03.2010. u 18:15.
Staro 29.03.2010., 19:26   #7
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ma cek sad si toliko svega "nadrobio" u ova 3 posta..
Na tome laptopu na kojem imas problem sa net-om je isti zarazen, (ne mozes uci u properties od LAN kartice)?
Ako je to tako kako sam skuzio, prvo rjesi to "smece" koje imas na tom laptopu, a sta se tice konekcije da je ogranicena sto ti javlja (Limited or no conectivity) podesi adrese manualno kako je opisano u ADSL Bibliji (post br. 1.)!
Staro 29.03.2010., 19:35   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stvarno te ne kužim.
1. imam Speedtoucha već 3g. i još nijednom mi se nije pregrijao, a radi 24/7/365
2. nema toga tko će meni zabraniti kakvu zaštitu ću si staviti na wlan. Ako imam pristup web sučelju modema, a imam, onda mogu raditi u njemu što hoću.
3. ako imaš problema sa Speedtouchom, i obzirom da se radi o t-comi koju koristi većina, mogao si kupiti polovnog Siemensa/D-Linka (cca. 200kn), podesiti ga i surfati s njime

Dakle, prestani si komplicirati život i uključi wlan.
Staro 29.03.2010., 21:48   #9
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Smeca sam se probao rijesiti ali nece...
Ima neke cudne browsere, neke bezimene ikone u control panelu, itd...
Ne mogu otvoriti internet properties od IE8, od kartice mislim da mogu...

Ovo limited or no connectivity se ne pojavljuje uvijek, pojavilo se jer se modem resetiro pa zato... I na kom kompu isto...

Da se ni na moj kabel nece spojit, ajd, problem je u virusima, ali na moj kabel se normalno spaja, a na druge kablove nece. Cudno...
Kabel za moj komp ide u drugu sobu, 20m je dugacak kabel - radi, a na 1.5m kablu koji spojim na isti prikljucak gdje i ovaj 20m kabel - ne radi. (8 kablova sam isprobao, na drugom laptopu rade).

@coconut;
1. moj je uzasno vruc, i stalno se resetira (cuje se relej, i sve ledice ispocetka), kad sam stavio hladnjake na najveci chip i na regulator napona L7812, dulje radi.

2. znam da nema, ali ocito nedokazanim roditeljima ima.

3. rado, samo da nadem vjerojatno bacenu antenu i dobijem dozvolu od roditelja, koji su informirani da to stedi ljudskom zdravlju i da dolaze racunu preko 2000KN.

Kako da ukljucim WLAN, kad nemam antenu koja ide na PCB (skroz mali konektor)?
Staro 29.03.2010., 22:11   #10
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Od toliko postova nije ti palo na pamet napisati koja mrežna kartica je u notebooku i kako je iskrimpan taj kabel od 20 m? Da zovem Milana?

Što se tiče WLAN-a, briga te za T-Com. Njihovo je od WAN porta na dalje, a za ono prije toga neka se ne petljaju. Osim toga, valjda ti je jasno da je default WPA key izgeneriran vrlo lošim algoritmom i može se razbiti bez problema tako da bi ga morao promijeniti.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2010., 22:38   #11
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Mrezna je realtek neka, ne znam tocno koji model laptop je stariji (MSI M635X).

Kabel 20m je sastavljen od 2×10m kabela koji su se dobivali uz MaxTV.

Normalni UTP CAT5 Patch kabel, kao i oni zuti koji su se dobivali uz router.

Na drugom laptopu je mrezna Intelova ja mislim, Asus EeePC 401 ili 201 (onaj surf model iz VIP-a bez webcam).
Staro 29.03.2010., 22:48   #12
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
I opet nisi ništa rekao...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 22:53   #13
cnps10x
Banned
Moj komp

cnps10x's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
a da probas clean instal windowsa posto ima neke gamadi ako se onda ne rjesi problem na garanciju
cnps10x je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 23:14   #14
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
E domy, smile sa vidovitim Milanom bi dobro doša, nešto kao

On topic: Prvo satari gamad ili još bolje format i čisti install pa ćeš tek onda znat na ćemu si u vezi mrežne. Opcionalno možeš boot - at sa live cd (linux ili win baziran) za test također.
MSI M635 downloads ili ovdje

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.03.2010. u 09:37.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 23:20   #15
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Garanciju nema (istekla, ali je jos i prije isteka ponistena), gamadi sam probao rijesiti savjetima s forum.hr, nije nista pomoglo.

Format ne dolazi u obzir zbog ukucana, programi i sl, vec je jednom napravljen format i jedva se opet dobila ECDL aktivacijska sifra. Dok ne zavrsi tecaj nista, a sad je bas tecaj officea... i nemoze na net.

Bootat cu sutra linux pa vidjet.
Staro 29.03.2010., 23:36   #16
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Vidis,vidis... Ti i ja imamo neke zarazene Thomsone. Moj je takodjer ST780,isto mu se cuje relej(ali ne tako cesto,vecinom navecer kada ga vise nitko ne koristi...Znaci resetira se,ali vjerovatno nije zbog pregrijavanja posto se u sred bijela dana nije nikada resetirao..a i taj reset se dogadja cca svakih 48 sati,nekad i duze prodje da ne napravi to).

Takodjer sam imao problem kada sam spojio laptop sa kabelom,isto mi je znao pisati Limited conectivity i no connection dok je na druga dva kompa super radilo. Odjednom je prestao,sada vec duze vrijeme(cca 3-4 tjedna) radi savrseno. Samo sto ti moram napomenuti da je meni ustekan u switch,posto nema dovoljno mjesta na Thomsonu..pa ti ne znam reci kako bi mi se lap ponasao da sam probao u drugu "uticnicu" na routeru.

Ugl,probaj ga par puta resetirati na onu tipku iza,mozda tada bude prestao to raditi,a ne znam zasto si ga vadio van kada se ne grije tako puno. U vezi zastite WLAN-a i T-Com-a..LOL. Budale sto su ti to rekle...

Ugl,osposobi taj WLAN ako mozes i spajaj se tako i biti ce sve super(ja to nisam mogao jer mi je router dolje u prizemlju a ja na katu i signal prolazi kroz par zidova dosta debelih pa se podosta izgubi(nekih 80% ga bude)),tako da onda vidi kako i sta.

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno