![]() |
Gigabyte GA-P55A-UD3 prepoznaje samo 2 GB RAM-a
Pozdrav,
nakon nabavke novih djelova počeo sam sastavljati računalo, isprve radi sve osim sto racunalo prepoznaje samo 2 GB DDR3 (Windows 7 64bit). Danas nikako da upalim i dodem do BIOS-a bar. Cuje se samo serija "short beep-ova" i nakon toga se računalo restarta, pa tako sve u nedogled... Konfa je slijedeca: CPU: i5 750 + Zalman CNPS10X MBO: Gigabyte GA-P55A-UD3 (BIOS F4, stock) RAM: OCZ 6GB DDR3 1600MHz PSU: Corsair HX650 GPU: Sappphire HD4850 + Accelero S1 Probao sam upalit i bez gpu,ram,hdd itd, promjenit napajanje (Corsair CX400) al ništa od navedenog nije dalo nekog rezultata. Jel ima neko ideju? :hitthewal: |
probaj rame stavit u drugi utor i tak mjenjat
|
Citiraj:
|
Jel si pogledo memory suport listu?
Možda ti mbo ne podržava 3 ploćice rama,probaj samo sa dvije |
Citiraj:
Probao sam ih stekati prema onoj shemi utor 1 i 3, 2 i 4 al isto nema rezultata :S |
Citiraj:
Jer koliko vidim na Gigabyte sajtu BIOS-> (F5 2010/01/28 -Enhanced memory compatibility )? Zadnji je F6 za tvoju ploce, koji je trenutno BIOS na tvojoj ploci? EDIT: Jesi probao napravit clear cmos? |
Citiraj:
|
Jesi probao napravit Clear CMOS?
|
Citiraj:
To mi je prvo palo na pamet.. EDIT: Ni sam neznam zasto i zbog cega, komp se boota normalno.. Jurim brzo radit update bios-a. Drzite fige :goood: EDIT2: Bios update na F6, ali i dalje samo 2048 mb rama od 6gb. isprobana su sva 3 keksa i rade tako da u njima nije problem |
Imas distancere između ploče i kućišta?
Probaj bateriju van izvaditi na 15sec. pa ju vratiti. Probaj samo sa jednim keksom rama. probaj izvaditi grafu pa ju vratiti natrag. ako nista ne pomaze, sve rastavi i ponovo slozi, ali prije ukljucivanja u struju napravi clear cmos, ili izvadi bateriju van. Ako boota, probaj hiren boot cd i izvrti memtest barem 3 passa, cisto da anuliras memoriju iz igre. |
Citiraj:
|
Dobro pregledaj da nema kratkih spojeva izmedju ploce i kucista,ili kad rastavis spoji sve ovako na stolu i vidi dal radi,ako radi onda si sigurno imao neki kratki spoj dok je bilo u kucistu....pregledaj kuciste,pazi da nema nikakvih (metalnih) komadica kojih ne bi trebalo bit....
Sretno! ;) |
Komp odsad normalno boota, vjerovatno neki spoj bio prije...
Al jos postoji problem s ram keksima.. Razmjestao sam malo prema manualu i uspio sam dobiti tek 4 GB :lol2: Jos mi 2 GB fali.. Isprobao sam sve moguce kombinacije al nikak do 6 GB. 4 GB je enabled u biosu, 6 GB ukupno vidi. Dal je moguce nekak "rucno" ukljuciti jos ovih 2 GB? |
|
Citiraj:
|
da nisi ti pomješao p55 platformu sa x58 platformom?, tj. kolko ja vidim ti imaš triple channel kit,a na p55 ti ide samo dual channel, procitaj si upute u knjižici od matične...
nisam siguran ali mislim da si se malo preracunao sa memorijom, trebal si si uzet 2x2gb kit |
To sam si i ja prije mislio da p55 podržava samo dual channel
|
Da, sad i ja tek vidim :lol2::hitthewal:
A dobro, dobio ih jefitno s ebay-a... nego, ukoliko uspijem nabaviti jos jedan OCZ DDR3 2GB 1600MHZ keks, bude radilo to onda u dual channel kao 8GB? |
radit ce, tj trebalo bi ako ne bude dodatnih komplikacija...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:43. |