|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Pozdrav, nakon nabavke novih djelova počeo sam sastavljati računalo, isprve radi sve osim sto racunalo prepoznaje samo 2 GB DDR3 (Windows 7 64bit). Danas nikako da upalim i dodem do BIOS-a bar. Cuje se samo serija "short beep-ova" i nakon toga se računalo restarta, pa tako sve u nedogled... Konfa je slijedeca: CPU: i5 750 + Zalman CNPS10X MBO: Gigabyte GA-P55A-UD3 (BIOS F4, stock) RAM: OCZ 6GB DDR3 1600MHz PSU: Corsair HX650 GPU: Sappphire HD4850 + Accelero S1 Probao sam upalit i bez gpu,ram,hdd itd, promjenit napajanje (Corsair CX400) al ništa od navedenog nije dalo nekog rezultata. Jel ima neko ideju? ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
probaj rame stavit u drugi utor i tak mjenjat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() |
#6 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Jer koliko vidim na Gigabyte sajtu BIOS-> (F5 2010/01/28 -Enhanced memory compatibility )? Zadnji je F6 za tvoju ploce, koji je trenutno BIOS na tvojoj ploci? EDIT: Jesi probao napravit clear cmos? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Probao sam samo s 1 keksom, al bios nemogu flashnut jer upce ne dolazim do POST-a. Trenutno je F4 na ploci, kolko sam uspio vidjet.
![]() |
#9 |
Registered User
|
Vise puta ![]() To mi je prvo palo na pamet.. EDIT: Ni sam neznam zasto i zbog cega, komp se boota normalno.. Jurim brzo radit update bios-a. Drzite fige ![]() EDIT2: Bios update na F6, ali i dalje samo 2048 mb rama od 6gb. isprobana su sva 3 keksa i rade tako da u njima nije problem
![]() Zadnje izmijenjeno od: MaxteR. 27.03.2010. u 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
marked one
Datum registracije: Feb 2009
|
Imas distancere između ploče i kućišta? Probaj bateriju van izvaditi na 15sec. pa ju vratiti. Probaj samo sa jednim keksom rama. probaj izvaditi grafu pa ju vratiti natrag. ako nista ne pomaze, sve rastavi i ponovo slozi, ali prije ukljucivanja u struju napravi clear cmos, ili izvadi bateriju van. Ako boota, probaj hiren boot cd i izvrti memtest barem 3 passa, cisto da anuliras memoriju iz igre. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Dobro pregledaj da nema kratkih spojeva izmedju ploce i kucista,ili kad rastavis spoji sve ovako na stolu i vidi dal radi,ako radi onda si sigurno imao neki kratki spoj dok je bilo u kucistu....pregledaj kuciste,pazi da nema nikakvih (metalnih) komadica kojih ne bi trebalo bit.... Sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Komp odsad normalno boota, vjerovatno neki spoj bio prije... Al jos postoji problem s ram keksima.. Razmjestao sam malo prema manualu i uspio sam dobiti tek 4 GB ![]() Jos mi 2 GB fali.. Isprobao sam sve moguce kombinacije al nikak do 6 GB. 4 GB je enabled u biosu, 6 GB ukupno vidi. Dal je moguce nekak "rucno" ukljuciti jos ovih 2 GB?
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Tnx! Jel ima veze to sto i5 koristi Dual Channel? Mislim na module u paru, 2x2GB,4x2GB itd... Jer je meni treci keks u biosu vidljiv ali nije iskoristen, tj. "enabled"
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
da nisi ti pomješao p55 platformu sa x58 platformom?, tj. kolko ja vidim ti imaš triple channel kit,a na p55 ti ide samo dual channel, procitaj si upute u knjižici od matične... nisam siguran ali mislim da si se malo preracunao sa memorijom, trebal si si uzet 2x2gb kit
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
radit ce, tj trebalo bi ako ne bude dodatnih komplikacija...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|